Adama
Vinasa Rompak

ANSVSA: MIEII de Paşte pot fi SACRIFICAŢI în FERME! CONDIŢII OBLIGATORII!

Publicat: 25 martie 2020 - 18:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SACRIFICARE ŞI VÂNZARE MIEI. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentară(ANSVSA) anunţă că, în contextul restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, va permite crescătorilor de ovine să sacrifice mieii pentru Paşte şi în ferme, dar în anumite condiţii stricte.

În contextul Sărbătorilor Pascale și al evoluției situației generate de pandemia de COVID-19, ANSVSA a transmis instrucțiuni la DSVSA județene, prin care s-a acordat posibilitatea crescătorilor de ovine care se află la distanțe mari de un abator autorizat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor sau de un centru amenajat temporar de către primării/prefecturi pentru sacrificarea mieilor în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, de a sacrifica mieii în fermă/exploatație în anumite condiții, după cum urmează:

  • La nivelul fermei/exploatației trebuie să fie asigurate facilități, astfel încât să fie respectate regulile generale și speciale de igienă, bunăstarea animalelor și eliminarea subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman, astfel încât procesul de sacrificare a mieilor să nu compromită siguranța cărnii și a organelor;
  • Controlul stării de sănătate a animalelor, respectiv efectuarea examenului ante-mortem de către un medic veterinar oficial;
  • Verificarea respectării regulilor de bunăstare a animalelor în timpul sacrificării;
  • Efectuarea examenului post-mortem al cărnii și organelor de către un medic veterinar oficial;
  • Verificarea eliminării subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman;
  • Verificarea condițiilor de depozitare și comercializare a cărnii de miel;
  • Respectarea distanței minime sociale stabilită de de CNSSU.

În ceea ce privește carnea de miel rezultată din sacrificarea mieilor în fermă/exploatație în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, aceasta NU poate fi livrată către alte unități din domeniul alimentar înregistrate/autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, ci va fi comercializată direct către consumatorii finali, precizează ANSVSA.

miei-romania_b

Vizualizat: 17141 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

SĂRIȚI, CIOBĂNAȘI, SĂ-L AJUTĂM! 500 DE OI ȘI CAPRE I-A UCIS FOCUL!

SĂRIȚI, CIOBĂNAȘI, SĂ-L AJUTĂM! 500 DE OI ȘI CAPRE I-A UCIS FOCUL!

ANIMALE UCISE DE FLĂCĂRI. Scrumul, cam asta s-a ales din munca de o viață a unui om din neglijența altui om, a scris necăjit un crescător de ovine pe Grupul Ciobanilor Adevărați, Facebook. Sâmbătă noaptea, 500 de oi și capre, turma crescătorului de ovine Costin Taraș din satul Romanul, județul Brăila, au pierit în flăcări. Focul a făcut scrum saivanul crescătorului și fânul strâns.

DE CÂȚI BANI AVEȚI NEVOIE VOI, SPECULANȚILOR?!

DE CÂȚI BANI AVEȚI NEVOIE VOI, SPECULANȚILOR?!

CERE URGENT GUVERNULUI PLAFONAREA PREȚURILOR LA ALIMENTE! Europarlamentarul Carmen Avram (S&D) CERE URGENT Guvernului plafonarea prețurilor la alimente pentru că speculanți vor să se îmbogățească din necazul care a lovit România.

RĂSPUNS OBȚINUT DE AGROINFO pentru IMPORTUL-EXPORTUL DE ANIMALE!

RĂSPUNS OBȚINUT DE AGROINFO pentru IMPORTUL-EXPORTUL DE ANIMALE!

ALĂTURI DE FERMIERI. AGROINFO a obținut un răspuns de la autoritățile sanitare veterinare în legătură cu situația în care se află crescătorul de bovine Paul Cristescu, județul Caraș Severin. În acest moment, pentru crescătorii de animale e mai simplu să exporte și mult mai complicat să importe din pricina restricțiilor impuse pe fondul crizei coronavirus.

NE DEȘTEPTĂM ȘI NOI?! CUM SE DUCE BOALA DIN FERMĂ ÎN FERMĂ!

NE DEȘTEPTĂM ȘI NOI?! CUM SE DUCE BOALA DIN FERMĂ ÎN FERMĂ!

EPIZOOTIA CIRCULĂ CU MAȘINI CU NUMĂR COP! Lecția coronavirus ar trebui să schimbe multe dintre obiceiurile românilor. Crescătorul de bovine din rasa Salers, Radu Teodor Husău, din Răstolț, Sălaj, avertizează că boala este dusă de la o fermă de animale la alta cu mașini cu număr COP, controlul oficial al producțiilor/performanțelor.

SAMSARII ÎMPRĂȘTIE PANICA PRINTRE OIERI CA SĂ SCADĂ PREȚUL LA MIEI!

SAMSARII ÎMPRĂȘTIE PANICA PRINTRE OIERI CA SĂ SCADĂ PREȚUL LA MIEI!

OIERI, NU VĂ LĂSAȚI PĂCĂLIȚI! Intermediarii care colectează miei pentru export au și intuit o afacere grasă din panica iscată între crescătorii de ovine din România, ca un efect al crizei coronavirus. Samsarii aruncă zvonuri pe piață că s-ar suspenda exportul de animale vii tocmai ca să scadă prețul la miei. Oierii speriați dau imediat mieii cu prețul de nimic oferit de samsar. Oieri, nu vă lăsați păcăliți! Avertizează oierul Gheorghe Dănulețiu, Ghiță Ciobanul.

Alte articole in aceasta categorie

Salariu ciobani minim 4.000 lei/lună, prin lege!

Salariu ciobani minim 4.000 lei/lună, prin lege!

14 noiembrie 2024 - 13:17

În România este nevoie de cel puțin 50.000 de ciobani și forța de muncă în acest domeniu este tot mai greu de găsit. Salariul minim pentru ciobanii care îngrijesc oile ar putea fi crescut prin lege.

Caz dramatic la o fermă: Ciobani la spital și zeci de oi moarte!

Caz dramatic la o fermă: Ciobani la spital și zeci de oi moarte!

16 iunie 2024 - 23:37

Cinci bărbaţi au ajuns la spital şi peste 50 de oi au murit, sâmbătă, 15 iunie, la o fermă din judeţul Argeş, după ce au deparazitat oile cu o substanță utilizată împotriva scabiei. 

400 euro/vacă și doar 16 euro la ovină!

400 euro/vacă și doar 16 euro la ovină!

14 februarie 2024 - 23:36

Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine ”Retezatul-Haţeg”, a sesizat o serie de inechități pe care le suportă oieritul din România față de alte sectoare.

„Neprețuita” lână aruncată pe câmp!

„Neprețuita” lână aruncată pe câmp!

19 decembrie 2023 - 07:50

În județul Brăila, lâna de oaie este... neprețuită! (Adică nu are nicio valoare!). Pentru că nu reușesc să o vândă, crescătorii de ovine au ales o scurtătură: să o arunce pe câmp sau în pădure. 

APIA: ANT ovine/caprine pentru anul 2023! Beneficiari, condiții!

APIA: ANT ovine/caprine pentru anul 2023! Beneficiari, condiții!

14 februarie 2023 - 12:30

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat pe site-ul oficial condițiile pentru acordarea ajutorului național tranzitoriu pentru ovine, caprine, aferent anului de cerere 2023.

Spaniolii se luptă cu variola ovină

Spaniolii se luptă cu variola ovină

12 februarie 2023 - 10:40

Variola ovină se pare că a scăpat de sub control în Spania, unde până acum au fost sacrificate peste 38.000 de animale, după descoperirea a nu mai puţin de 25 de focare.

Oierii din Hațeg au sărbătorit

Oierii din Hațeg au sărbătorit "BREAZA - Regina Ţurcanelor" + GALERIE FOTO

03 octombrie 2021 - 21:42

Conform tradiţiei, în prima zi a lunii octombrie, la Toteşti, în judeţul Hunedoara, de ziua comunei, e mare sărbătoare pastorală: expoziţia şi târgul de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". 

Mesaj secretar de stat MADR pentru tinerii fermieri: Cumpăraţi pământ, acum e ultima şansă!

Mesaj secretar de stat MADR pentru tinerii fermieri: Cumpăraţi pământ, acum e ultima şansă!

06 septembrie 2021 - 07:10

Banii pentru tinerii fermieri sunt prea puţini, i-a reproşat un tânăr crescător de ovine secretarului de stat în MADR George Căţean. Ce răspuns a primit de la acesta.

Agromalim 2021: Evenimente pentru crescătorii de caprine şi ovine

Agromalim 2021: Evenimente pentru crescătorii de caprine şi ovine

23 august 2021 - 22:20

Expoziţie de animale, degustare de produse şi conferinţe pentru crescătorii de caprine şi ovine, organizate de ANCC Caprirom la Agromalim 2021.

DEFICIT COMERCIAL în CREŞTERE. CÂTE MILIARDE am DAT pe PRODUSE AGROALIMENTARE de IMPORT în 2020!

DEFICIT COMERCIAL în CREŞTERE. CÂTE MILIARDE am DAT pe PRODUSE AGROALIMENTARE de IMPORT în 2020!

07 ianuarie 2021 - 23:11

EXPORTURI ŞI IMPORTURI. România a înregistrat un deficit de 1,24 miliarde de euro în comerţul cu produse agroalimentare în primele trei trimestre din 2020, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii