Adama
Agreena
AGRICOVER

Pesta porcină africană - noi MUTAŢII confirmate în China

Publicat: 05 martie 2021 - 12:50
Comenteaza   | Video 1 2 3 4   | Print | Trimite unui prieten

Concluziile unor studii efectuate de cercetătorii de la Harbin Veterinary Research Institute şi publicate în revista Life Sciences (publicație a Science China) urmăresc mutațiile virusului ASF (African Swine Fever / Pesta porcină africană) care au apărut în China. În total au fost izolaţi și caracterizaţi 22 de viruși aparținând genotipului II ASFv, toţi având mutaţii, pierderi sau înlocuiri de secvenţe genice în comparație cu „HLJ / 18”, cel mai vechi virus izolat din China.

Studiile au fost efectuate în perioada iunie-decembrie 2020 şi au fost prelevate 3.660 de probe de la ferme, abatoare și unităţi de prelucrare a cărnii din provinciile Hebei, Heilongjiang, Hubei, Mongolia Interioară, Jilin, Liaoning și Shanxi.

Diagnostic întârziat al ASF

Conform cercetătorilor chinezi „apariția viruşilor mutanți naturali virulenţi inferiori face mai dificilă diagnosticarea precoce a bolii și creează noi provocări pentru controlul pestei porcine africane". Oricum, având în vedere populația uriașă de porci din China și perioada endemică de peste 2 ani, nu este surprinzător să apară o diversitate genetică complexă a virusului ASF în China. Dintre viruşii izolaţi, 11 au avut 4 tipuri diferite de mutații naturale sau de deleție în cadrul genei EP402R și au prezentat un fenotip care nu este absorbant (non-HAD). Alte 4 mutaţii izolate au fost testate pentru virulență şi două s-au dovedit a fi la fel de letale ca HLJ / 18, ]n timp ce alte două mutaţii izolate non-HAD au prezentat virulență mai mică, dar sunt extrem de transmisibile.

Controlul bolii se bazează pe diagnosticul rapid și sacrificarea animalelor infectate iar apariția mutanților non-HAD va provoca mai multe probleme pentru controlul ASF în China deoarece acestea au o evoluţie lentă și semne ușoare, în timp ce virusul este răspândit continuu.

La Institutul Harbin se lucrează pentru producerea unui vaccin ASF bazat pe stergerea genei a 7-a. Oamenii de știință își propun să afle dacă vaccinul lor oferă sau nu protecție împotriva noilor tulpini inferior virulente.

PPA_pesta porcina africana_ASF_b

Semnale pozitive

Focarele de pestă porcină africană din 2019 au dus la dispariția (estimată) a cel puțin 40% din efectivul de scroafe din China, ceea ce a condus la creşterea preţului atât la animalele vii, cât şi pentru carne.

Sfârşitul anului 2020 şi începutul anului curent aduc mesaje pozitive. Industria creşterii porcilor este în plin proces de revenire şi noi ferme sunt construite. De exemplu, la începutul lunii decembrie 2020, agenția de știri Reuters a scris despre o imensă fermă de porci cu 21 clădiri etajate, construită de Muyuan Foods în Nanyang (provincia Henan) şi care va adăposti 84.000 de scroafe şi va produce cca. 2,1 milioane purcei/an.

Vizualizat: 1880 | Video Video 1 2 3 4 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

MINISTRUL OROS ȘI CONSILIERELE LUI FRUMOASE!

MINISTRUL OROS ȘI CONSILIERELE LUI FRUMOASE!

CINE-L CONSILIAZĂ PE MINISTRUL AGRICULTURII! Șeful de la Agricultură, profesorul universitar Adrian Oros, prodecan USAMV Cluj, s-a înconjurat numai de femei frumoase și tinere care să-l consilieze. Una și una, promovate de ministrul agriculturii în funcții importante.

LEGE pentru FERMELE DE ANIMALE!

LEGE pentru FERMELE DE ANIMALE!

ATENȚIE, CRESCĂTORI DE ANIMALE! Legea sănătății animale intră în vigoare și se aplică din 21 aprilie 2021, anunță reprezentantul DG Sante, Comisia Europeană, Bernard Van Goethem.

ORDINUL MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIILE ȚĂRĂNEȘTI NU A FOST ÎNCĂ RETRAS!

ORDINUL MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIILE ȚĂRĂNEȘTI NU A FOST ÎNCĂ RETRAS!

MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIA ȚĂRANULUI. Ordinul ministrului agriculturii nr.24 pentru stabilirea dimensiunilor exploatațiilor de creștere a porcilor nu a fost încă retras din consultare publică. La ora publicării acestei știri, Ordinul maxim 5 porci în gospodăriile țărănești este afișat în consultare pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

EURODEPUTAT BUDA:  ANIMALELE DIN FERME NU LE POȚI PUNE ÎN RAFT PÂNĂ TRECE CRIZA!

EURODEPUTAT BUDA: ANIMALELE DIN FERME NU LE POȚI PUNE ÎN RAFT PÂNĂ TRECE CRIZA!

AJUTOARE PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE! Sectorul zootehnic a fost cel mai afectat de această criză generată de COVID-19. Animalele nu le poți pune într-un raft, să aștepte până trece COVID-ul, spune europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlamentul European. Eurodeputatul român a solicitat sprijin pentru crescătorii de animale.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Dorinţă

Dorinţă
Tăticule, ţie ţi s-a îndeplinit vreo dorinţă din copilărie? Detalii