Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

PLATA SUBVENȚIILOR trebuia să înceapă pe 1 februarie! Sunt zeci de MII de FERMIERI care nu au primit nici măcar UN EURO!

Publicat: 11 mai 2016 - 12:36
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Plata integrală a SUBVENȚIILOR trebuia să înceapă pe 1 februarie 2016! Fermierii nu au bani pentru campania de primăvară, nu au bani să-și achite dările. Sunt zeci de fermieri români care nu au primit până la această oră nici măcar un euro, acuză Daniel Constantin. Fostul ministru al agriculturii susține că a lăsat moștenire un calendar al plăților către fermieri care nu s-a respectat.

Plata subvențiilor a început cu o întârziere nejustificată. Vă mărturisesc că în momentul în care am predat mandatul de ministru al agriculturii, calendarul spunea foarte clar: plățile integrale trebuie să înceapă cel târziu la 1 februarie. Sfârșitul lunii ianuarie, cel târziu data de 1 februarie. Faptul că nu s-a dat comandat pentru modulul informatic decât foarte târziu. Am făcut chiar o interpelare ministrului agriculturii care ne duce în zona de comedie. Am întrebat foarte clar: când s-a dat comanda pentru modul? Răspunsul a fost un citat din regulamentul european, că plățile trebuie făcute între 1 decembrie și 30 iunie.

Noi am întrebat foarte clar: când s-a dat comanda? Din punctul nostru de vedere, comanda trebuia dată în decembrie. Iar plățile puteau să înceapă chiar de la 1 februarie. Așadar, lucrurile sunt destul de grave pe această zonă pentru cei care lucrează în sectorul vegetal, pentru cei care au de primit în acest an o subvenție, plăți directe, mult mai numeroase decât anul trecut.

1,6 miliarde de euro, bani care nu au intrat în economie. Banii care erau cheltuiți, în anii trecuți, în primul trimestru, bani care însemnau, pentru consum, pentru cheltuieli în campania de primăvară, un ajutor extraordinar. Astăzi, mulți dintre ei (fermieri n.r.)  sunt în impsobilitatea de a-și plăti dările la stat, de a începe campania de primăvară, de a trăi, cum se spune, în activitatea agricolă. Nu mai pun la socoteală că sunt zeci de mii de fermieri care lucrează în sectorul zootehnic și nu au primit până la acest moment nici măcar un euro. Nu s-a făcut nicio plată și nu există nicio perspectivă clară a momentului când încep plățile, spune Daniel Constantin, vicepreședinte ALDE și fost ministru al agriculturii.

Fostul ministru al agriculturii consideră că nu are nicio vină în contractarea tardivă a modulului cu care lucrează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură pentru efectuarea plăților directe. Acest modul a fost mereu considerat motivul întârzierii subvențiilor.

Exista un acord cadru din anul 2013 pe care APIA l-a semnat cu dezvoltatorul de soft (SIVECO-Teamnet). Pentru fiecare modul trebuia semnat un contract subsecvent. Toate modulele și toate etapele erau stabilite în luna noiembrie. Când am plecat de acolo (de la Ministerul Agriculturii n.r.) se negociau modulele pentru plăți și modulele pentru zootehnie.

Erau semnate actele, dar de la momentul la care se semnează, și i-am transmis asta ministrului când am predat mandatul, din momentul în care se semnează durează 2 luni de zile. Dacă se dădea comanda cel târziu la 1 decembrie, la 1 februarie trebuia să înceapă plățile. Nu din cauza reglementărilor europene nu s-au făcut plățile, ci din cauza faptului că aceste reglementări nu au fost transpuse în modulul informatic, adaugă fostul șef de la Agricultură.  

Vicepreședintele ALDE a susținut, miercuri, 11 mai 2016, o conferință de presă la sediul formațiunii politice, cu scopul de a prezenta pe larg textul moțiunii simple, cu titlul Achim Irimescu – Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada postdecembristă.

Moțiunea simplă va fi dezbătută luni, ora 16, în Camera Deputaților.

Vizualizat: 7776 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

09 iulie 2020 - 18:45

ANCHETA DNA. Un bărbat din județul Caraș Severin a încasat ilegal subvenții APIA de aproape 95.000 de lei pe un teren care nu-i aparținea, era terenul unei biserici, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

FRAUDĂ SUBVENȚII APIA! ACTE FALSE PENTRU SPRIJINUL CUPLAT LA VACI DE LAPTE!

FRAUDĂ SUBVENȚII APIA! ACTE FALSE PENTRU SPRIJINUL CUPLAT LA VACI DE LAPTE!

09 iulie 2020 - 18:01

ANCHETA DNA! O fermă de creștere a bovinelor din județul Bacău ar fi depus mai multe acte falsificate la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cu scopul de a încasa cea mai mare subvenție din zootehnie, sprijinul cuplat, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Administratorul fermei a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

09 iulie 2020 - 16:53

INFORMAȚII UTILE! AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile utile, care vă ajută să obțineți sprijinul financiar, din Ghidul final pentru submăsura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Informațiile ne sunt furnizate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

09 iulie 2020 - 14:31

CUM NE ȚINEM FORȚA DE MUNCĂ ÎN ȚARĂ! Ca să rămână în țară, zilierii din agricultură trebuie plătiți cu salarii similare celor pe care le primesc în alte țări unde merg să muncească, între 800 și 1.000 de euro. Atât vor trebui să le ofere fermierii români, a declarat ministrul agriculturii Adrian Oros, la TVR 1. Pentru ca fermierii români să ofere astfel de salarii, va fi modificată legea, iar fermierii vor beneficia de ajutoare de stat și scutiri la taxele pentru salarii.

APIA ASTĂZI: ACTE AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

APIA ASTĂZI: ACTE AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

09 iulie 2020 - 13:35

COMUNICAT. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 28.07.2020, se depun la Centrele Judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti, pe raza cărora/căruia se află sediul social al solicitantului, cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în Trim. II și luna iunie a anului 2020.

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

08 iulie 2020 - 20:45

PRIME DE COMERCIALIZARE PENTRU FERMIERII ROMÂNI. Legea privind acordarea unor prime de comercializare de 10.000 de euro/an/fermier și 20.000 de euro/an/fermier a fost adoptată de Senatul României, dar s-a împotmolit la Comisia de agricultură din Camera Deputaților, a anunțat astăzi deputatul Ion Ștefan (PNL) la conferința de presă susținută cu prilejul vizitei ministrului agriculturii Adrian Oros în județul Vrancea. Deputatul a făcut un apel pentru deblocarea legii.

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:30

OFICIAL. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari, că până la data de 31 iulie 2020 inclusiv, se depun cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. II al anului 2020).

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:05

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, până la data de 27 august 2020 ora 17:00 CET, se pot transmite electronic cereri de propuneri de granturi pentru programe simple şi pentru programe multinaţionale, de promovare a produselor agricole. Bugetul disponibil este de 10 milioane de euro.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: AJUTOR DE URGENȚĂ CARNE DE VITĂ și PASĂRE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: AJUTOR DE URGENȚĂ CARNE DE VITĂ și PASĂRE!

08 iulie 2020 - 14:03

AJUTOARE FERMIERI. Animalele nu sunt niște mașini, niște strunguri pe care să le pui într-o hală, și să aștepți să treacă criza! Comisia Europeană trebuie să activeze de urgență rezerva de criză în vederea sprijinirii sectorului agricol, în special a sectoarelor cărnii de vită, de mânzat și de pasăre din UE, a scris astăzi europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), pe pagina sa Facebook.

OFICIAL MADR: START CERERI AJUTOR DIN 13 IULIE!

OFICIAL MADR: START CERERI AJUTOR DIN 13 IULIE!

08 iulie 2020 - 11:42

COMUNICAT! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță astăzi lansarea în data de 13 iulie 2020 a sesiunii de depunere a proiectelor în cadrul Măsurii 4 - Investiții în active fizice - Sub-măsura 4.2 – “Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole – componenta investiții în abatoare de capacitate mică în zona montană”, cu o alocare de totală de 12.930.334 euro, informează MADR într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Tot Popescu
|
05. 12, 2016. Thursday 08:01

rahaturi electorale nea Costica!!!.....baga ceva mai rafinat ca de astea am mai fumat!...vorba cuiva, cine dracu te-a oprit sa nu contractezi modulele alea undeva prin 2014!?...ca stiai de schimbarea strategiei din 2013, ca parca atunci a decis-o ciolos.....asta o fi vreun ugandez!?...daca vroiai sa faci ceva, faceai....si module, si strategia pe irigatii care e superba si lipseste cu desavarsire, si legea vanatorii...iar acum vii acuzand!?...vai mama voastra de fripturisti!!...dar mai ales...vai de noi ca va avem pe cap!..cat o-ti mai fi, ca vin alegerile...

1.
VLADOS
|
05. 11, 2016. Wednesday 23:26

Nu ti-e rusine bai nesimtitule care esti tu , Daniel Constantin, sa minti cu atata nerusinare. Cata ipocrizie !! Uiti ca in timpul mandatului tau minciuna a fost ridicata la rang de arta, astfel incat devenise laitmotivul activitatii tale. Pai mare parte din problemele actuale de la APIA se trag de pe timpul cat domnia ta, a fost la conducerea MADR.

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Farm Tech la Indagra 2019

Farm Tech la Indagra 2019

La 15 ani de la înfiinţare şi după tot atâtea prezenţe la Indagra, Farm Tech SRL oferă acum soluţii complete pentru fermele zootehnice şi pentru manipulare cereale şi alte materiale. Alături de încărcătoarele frontale Schäffer, Farm Tech mai reprezintă branduri: Schäffer, Strautmann, Teagle, Göweil, Garant Kotte, Chioda Daniele, SIP, Tehnos şi Montefiori. Una dintre noutăţile de anul acesta a fost încărcător frontal electric Schäffer 23e, de 45CP:

Interviu cu Diya Shoucair, administrator Farm Tech.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii