Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

PLÂNGERE la Bruxelles: ANSVSA PERMITE un MASACRU LEGALIZAT în FERME!

Publicat: 06 aprilie 2020 - 17:29
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ACUZAŢII: DEROGAREA ANSVSA PENTRU SACRIFICAREA MIEILOR ÎN FERMĂ ESTE ILEGALĂ! Organizaţiile pentru protecţia animalelor Animals International şi Animals’ Angels avertizează ANSVSA că derogarea prin care permit sacrificarea mieilor de Paşte direct la fermă este ilegală. Cele două organizaţii au depus luni, 6 aprilie, o plângere la Comisia Europeană pentru anularea acestei derogări.

Redăm mai jos acuzaţiile pe care le aduc reprezentanţii celor două organizaţii, precum şi solicitările către Comisia Europeană şi către ANSVSA, într-un comunicat transmis către AGROINFO:

Fermele nu au lucrători echipaţi şi instruiţi pentru ucidere. ANSVSA a legalizat o barbarie demnă de epoca de piatră, încălcându-şi menirea pentru care îşi desfăşoară activitatea, protecţia animalelor, acuză Gabriel Păun, directorul UE al Animals International.

Decizia ANSVSA vine ca soluţie la pandemia Covid-19, dar reprezintă o încălcare a regulamentului CE 1099/2009 privind protecţia animalelor în timpul sacrificării. Mieii vor îndura o suferinţă inutilă din cauza lipsei echipamentelor necesare şi de instruire a lucrătorilor. Nu există echipamente de asomare şi de retenţie a animalelor la ferme. Îi vor lega cu frânghii şi le vor tăia beragata pe viu. Nimeni nu îi va verifica, deoarece nu există suficientă capacitate de control, avertizează Păun.

Ne exprimăm dezacordul faţă de ordinul ANSVSA. Am denunţat ani la rând încălcarea legislaţiei în lipsa acestei derogări. Am documentat abuzuri la manipularea animalelor, lipsa echipamentelor de retenţie, asomare defectuoasă, durata mare de timp între asomare şi tăiere, tranşarea animalului când încă era viu, lipsa de instruire chiar şi la veterinarii aflaţi în control, dar şi a măcelarilor. Acum că au lăsat chiar şi fermierii să ucidă mieii pe loc, ne confruntăm cu un masacru legalizat, a spus Silvia Meriggi, project manager al Animals Angels.

În opinia celor două organizaţii, starea de urgenţă cauzată e Covid-19 nu justifică derogarea ANSVSA de la Reg CE 1099/2009. Legislaţia europeană permite sacrificarea animalelor pentru carne doar în locuri autorizate (abatoare) şi de către persoane instruite, obligaţii care nu pot fi asigurate la ferme. Problema distanţelor mari de la ferme la abatoare invocată de ANSVSA este una veche în România, iar derogarea nu o va rezolva, ci va încuraja doar regulile de igienă şi de bunăstare animală.

Sacrificarea la ferme nu va preveni oamenii să interacţioneze direct. Din contră, îi va expune la Coronavirus. Pentru a reduce riscurile, fermierii ar putea duce mieii la abatoarele autorizate şi apoi să vândă carnea prin mijloace autorizate unde oamenii poartă mască, mănuşi, păstrează distanţa, iar poliţia patruleză, a adăugat Meriggi.

Animals International şi Animals Angels cer:

  • Comisiei Europene - să anuleze derogarea ANSVSA şi să ancheteze respectarea Regulamentului EC 1099/2009 în România pe durata sărbătorilor de Paşte la sacrificarea mielilor;
  • ANSVSA - să comunice public rezultatele controalelor la nivel naţional din perioada 30 martie 2020 - 18 aprilie 2020 care vizează verificarea respectării legislaţiei pentru bunăstarea animalelor şi sănătăţii publice în timpul transportului, sacrificării şi comercializării mielului de Paşte.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară (ANSVSA) a anunţat, la finalul lunii martie, că, în contextul restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus COVID-19, va permite anul acesta crescătorilor de ovine să sacrifice mieii pentru Paşte şi în ferme, dar în anumite condiţii stricte. DETALII aici: ANSVSA: MIEII de Paşte pot fi SACRIFICAŢI în FERME! CONDIŢII OBLIGATORII!

miei-romania_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo 

Vizualizat: 2991 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

ANSVSA: MIEII de Paşte pot fi SACRIFICAŢI în FERME! CONDIŢII OBLIGATORII!

ANSVSA: MIEII de Paşte pot fi SACRIFICAŢI în FERME! CONDIŢII OBLIGATORII!

SACRIFICARE ŞI VÂNZARE MIEI. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentară(ANSVSA) anunţă că, în contextul restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, va permite crescătorilor de ovine să sacrifice mieii pentru Paşte şi în ferme, dar în anumite condiţii stricte.

DE CÂȚI BANI AVEȚI NEVOIE VOI, SPECULANȚILOR?!

DE CÂȚI BANI AVEȚI NEVOIE VOI, SPECULANȚILOR?!

CERE URGENT GUVERNULUI PLAFONAREA PREȚURILOR LA ALIMENTE! Europarlamentarul Carmen Avram (S&D) CERE URGENT Guvernului plafonarea prețurilor la alimente pentru că speculanți vor să se îmbogățească din necazul care a lovit România.

RĂSPUNS OBȚINUT DE AGROINFO pentru IMPORTUL-EXPORTUL DE ANIMALE!

RĂSPUNS OBȚINUT DE AGROINFO pentru IMPORTUL-EXPORTUL DE ANIMALE!

ALĂTURI DE FERMIERI. AGROINFO a obținut un răspuns de la autoritățile sanitare veterinare în legătură cu situația în care se află crescătorul de bovine Paul Cristescu, județul Caraș Severin. În acest moment, pentru crescătorii de animale e mai simplu să exporte și mult mai complicat să importe din pricina restricțiilor impuse pe fondul crizei coronavirus.

NE DEȘTEPTĂM ȘI NOI?! CUM SE DUCE BOALA DIN FERMĂ ÎN FERMĂ!

NE DEȘTEPTĂM ȘI NOI?! CUM SE DUCE BOALA DIN FERMĂ ÎN FERMĂ!

EPIZOOTIA CIRCULĂ CU MAȘINI CU NUMĂR COP! Lecția coronavirus ar trebui să schimbe multe dintre obiceiurile românilor. Crescătorul de bovine din rasa Salers, Radu Teodor Husău, din Răstolț, Sălaj, avertizează că boala este dusă de la o fermă de animale la alta cu mașini cu număr COP, controlul oficial al producțiilor/performanțelor.

SAMSARII ÎMPRĂȘTIE PANICA PRINTRE OIERI CA SĂ SCADĂ PREȚUL LA MIEI!

SAMSARII ÎMPRĂȘTIE PANICA PRINTRE OIERI CA SĂ SCADĂ PREȚUL LA MIEI!

OIERI, NU VĂ LĂSAȚI PĂCĂLIȚI! Intermediarii care colectează miei pentru export au și intuit o afacere grasă din panica iscată între crescătorii de ovine din România, ca un efect al crizei coronavirus. Samsarii aruncă zvonuri pe piață că s-ar suspenda exportul de animale vii tocmai ca să scadă prețul la miei. Oierii speriați dau imediat mieii cu prețul de nimic oferit de samsar. Oieri, nu vă lăsați păcăliți! Avertizează oierul Gheorghe Dănulețiu, Ghiță Ciobanul.

SALVAȚI DE AGROINFO! CEI PATRU BIVOLI, MUTAȚI ÎNTR-UN ADĂPOST CURAT!

SALVAȚI DE AGROINFO! CEI PATRU BIVOLI, MUTAȚI ÎNTR-UN ADĂPOST CURAT!

AM ÎNVINS! AGROINFO a reușit să miște lucrurile în bine. Cei patru bivoli care erau chinuiți cu foamea de stăpânul lor au fost mutați astăzi din grajdul morții din Dej într-un adăpost curat. Veștile bune nu se opresc aici. Animalele au fost identificate, au crotalii deja, iar după terminarea acțiunilor sanitare veterinare vor fi preluați de UN CRESCĂTOR ADEVĂRAT.

MIEII din ROMÂNIA SE ÎNGRAȘĂ CU GRANULE din BULGARIA!

MIEII din ROMÂNIA SE ÎNGRAȘĂ CU GRANULE din BULGARIA!

EXCLUSIV! Într-o țară unde predomină agricultura și care se laudă cu producții record la cereale, porumb și alte culturi, hrana animalelor crescute în ferme se importă din Bulgaria, Ucraina sau alte țări. Este un paradox de România! Fermierii mari din România, dar și cei mici, trebuie să realizeze că, fără procesare, vor fi cât de curând eliminați de pe piață. Doi dintre cei mai importanți reprezentanți ai României la Bruxelles au făcut declarații în exclusivitate pentru AGROINFO.

Alte articole in aceasta categorie

REGULI DE PANEDMIE PENTRU MĂSURATUL OILOR! Să trimitem oile cu mască şi mănuşi!?

REGULI DE PANEDMIE PENTRU MĂSURATUL OILOR! Să trimitem oile cu mască şi mănuşi!?

05 mai 2020 - 15:12

URCATUL OILOR LA MUNTE. Restricţiile impuse de autorităţi din cauza pandemiei de coronavirus schimbă şi tradiţiile crescătorilor de ovine.

OI STRIVITE SUB ROȚILE MAȘINII DE PROPRIETARUL TERENULUI PE CARE AU INTRAT!

OI STRIVITE SUB ROȚILE MAȘINII DE PROPRIETARUL TERENULUI PE CARE AU INTRAT!

04 mai 2020 - 09:56

A INTRAT CU MAȘINA ÎN TURMĂ. Poliția orașului Zărnești a deschis un dosar penal pe numele proprietarului unui teren care ar fi izbit cu mașina o turmă de oi intrată pe terenul său. Proprietarul terenului ar fi strâns oile grămadă și apoi ar fi intrat din plin cu mașina în ele. În urma atacului asupra turmei, 10 oi au murit, iar alte 5 sunt rănite, au picioarele rupte, scrie Bună Ziua Brașov.

BILANŢ TRAGIC: O PERSOANĂ A MURIT şi peste 700 DE ANIMALE AU ARS într-o FERMĂ din Ialomiţa

BILANŢ TRAGIC: O PERSOANĂ A MURIT şi peste 700 DE ANIMALE AU ARS într-o FERMĂ din Ialomiţa

05 aprilie 2020 - 16:30

FERMĂ DISTRUSĂ DE FLĂCĂRI. Un bărbat în vârstă de 33 de ani a decedat, peste 700 de animale au murit, sute de baloţi au fost făcuţi scrum şi o fermă a fost distrusă - acesta este bilanţul incediului izbucnit în noaptea de sămbătă spre duminică, 5 aprilie 2020, în localitatea ialomiţeană Amara.

STRIGĂT DE AJUTOR! FIE PÂINEA CÂT DE REA… VOI VĂ BATEŢI JOC DE EA?!

STRIGĂT DE AJUTOR! FIE PÂINEA CÂT DE REA… VOI VĂ BATEŢI JOC DE EA?!

26 martie 2020 - 10:18

Grâul scăpat de la secetă şi îngheţ îl paştem cu oile? Dacă toată lumea vorbeşte de producţie agricolă, de securitate alimentară, de cea mai importantă campanie agricolă… unii efectiv nu aud sau nu le pasă...

ANSVSA: MIEII de Paşte pot fi SACRIFICAŢI în FERME! CONDIŢII OBLIGATORII!

ANSVSA: MIEII de Paşte pot fi SACRIFICAŢI în FERME! CONDIŢII OBLIGATORII!

25 martie 2020 - 18:10

SACRIFICARE ŞI VÂNZARE MIEI. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentară(ANSVSA) anunţă că, în contextul restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, va permite crescătorilor de ovine să sacrifice mieii pentru Paşte şi în ferme, dar în anumite condiţii stricte.

Covid-19 a prăbuşit preţurile la carne în Noua Zeelandă

Covid-19 a prăbuşit preţurile la carne în Noua Zeelandă

14 martie 2020 - 10:30

Efectele pandemiei de coronavirus se fac simţite şi la antipozi, nu doar în Asia şi Europa. Noua Zeelandă, de pildă, a pierdut bani serioşi din cauza restricţiilor privind exporturile de ovine spre China, locul de unde a pornit practic tot acest coşmar.

ANUNŢ IMPORTANT pentru OIERI: TERMEN PRELUNGIT!

ANUNŢ IMPORTANT pentru OIERI: TERMEN PRELUNGIT!

19 septembrie 2019 - 21:11

O NOUĂ HOTĂRÂRE de GUVERN vine în SPRIJINUL OIERILOR ROMÂNI. Actul normativ a fost aprobat în şedinţa Guvernului din data de 19 septembrie 2019. Este vorba despre o Hotărâre ce modifică şi completează HG nr.500/2017 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”.

EXPORT OVINE: „RĂZBOIUL” DECLARAŢIILOR şi ADEVĂRAŢII PERDANŢI!

EXPORT OVINE: „RĂZBOIUL” DECLARAŢIILOR şi ADEVĂRAŢII PERDANŢI!

01 septembrie 2019 - 23:46

BUNĂSTAREA ANIMALELOR. Animals International cere Comisiei Europene să demareze procedurile de infringement împotriva României, pe motiv că nu au fost respectate prevederi din regulamentul european pentru bunăstarea animalelor în cazul transportului oilor din ţara noastră în Golful Persic. Ministerul Agriculturii răspunde!

ULTIMA ZI la APIA pentru FERMIERII care VOR SPRIJINUL CUPLAT!

ULTIMA ZI la APIA pentru FERMIERII care VOR SPRIJINUL CUPLAT!

25 august 2019 - 19:42

TERMEN LIMITĂ PENTRU FERMIERI. 2 septembrie 2019 este ultima zi în care crescătorii de ovine/caprine care au solicitat sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) în acest an trebuie să depună la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) adeverinţa care dovedeşte că animalele sunt înscrise în Registrul Genealogic al rasei.

TERMENE şi CONDIŢII pentru FERMIERII care VOR SUBVENŢIA pe LÂNĂ în 2019!

TERMENE şi CONDIŢII pentru FERMIERII care VOR SUBVENŢIA pe LÂNĂ în 2019!

29 noiembrie 2018 - 21:15

AJUTOR MINIMIS FERMIERI. Ministerul Agriculturii a propus condiţiile şi perioadele de înscriere în program şi de depunere a cererilor de plată de către crescătorii de ovine care vor să primească subvenţia de 1 leu pe kilogramul de lână vândută în anul 2019.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
PITIS
|
04. 06, 2020. Monday 18:01
Avem buni frînari în România nu dăm voie propietarilor de ovine să vîndă mieii.Exportul este blocat.Din ce să trăiască ciobanii,dacă nu pot vinde mieii.Acum vi să trezit cu legislatia in Germania se sacrifică mieii la ferma la comanda și nimeni nu-i întreabă de ce nu respectă rod UE numai în România sînt frînari
1.
PITIS
|
04. 06, 2020. Monday 17:56
Avem buni frînari în România nu dăm voie propietarilor de ovine să vîndă mieii.Exportul este blocat.Din ce să trăiască ciobanii,dacă nu pot vinde mieii.Acum vi să trezit cu legislatia in Germania se sacrifică mieii la ferma la comanda și nimeni nu-i întreabă de ce nu respectă rod UE numai în România sînt frînari
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Noua serie de tractoare Valtra F, prezentată la Agritechnica 2019, destinată fermelor pomicole şi viticole poate fi comandată în două variante de ecartament (1,5 şi 1,3m), are o putere de la 75 la 105CP, un motor cu o capacitate cilindrică de 3,4litri şi o transmisie cu 24 viteze înainte/înapoi sau 24/12 înainte/înapoi. Seria F de tractoare Valtra va fi disponibilă pentru piaţa din România în a doua jumătate a anului viitor.

 

Interviu cu George Tănase - brand manager Valtra, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii