Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

NU MAI SUNT BANI pentru ZOOTEHNIE! MILIOANELE DE EURO pentru FERMELE DE ANIMALE S-AU TOPIT ÎN 6 ZILE!

Publicat: 12 septembrie 2018 - 14:24
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AU AJUNS LA FUNDUL SACULUI! Bugetul alocat anul acesta pentru investiții în fermele de creștere a animalelor din zona montană s-au topit în 6 zile, iar cei pentru fermele de animale din zona non-montană în doar 5 zile. Sesiunile de depunere a proiectelor au fost deschise la Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) pe data de 3 septembrie 2018. Pe 9 septembrie 2018 erau deja închise! Motivul: fonduri epuizate!

Submăsura 4.1 investiții în exploatații agricole, sector zootehnic, zona montană, a avut o alocare, pentru această sesiune, de 54 milioane de euro. Sesiunea de depunere a proiectelor a fost deschisă pe 3 septembrie 2018, la ora 9, și s-a închis pe 9 septembrie 2018, la ora 7. În acest interval de doar 6 zile, au fost depuse 56 de proiecte, cu o valoare totală de 81.012.177 euro, în condițiile în care plafonul depunere proiecte a fost de 81.000.000 euro.

Submăsura 4.1 investiții în exploatații agricole, sector zootehnic, zona non-montană, a avut o alocare, pentru această sesiune, de 111 milioane de euro. Sesiunea de depunere a proiectelor a fost deschisă tot pe 3 septembrie 2018, la ora 9, și a fost închisă pe 8 septembrie 2018, la ora 9. Banii s-au topit în doar 5 zile! Au fost depuse 268 de proiecte, cu o valoare totală de 435.076.301 euro, în condițiile în care plafonul de depunere a proiectelor a fost de 166.500.000 euro. Informațiile sunt oficiale și ne-au fost furnizate de AFIR.

fonduri-epuizate_b

În timp ce România este cuprinsă de epidemia pestei porcine africane (PPA), primul pe lista proiectelor care urmează să fie finanțate din bani europeni este proiectul de înființare a unei ferme de reproducție suine, FNC pentru prepararea furajelor. Proiectul a fost depus de Hogs Farm Land Cooperativa Agricolă Dumeni, județul Botoșani. Și alte firme vor să-și înființeze ferme de porci, Il Suino SRL Iași solicită bani pentru o fermă de reproducere suine, SC Victoria One Planto SRL Suceava pentru înființarea unei ferme de reproducție suine și a unei fabrici de nutrețuri, BigPork Food SRL Olt pentru fermă de reproducție porcine, iar SC Lugeco's SRL Suceava pentru construire fermă de porci.

Au mai fost depuse proiecte de înființare abatoare pentru ovine, porcine, bovine, îngrășătorii pentru taurine, ferme de vaci cu lapte, etc.

Beneficiarii banilor sunt fermierii, cu excepția persoanelor fizice neautorizate; cooperativele (cooperativele agricole și societățile cooperative agricole), grupuri de producători, constituite în baza legislației naționale în vigoare care deservesc interesele membrilor.

SPRIJINUL  NERAMBURSABIL: ferme zootehnice cu dimensiune economică de până la 1.000.000  SO sprijinul public  nerambursabil este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile și nu va depăși:

pentru proiectele care prevăd achiziții simple maximum 500.000 euro, respectiv 100.000 euro pentru fermele mici;

maxim 300.000 euro pentru fermele mici din sectorul zootehnic;

pentru proiectele care prevăd crearea de lanțuri alimentare integrate maximum 2.000.000 euro, respectiv 400.000 euro pentru fermele mici. Pentru proiectele care prevăd crearea de lanțuri alimentare integrate maximum 2.000.000 euro.

Pentru cooperative și grupuri de producători sprijinul va fi 50% fără a depăși maximum 2.000.000 euro indiferent de tipul investiției.

Pragurile de calitate lunare pentru sesiunea 2018, în sectorul zootehnic au fost: 50 de puncte (03.09 – 30.09.2018) , 40 de puncte (01.10 – 31.10.2018), 30 de puncte (01.11 – 30.11.2018), 25 de puncte (01.12 – 31.12.2018). 


 

Vizualizat: 4432 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Lecţie...

Lecţie...
Un cuplu foarte tânăr merge în vizită la nişte prieteni mai în vârstă... Detalii