Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

OBLIGAŢI să spunem STOP RISIPEI ALIMENTARE. Unde-i LEGE nu-i tocmeală!

Publicat: 20 octombrie 2016 - 14:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

GATA CU RISIPA ALIMENTARĂ. Camera Deputaţilor a adoptat, în şedinţa din 18 octombrie 2016, Proiectul de lege privind diminuarea risipei alimentare. Operatorii economici trebuie să ia măsuri!

Risipa alimentară este o problemă importantă la nivel global. Adeseori alimentele ies din circuitul consumului uman din pricina degradării şi sunt distruse, conform legislaţiei în vigoare.
Prin această Lege, operatorii economici din sectorul agroalimentar sunt obligaţi să întreprindă măsuri de prevenire a risipei alimentare.
Astfel, se prevede vânzarea cu preţ redus a produselor aflate aproape de expirarea datei-limită de consum, conform legislaţiei în vigoare; transferul alimentelor prin donare sau sponsorizare, pentru consumul uman, dar aflate aproape de expirarea datei-limită de consum, către entităţi precum fundaţii sau asociaţii; direcţionarea subproduselor nedestinate consumului uman pentru consumul unor categorii de animale, în condiţiile prevăzute de legislaţia sanitar-veterinară în vigoare privind eliminarea subproduselor de origine animală.

De asemenea, produsele agroalimentare care nu pot fi utilizate în consumul uman şi cel animal, pot fi direcţionate spre transformarea în compost sau biogaz.

Cine greşeşte plăteşte!
Încălcarea prevederilor Legii constituie contravenţie, dacă nu întruneşte condiţiile unei infracţiuni, şi se sancţionează astfel:
a) cu amendă contravenţională de la 1.000 lei la 3.000 lei, pentru microîntreprinderi;
b) cu amendă contravenţională de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru întreprinderi mici şi mijlocii;
c) cu amendă contravenţională de la 6.000 lei la 10.000 lei, pentru întreprinderi mari.

Legea va intra în vigoare în termen de 6 luni de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I. Tot în termen de 6 luni de la data publicării prezentei legi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale elaborează normele metodologice de aplicare a acesteia, care vor fi aprobate prin hotărâre a Guvernului.

Pe larg, în următorul număr al revistei Ferma!

Vizualizat: 1025 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii