Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Mai mult lapte. Producţia la nivel european este în creştere

Publicat: 26 mai 2016 - 17:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În cadrul UE-28, producţia de lapte a crescut cu 3,8 la sută sau aproximativ 6,1 milioane de tone de lapte, relatează serviciul de presă Landvolk. 

Această cantitate este la fel de mare ca şi întreaga producţie din ţara laptelui Niedersachsen, afirmă Asociaţia Producătorilor de Lapte din Niedersachsen.
Germania este cel mai mare producător de lapte la nivel european, livrând 31,87 milioane de tone şi astfel cu 3,8 la sută mai mult faţă de anul precedent. O creştere şi mai mare s-a înregistrat în Irlanda (18,1 la sută) şi Olanda (11,6 la sută). În Irlanda s-au produs în anul fiscal 2015/16 aproximativ 7 milioane de tone de lapte, în Olanda înregistrându-se 13,87 milioane de tone. Franţa se situează pe locul 2 la producţia de lapte, crescându-şi producţia la 25,48 milioane de tone.

Procesare lapte_b

Fiecare cel de-al patrulea litru de lapte care a fost produs la nivelul întregii comunităţi în anul fiscal 2015/16 a provenit din Olanda. Pentru 18 la sută a surplusului înregistrat sunt responsabili producătorii de lapte din Irlanda. Urmează pe locul 3 Germania cu o cotă de 10 la sută, situându-se înaintea Poloniei cu 8,2 la sută şi a Marii Britanii cu 7,6 la sută.

În martie, ultima lună din anul fiscal 2015/16, producătorii de lapte din Germania au livrat cu 3,2 la sută mai mult lapte decât în luna similară a anului precedent. În Irlanda, creşterea a fost de zece ori mai mare (plus 28,3 la sută), iar în Olanda s-a livrat cu 16,8 la sută mai mult lapte faţă de luna similară a anului precedent.
(sursa: agrarticker.de)

Vizualizat: 977 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Papagal regal...

Papagal regal...
Ion pleacă la muncă, pe vapor, iar la plecare, Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. Detalii