Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Steriu: Raportul Comisiei prezidenţiale, „o analiză minuţioasă” a sectorului agricol românesc

Publicat: 02 iulie 2013 - 09:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Strategia pentru agricultură este “o analiză minuţioasă” a sectorului agricol din România cu scopul elaborării unui cadrul strategic orientativ pentru dezvoltarea agriculturii şi pentru perioada 2014-2020, a declarat preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii, Valeriu Steriu.

“Obiectivul propus în acest raport este de elaborare a unei viziuni şi obiective strategice pentru perioada 2014 - 2020, unde avem creionate şi sumele şi politicile agricole comune. Este un document elaborat, o analiză minuţioasă. Proiectul va avea nevoie de contribuţia fermierilor şi a organizaţiilor profesionale, a mediului universitar.(...) Plecăm într-adevăr de la analiza resurselor atât umane, cât şi de sol şi apă. Sunt analizate minuţios. Practic cele 84 de pagini fac o radiografie a ultimilor 20 de ani, unde ne aflăm, dar şi a tendinţelor în perioada următoare”, a spus Steriu.

Principalele obiective ale raportului sunt legate de garantarea securităţii alimentare a României, atât prin consumul intern, dar şi prin ceea ce se poate exporta, precum şi de asigurarea echilibrului ecologic durabil pentru spaţiul rural, potrivit preşedintelui de Comisie.
“Sugerăm în raport politici pentru dezvoltarea exploataţiilor agricole, stimularea comasării suprafeţelor agricole. România are ferme mici peste 3,8 milioane şi în jur de 30.000 de ferme mari, dar foarte puţine ferme mijlocii şi care sunt acum prioritare în Europa. Aceste ferme mici sunt cele pe care dorim să le dezvoltăm. Sunt propuse soluţii pentru dezvoltarea şi echilibrarea economiei rurale agricole, a fermelor mici şi mijlocii, extinderea acestora în spaţiul rural, dar şi aspecte pentru echilibrarea balanţei alimentare şi de plăţi. Este o analiză profundă a industriei alimentare, pentru că România este astăzi importatoare de alimente, dar un exportator de materie primă. Nu în ultimul rând, propunem în raport aspecte despre cercetare, consultanţă şi învăţământ. Fără o reformă în acest sector, lucrurile nu pot evolua pentru viitorul din spaţiul rural", a spus acesta. sursa: Agerpres

Vizualizat: 1802 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Ion şi Marin

Ion şi Marin
Ion şi Marin discută. Detalii