Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Mai mult lapte. Producţia la nivel european este în creştere

Publicat: 26 mai 2016 - 17:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În cadrul UE-28, producţia de lapte a crescut cu 3,8 la sută sau aproximativ 6,1 milioane de tone de lapte, relatează serviciul de presă Landvolk. 

Această cantitate este la fel de mare ca şi întreaga producţie din ţara laptelui Niedersachsen, afirmă Asociaţia Producătorilor de Lapte din Niedersachsen.
Germania este cel mai mare producător de lapte la nivel european, livrând 31,87 milioane de tone şi astfel cu 3,8 la sută mai mult faţă de anul precedent. O creştere şi mai mare s-a înregistrat în Irlanda (18,1 la sută) şi Olanda (11,6 la sută). În Irlanda s-au produs în anul fiscal 2015/16 aproximativ 7 milioane de tone de lapte, în Olanda înregistrându-se 13,87 milioane de tone. Franţa se situează pe locul 2 la producţia de lapte, crescându-şi producţia la 25,48 milioane de tone.

Procesare lapte_b

Fiecare cel de-al patrulea litru de lapte care a fost produs la nivelul întregii comunităţi în anul fiscal 2015/16 a provenit din Olanda. Pentru 18 la sută a surplusului înregistrat sunt responsabili producătorii de lapte din Irlanda. Urmează pe locul 3 Germania cu o cotă de 10 la sută, situându-se înaintea Poloniei cu 8,2 la sută şi a Marii Britanii cu 7,6 la sută.

În martie, ultima lună din anul fiscal 2015/16, producătorii de lapte din Germania au livrat cu 3,2 la sută mai mult lapte decât în luna similară a anului precedent. În Irlanda, creşterea a fost de zece ori mai mare (plus 28,3 la sută), iar în Olanda s-a livrat cu 16,8 la sută mai mult lapte faţă de luna similară a anului precedent.
(sursa: agrarticker.de)

Vizualizat: 961 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii