Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

7,7 milioane capete ovine şi caprine au fost solicitate la plată în 2011

Publicat: 20 iunie 2011 - 12:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Numărul efectivelor de ovine şi caprine pentru care fermierii au depus cereri de acordare a plăţilor naţionale directe complementare (PNDC) în sectorul zootehnic a crescut cu şase procente, faţă de anul trecut.

Crescătorii de ovine şi caprine au depus la sediile APIA 48 mii de cereri de acordare a primei pe cap de animal pentru un efectiv de circa 7,7 milioane capete. Astfel, atât numărul cererilor preluate de APIA, cât şi efectivul total solicitat la plată au crescut cu şase procente faţă de anul trecut, când APIA a primit 45.500 de cereri pentru puţin peste 6,9 milioane capete.

Fermă de ovine_b


Cele mai multe animale solicitate la plată s-au înregistrat în judeţele: Sibiu - circa 570 mii capete şi 2100 de cereri, Timiş - aproximativ 570 mii capete şi 1680 cereri, Cluj - 340 mii capete şi 1700 cereri, apoi Constanţa  -  300 mii capete şi 1600 cereri, şi Tulcea - 300 mii capete şi 1500 de cereri.
Până pe 8 iunie a.c., APIA anunţa 13.500 de cereri preluate pentru un efectiv de peste două milioane de capete. Ceea ce înseamnă că majoritatea dosarelor s-au depus în ultimele trei zile lucrătoare ale perioadei de depunere a cererilor.

Vizualizat: 3194 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Video

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

#colinaharavesting #masseyferguson #MF7360PLI #combinaMF

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă. Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii