Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

INTERVENȚIE pentru LIMITAREA PLĂȚILOR DIRECTE pentru FERMELE MARI și CREȘTEREA SUBVENȚIILOR pentru FERMELE MICI!

Publicat: 05 februarie 2018 - 18:49
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ASOCIAȚIA CRESCĂTORILOR DE BOVINE DE CARNE NU ESTE DE ACORD CU CE SUSȚINE MADR LA BRUXELLES! Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România (ACBCR) nu este de acord cu ceea ce susțin reprezentanții Ministerului Agriculturii la Bruxelles în ceea ce privește plățile drecte ale fermierilor. Crescătorii de vaci vor să fie plafonate la o sumă maximă subvențiile care se acordă fermelor mari din România.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, secretarii de stat Alexandru Potor și Daniel Botănoiu, susțin în toate întâlnirile importante din inima Europei că România este împotriva plafonării plăților directe. Ministrul agriculturii chiar spunea că această plafonare a plăților directe, la o sumă maximă, ar afecta siguranța alimentară. În totală contradicție cu susținerile reprezentanților MADR, Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România militează pentru plafonarea la o anumită sumă a subvențiilor care revin fermelor mari. Numai în acest fel, vor putea fi crescute sumele cu care sunt subvenționate fermele mici. Organizația fermierilor ne-a transmis intervenția pe care  depus-o la Ministerul Agriculturii.

Având în vedere faptul că în cadrul ACBCR majoritatea fermierilor sunt fermieri mici și mijlocii, opinia noastră este că plafonarea plăților directe ar fi în avantajul fermierilor români, ținând cont de specificul agriculturii românești și de dimensiunile fermelor.

Un aspect important în cadrul acestui capitol îl reprezintă recomandarea ca plățile directe să fie simplificate și mai bine punct-ved_bpunct-ved2_bdirecționare, tocmai pentru a-și îndplini misiunea mai eficient. Astfel, prin viitoarele regulamente ale Parlamentului European și ale Consiliului, precum și prin legislația națională statele membre ar trebui să se asigure că sprijinul este dedicat adevăraților fermieri, concentrându-se asupra celor care practică agricultura în mod activ pentru a-și câștiga existența.

Susținem măsurile prevăzute la art. 3.2.2 (articol din comunicarea comisarului european pentru Agricultură, Phil Hogan, privind viitorul agriculturii n.r.) și mai ales întărirea poziției fermierilor în lanțul de distribuție alimentar, prin organizațiile de producători recunoscute care pot fi un instrument util care să le permită fermierilor să-și consolideze poziția de negociere în lanțul valoric, să coopereze pentru reducerea costurilor și să-și sporeascî competitivitatea pentru a-și ameliora recompensele de piață.
Considerăm că România ar trebui să acorde o atenție deosebită recomandărilor de la pct.3.2.3. Gestionarea riscurilor, mai ales că în actualul PNDR nu s-a reușit înființarea unui Fond Mutual pentru agricultori.

Riscurile ridicate în ceea ce privește volatilitatea prețurilor, schimbările climatice, fenomenele extreme și crizele sanitare sau fitosanitare pot provoca dezechilibre majore și o vulnerabilizare a fermierilor.
Insistăm pe o abordare integrată și coerentă a prevenirii gestionării riscurilor, cu o abordare flexibilă cu soluții adaptate diferitelor tipuri de nevoi regionale și sectoriale ale fermierilor.

Propunem MADR să efectueze o analiză a investițiilor realizate în vechiul PNDR 2007-2014, a celor din perioada 2015-2018, pentru a avea o imagine de ansamblu în ceea ce privește evoluția proiectelor din sectorul zootehnic, în special la sectorul bovine, sector care, din păcate, a înregistrat cel mai puternic regres după 1989.

Scăderea efectivului de bovine de la peste 7 milioane de capete la 1,5 milioane ar trebui să fie un motiv serios de a trage un semnal de alarmă și a determina autoritățile să ia în calcul prioritizarea acestui sector în perioada următoare, mai ales în construcția noului PNDR, după anul 2020, se arată în intervenția ACBCR, semnată de președintele Dumitru Grigorean.

Directorul general adjunct al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, DG Agri, din Comisia Europeană, Mihail Dumitru, a declarat, pentru AGROINFO, la sfârșitul anului trecut, că fermele mari din UE reprezintă 0,08%, dar încasează, anual, o sumă uriașă din subvențiile pe suprafață, 9 miliarde de euro.

Fermele mari, care reprezintă doar 0,08% din numărul fermelor gestionează aproape jumătate din terenul agricol și primesc aproape 9 miliarde de euro sprijin pe suprafață în fiecare an. De aceea, noi avem de explorat, pentru perioadele următoare, modele alternative pentru direcționarea plăților directe într-un mod mai eficace și mai echitabil. Se propune, și aceste lucruri nu sunt noi, de exemplu plafonarea sprijinului pentru fermele mari. Este o propunere care nu a fost făcută doar acum, a fost făcută de cel puțin trei reforme anterioare. Dar această propunere nu a fost reținută la nivelul deciziei politice.

Se propune degresivitate, de exemplu, reducerea nivelului de venituri cu cât suprafața fermei este mai mare sau se propun plățile redistributive în care fermelor mici să li se acorde o plată mai mare pentru primele hectare decât pentru restul exploatației. Este fără doar și poate viitoarea propunere pentru PAC discuția privind nivelul și convergența între nivelul plăților între statele membre UE, care va fi inevitabilă, a declarat Dumitru.


Vizualizat: 4277 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

01 octombrie 2020 - 14:42

EXCLUSIV AGROINFO. Nu am teren la APIA, am doar animalele înregistrate, am dreptul la ajutorul Covid-19? Am teren la APIA, cresc animale, dar nu am animalele înregistrate la APIA, am dreptul la ajutorul Covid-19? AGROINFO a primit o avalanșă de astfel de mesaje, cu diferite situații, de la crescătorii de animale. Toate răspunsurile le dă, exclusiv pentru AGROINFO, un șef Serviciu Măsuri Specifice din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

DOCUMENTUL OBLIGATORIU PENTRU AJUTORUL DE MAXIM 2.500 DE EURO PE FERMA DE OVINE SAU DE CAPRINE!

DOCUMENTUL OBLIGATORIU PENTRU AJUTORUL DE MAXIM 2.500 DE EURO PE FERMA DE OVINE SAU DE CAPRINE!

01 octombrie 2020 - 11:53

AJUTOR MĂSURA 21. Atenție! Fără acest document nu beneficiați de ajutorul de maxim 2.500 de euro/ferma de ovine și/sau caprine. Această adeverință trebuie prezentată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) de către toți crescătorii de oi și/sau capre care depun cererea pentru ajutorul excepțional acordat în cadrul Măsurii 21 Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor afectați în mod deosebit de criza Covid-19.

DATA DE REFERINȚĂ AJUTOR APIA MĂSURA 21 PENTRU OVINE, CAPRINE ȘI BOVINE!

DATA DE REFERINȚĂ AJUTOR APIA MĂSURA 21 PENTRU OVINE, CAPRINE ȘI BOVINE!

01 octombrie 2020 - 11:00

AJUTOR EXCEPȚIONAL PENTRU FERMELE DE ANIMALE. AGROINFO a primit mesaje de la mai mulți crescători de animale. Aceștia ne întreabă ce înseamnă data de referință pentru ajutoarele excepționale din cadrul Măsurii 21, de care beneficiază crescătorii de animale care au avut pierderi cauzate de criza sanitară. Cuantumul maxim al acestui ajutor este de 7.000 de euro/fermă.

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

01 octombrie 2020 - 08:18

PLĂȚI FERMIERI. Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. III al anului 2020), a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

01 octombrie 2020 - 07:49

SUBVENȚII APIA 2020! Fermierii români beneficiază și-n acest an de un avans la plățile directe pe suprafață cuvenite pentru anul de cerere 2020. Plata avansului va începe la data de 16 octombrie 2020. AGROINFO a estimat suma pe hectar pe care APIA le-o va plăti în avans fermierilor din cuantumul plăților directe pe suprafață.

SUBVENȚIA DE 100 DE EURO! LISTA APIA CU CRESCĂTORII DE ANIMALE DIN FIECARE JUDEȚ!

SUBVENȚIA DE 100 DE EURO! LISTA APIA CU CRESCĂTORII DE ANIMALE DIN FIECARE JUDEȚ!

30 septembrie 2020 - 18:47

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! Situația finală a cererilor depuse pentru ajutoarele de stat aferente susținerii  activității crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19!

ASTĂZI! SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ DE APIA PENTRU ZOOTEHNIE!

ASTĂZI! SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ DE APIA PENTRU ZOOTEHNIE!

30 septembrie 2020 - 16:08

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, pentru cererile depuse în luna august 2020, aferente serviciilor prestate în luna iulie 2020, anunță astăzi APIA, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

30 septembrie 2020 - 14:45

COMUNICAT. Din data de 29 septembrie 2020, Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România LAPAR, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal UNCSV și Asociația Producătorilor de Porumb din România APPR, reunite în cadrul Alianței pentru Agricultură și Cooperare, au devenit membre cu drepturi depline în COPA-COGECA. cea mai mare organizație a fermierilor din Europa.

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

30 septembrie 2020 - 13:02

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a stabilit calendarul pentru luna octombrie pentru plata subvențiilor agricole aferente anului de campanie 2020.

DOCUMENT OBLIGATORIU PE CARE APICULTORII TREBUIE SĂ-L TRANSMITĂ LA ANZ PÂNĂ LA DATA DE 31 DECEMBRIE 2020!

DOCUMENT OBLIGATORIU PE CARE APICULTORII TREBUIE SĂ-L TRANSMITĂ LA ANZ PÂNĂ LA DATA DE 31 DECEMBRIE 2020!

30 septembrie 2020 - 09:25

OBLIGAȚII APRICULTORI. Apicultorii transmit anual, în perioada 1 septembrie- 31 decembrie, la Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ), prin Oficiul Județean pentru Zootehnie (OJZ), declarația pe propria răspundere cu numărul de stupi identificați pregătiți pentru iernare, informează Ordinul MADR nr. 251/2017 pentru aprobarea Sistemului unitar de identificare a stupinelor și stupilor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Johnny
|
05. 02, 2018. Wednesday 19:02

Foarte bine zice-ti pt ca pt cei mici nu vorbeste nimeni. La intalniri sunt invitati doar cei mari si vorbesc strict in favoarea lor pe cei mici ingropandu-i cum a facut si Baciu Laurentiu cand a spus ca cei mici ar trebui sa dispara. Toti fermierii sunt de acord cu plafonrea.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

#AgrolinTCI #CalinTomescu #productieorz #orz2020 #campanie2020

Anul acesta, deşi a fost secetă, Călin Tomescu a obţinut cea mai bună producţie la cultura de orz de toamnă: a recoltat peste 8.000 kg/ha. Orzul l-a semănat în 10 octombrie, când era deficit mare de apă. Pe 16 ha - Jup, de la Caussade, iar pe alte 6 ha - orz bază de la Gherla.

Cultura premergătoare a fost grâu, ceea ce „nu e foarte indicat”, recunoaşte tânărul fermier, dar spune că „dacă orzul merge pentru furajare, nu este o problemă foarte mare”.

Seceta de anul acesta l-a determinat să se gândească serios ca de anul viitor să aplice îngrăşăminte lichide, care au o absorbţie mai bună în sol.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Dilemă

Dilemă
Un tip intră într-o berărie: Detalii