Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

LOVITURĂ pentru FERMIERI! PLĂȚILE COMPENSATORII, TĂIATE la JUMĂTATE!

Publicat: 01 august 2017 - 17:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DECIZIE CU 0 LEI DE PLATĂ! Fermierii s-au trezit cu decizii de plată de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cu 0 lei de încasat sau cu suma, pe care așteptau să o încaseze din plăți compensatorii, înjumătățită!

Crescătorii de porci din România traversează o perioadă extrem de grea. Pe lângă amenințarea infestării fermelor cu pestă porcină africană, au mai primit o lovitură grea. Plățile compensatorii pentru măsura 215 plăți pentru bunăstarea animalelor au fost tăiate la jumătate, iar pentru unii, anulate. Concret, fermierii au primit deja 75% din ajutorul pentru bunăstare aferent lui 2016 și mai aveau de încasat 25% din sumele cuvenite. Așteptau ca acest rest de plată să fie virat de APIA în conturile lor în această săptămână. Nici pomeneală de așa ceva!

Comisia Europeană a modificat, între timp, regulamentul care privește aceste plățile compensatorii pentru că România a semnalat o problemă legată de aplicarea sancțiunilor pentru supradeclarare. Mulți dintre crescătorii de porci nu știu la acest moment dacă vor mai primi ceva din restul de plată de 25% sau dacă vor fi nevoiți să returneze la APIA o parte din banii deja încasați.

În iunie, Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin (AFISS) a solicitat la APIA să-i comunice o dată când vor fi efectuate aceste plăți restante. Răspunsul, semnat de directorul general APIA, Adrian Pintea, a fost scurt. Plata diferenței este condiționată de modificările legislative din Regulamentul (UE) 640/2014 în ceea ce privește sistemul de sancțiuni.

apia-porci_b


În iulie, aceeași asociație a fermierilor a primit un răspuns și de la Ministerul Agriculturii în care este inserată modificarea operată în regulamentele europene. madr porci_bDeși noile condiții, în care fermierilor li se cer noi documente justificative pentru animalele solicitate la plată, ar trebui să aibă efect asupra cererilor de plată depuse de la 1 ianuarie 2018, prevederile care privesc speciile cu ciclu scurt de producție se aplică și cererilor de plată depuse de la 1 ianuarie 2016.

"La articolul 21 (Regulamentul (UE) 809/2014) se introduce următorul alineat 4a:
În cazul speciilor cu ciclu de producție scurt care beneficiază de sprijin, statele membre pot, în absența unei baze de date electronice, să instituie proceduri prin care se utilizează datele existente în certificatele de sacrificare sau în alte documente justificative în scopul cererii de plată pentru animale. Datele respective oferă nivelul de garanție și de punere în aplicare necesar pentru gestionarea corespunzătoare, la nivelul fiecărui animal, a măsurii de sprijin în cauză.

Procedurile pot consta într-un sistem care să-i permită beneficiarului să solicite sprijin pentru toate animalele care, la o dată sau în timpul unei perioade care urmează a fi stabilită de statul membru, sunt eligibile pentru sprijin pe baza datelor existente în certificatele de sacrificare sau în alte documente justificative. În acest caz, statele membre iau măsurile necesare pentru a garanta că, în confromitate cu dispozițiile aplicabile măsurii de sprijin în cauză, data sau perioada este clar stabilită și adusă la cunoștința beneficiarului."

În această săptămână urma să se autorizeze la plată restanța aferentă măsurii 215 în cuantum de 25%. Surpriză, însă! Fermierii au descoperit, fără să-i informeze cineva, că  deciziile de plată sunt pe 0 sau înjumătățite. Pentru fermierii mici sau mijlocii, ferma reprezintă o afacere de familie și reușesc să o susțină cu mari sacrificii.

Aceste plăți sunt pentru producții realizate în 2016. Fermierii au respectat angajamentele, iar Ministerul aplică reduceri fără să informeze.

În condițiile în care am muncit în 2016 și încasăm plăți reduse solicităm ca salariile bugetarilor și ale demnitarilor să fie plătite dupa un an  și chiar reduse fără a fi informați. Cred că este echitabil, este nemulțumită Larisa Ene, președintele AFISS. 

Vizualizat: 6101 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PLĂȚI APIA! HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN!

PLĂȚI APIA! HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN!

25 septembrie 2020 - 13:23

COMUNICAT. În ședința Guvernului din data de 24 septembrie 2020, a fost adoptată Hotărârea privind stabilirea valorii ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a untului, laptelui praf degresat și a anumitor brânzeturi. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va efectua plata acestor ajutoare în termen de trei luni de la încheierea perioadei de depozitare, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii, transmis pentru AGROINFO.

MASCAȚII LA UN OIER ACASĂ! AU RIDICAT CROTALII!

MASCAȚII LA UN OIER ACASĂ! AU RIDICAT CROTALII!

25 septembrie 2020 - 12:47

PERCHEZIȚIE LA UN CRESCĂTOR DE OVINE! Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Botoșani au descins miercuri, 23 septembrie 2020, la imobilele unui crescător de animale din comuna Bălușeni. În urma percheziției, au fost ridicate crotalii noi și uzate. Oierul este bănuit de evaziune fiscală.

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

25 septembrie 2020 - 11:41

PREA MULTE FERME DE SUBZISTENȚĂ! O prioritate a Ministerului Agriculturii, pentru perioada următoare, este: ferme mai puține, dar mai puternice. Din 840.000 de ferme (câte au depus anul acesta cererea pentru subvenții la APIA n.r.), 750.000 sunt ferme de subzistență. Noi trebuie să grăbim procesul de comasare, să avem ferme mai puține, ca număr, dar mult mai puternice, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

25 septembrie 2020 - 09:12

ESTE AMENINȚATĂ INDEPENDENȚA ALIMENTARĂ A ROMÂNIEI. Asociația Fermierilor din România atrage atenția că situația generată de secetă este una extrem de gravă, numărul fermierilor, dar și suprafețele afectate fiind de natură a prefigura un dezastru economic, care finalmente poate pune în pericol independența alimentară a României, susține AFR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

25 septembrie 2020 - 08:39

VIN BANII DE LA APIA! Transfer de bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) către conturile fermierilor români! Anunțul pe care l-a făcut joi seara ministrul agriculturii, Adrian Oros: banii intră în conturile fermierilor începând de astăzi, 25 septembrie 2020.

APICULTORI, VERIFICAȚI-VĂ CONTURILE!

APICULTORI, VERIFICAȚI-VĂ CONTURILE!

24 septembrie 2020 - 20:25

PLATA AJUTORULUI DE MINIMIS! Consilierul personal al ministrului agriculturii, apicultorul Marian Irinei, cunoscut pe Facebook ca Marian Stuparul Oltean, a anunțat astăzi că are semnale de la apicultori din toată țara că a început plata ajutorului de minimis de 25 de lei/familia de albine.
Banii au ajuns deja la mai mulți apicultori.

1.200 DE OVINE DUSE LA ABATOR DIN CAUZA SCRAPIEI!

1.200 DE OVINE DUSE LA ABATOR DIN CAUZA SCRAPIEI!

24 septembrie 2020 - 19:48

SCRAPIA, BOALĂ MORTALĂ LA OVINE. Două focare de scrapie la ovine au fost depistate la două ferme din județul Giurgiu. Au fost sacrificate 300 de ovine și alte 900 de ovine vor fi duse la abator pentru sacrificare. Scrapia este o boală mortală, fără leac. De multe ori, acolo unde este descoperit un focar de scrapie, este sacrificată întreaga turmă, iar proprietarul primește despăgubiri.

ȘEFUL APIA, EXPLICAȚII IMPORTANTE PENTRU CRESCĂTORII CARE CER AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO!

ȘEFUL APIA, EXPLICAȚII IMPORTANTE PENTRU CRESCĂTORII CARE CER AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO!

24 septembrie 2020 - 16:14

EXCLUSIV AGROINFO. Data de referință pentru plata ajutorului excepțional de maxim 7.000 euro/fermă, acordat crescătorilor de animale pe Măsura 21, este 1 iulie 2020. Dacă la 1 iulie 2020, am avut în fermă 11 vaci eligibile pentru acest ajutor și acum mai am doar 5, pentru câte vaci primesc ajutorul? Ne-a întrebat un crescător de bovine din județul Maramureș.

DATE EUROSTAT: CÂTE OI SE MAI CRESC ÎN ROMÂNIA!

DATE EUROSTAT: CÂTE OI SE MAI CRESC ÎN ROMÂNIA!

24 septembrie 2020 - 14:33

LOCUL DOI ÎN UE. Anul trecut, în 2019, în România a fost înregistrat un efectiv de 10 milioane de ovine, ceea ce a dus țara noastră pe locul doi în Uniunea Europeană în clasamentul celor mai mari crescători de oi, susțin datele publicate miercuri,23 septembrie 2020, de Eurostat.

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

24 septembrie 2020 - 10:19

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), aduce la cunoștința fermierilor lansarea a 3 noi scheme de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Produsele Syngenta recomandate pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la culturile de tomate în spații protejate.
Află ce fungicide și insecticide au fost utilizate cu succes în lotul demonstrativ Syngenta de la Seleuş, Arad.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Chelnerul aleargă la masa unui client: Detalii