Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Mai mult lapte. Producţia la nivel european este în creştere

Publicat: 26 mai 2016 - 17:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În cadrul UE-28, producţia de lapte a crescut cu 3,8 la sută sau aproximativ 6,1 milioane de tone de lapte, relatează serviciul de presă Landvolk. 

Această cantitate este la fel de mare ca şi întreaga producţie din ţara laptelui Niedersachsen, afirmă Asociaţia Producătorilor de Lapte din Niedersachsen.
Germania este cel mai mare producător de lapte la nivel european, livrând 31,87 milioane de tone şi astfel cu 3,8 la sută mai mult faţă de anul precedent. O creştere şi mai mare s-a înregistrat în Irlanda (18,1 la sută) şi Olanda (11,6 la sută). În Irlanda s-au produs în anul fiscal 2015/16 aproximativ 7 milioane de tone de lapte, în Olanda înregistrându-se 13,87 milioane de tone. Franţa se situează pe locul 2 la producţia de lapte, crescându-şi producţia la 25,48 milioane de tone.

Procesare lapte_b

Fiecare cel de-al patrulea litru de lapte care a fost produs la nivelul întregii comunităţi în anul fiscal 2015/16 a provenit din Olanda. Pentru 18 la sută a surplusului înregistrat sunt responsabili producătorii de lapte din Irlanda. Urmează pe locul 3 Germania cu o cotă de 10 la sută, situându-se înaintea Poloniei cu 8,2 la sută şi a Marii Britanii cu 7,6 la sută.

În martie, ultima lună din anul fiscal 2015/16, producătorii de lapte din Germania au livrat cu 3,2 la sută mai mult lapte decât în luna similară a anului precedent. În Irlanda, creşterea a fost de zece ori mai mare (plus 28,3 la sută), iar în Olanda s-a livrat cu 16,8 la sută mai mult lapte faţă de luna similară a anului precedent.
(sursa: agrarticker.de)

Vizualizat: 971 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019 Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Bancul zilei

Adevăr crunt...

Adevăr crunt...
Undeva în casă există un loc ascuns, unde cheile, telecomanda şi ciorapii pleacă să-şi dea ultima suflare! Detalii