KWS+
Reclama header after big part 2

INTERVENȚIE pentru LIMITAREA PLĂȚILOR DIRECTE pentru FERMELE MARI și CREȘTEREA SUBVENȚIILOR pentru FERMELE MICI!

Publicat: 05 februarie 2018 - 18:49
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ASOCIAȚIA CRESCĂTORILOR DE BOVINE DE CARNE NU ESTE DE ACORD CU CE SUSȚINE MADR LA BRUXELLES! Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România (ACBCR) nu este de acord cu ceea ce susțin reprezentanții Ministerului Agriculturii la Bruxelles în ceea ce privește plățile drecte ale fermierilor. Crescătorii de vaci vor să fie plafonate la o sumă maximă subvențiile care se acordă fermelor mari din România.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, secretarii de stat Alexandru Potor și Daniel Botănoiu, susțin în toate întâlnirile importante din inima Europei că România este împotriva plafonării plăților directe. Ministrul agriculturii chiar spunea că această plafonare a plăților directe, la o sumă maximă, ar afecta siguranța alimentară. În totală contradicție cu susținerile reprezentanților MADR, Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România militează pentru plafonarea la o anumită sumă a subvențiilor care revin fermelor mari. Numai în acest fel, vor putea fi crescute sumele cu care sunt subvenționate fermele mici. Organizația fermierilor ne-a transmis intervenția pe care  depus-o la Ministerul Agriculturii.

Având în vedere faptul că în cadrul ACBCR majoritatea fermierilor sunt fermieri mici și mijlocii, opinia noastră este că plafonarea plăților directe ar fi în avantajul fermierilor români, ținând cont de specificul agriculturii românești și de dimensiunile fermelor.

Un aspect important în cadrul acestui capitol îl reprezintă recomandarea ca plățile directe să fie simplificate și mai bine punct-ved_bpunct-ved2_bdirecționare, tocmai pentru a-și îndplini misiunea mai eficient. Astfel, prin viitoarele regulamente ale Parlamentului European și ale Consiliului, precum și prin legislația națională statele membre ar trebui să se asigure că sprijinul este dedicat adevăraților fermieri, concentrându-se asupra celor care practică agricultura în mod activ pentru a-și câștiga existența.

Susținem măsurile prevăzute la art. 3.2.2 (articol din comunicarea comisarului european pentru Agricultură, Phil Hogan, privind viitorul agriculturii n.r.) și mai ales întărirea poziției fermierilor în lanțul de distribuție alimentar, prin organizațiile de producători recunoscute care pot fi un instrument util care să le permită fermierilor să-și consolideze poziția de negociere în lanțul valoric, să coopereze pentru reducerea costurilor și să-și sporeascî competitivitatea pentru a-și ameliora recompensele de piață.
Considerăm că România ar trebui să acorde o atenție deosebită recomandărilor de la pct.3.2.3. Gestionarea riscurilor, mai ales că în actualul PNDR nu s-a reușit înființarea unui Fond Mutual pentru agricultori.

Riscurile ridicate în ceea ce privește volatilitatea prețurilor, schimbările climatice, fenomenele extreme și crizele sanitare sau fitosanitare pot provoca dezechilibre majore și o vulnerabilizare a fermierilor.
Insistăm pe o abordare integrată și coerentă a prevenirii gestionării riscurilor, cu o abordare flexibilă cu soluții adaptate diferitelor tipuri de nevoi regionale și sectoriale ale fermierilor.

Propunem MADR să efectueze o analiză a investițiilor realizate în vechiul PNDR 2007-2014, a celor din perioada 2015-2018, pentru a avea o imagine de ansamblu în ceea ce privește evoluția proiectelor din sectorul zootehnic, în special la sectorul bovine, sector care, din păcate, a înregistrat cel mai puternic regres după 1989.

Scăderea efectivului de bovine de la peste 7 milioane de capete la 1,5 milioane ar trebui să fie un motiv serios de a trage un semnal de alarmă și a determina autoritățile să ia în calcul prioritizarea acestui sector în perioada următoare, mai ales în construcția noului PNDR, după anul 2020, se arată în intervenția ACBCR, semnată de președintele Dumitru Grigorean.

Directorul general adjunct al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, DG Agri, din Comisia Europeană, Mihail Dumitru, a declarat, pentru AGROINFO, la sfârșitul anului trecut, că fermele mari din UE reprezintă 0,08%, dar încasează, anual, o sumă uriașă din subvențiile pe suprafață, 9 miliarde de euro.

Fermele mari, care reprezintă doar 0,08% din numărul fermelor gestionează aproape jumătate din terenul agricol și primesc aproape 9 miliarde de euro sprijin pe suprafață în fiecare an. De aceea, noi avem de explorat, pentru perioadele următoare, modele alternative pentru direcționarea plăților directe într-un mod mai eficace și mai echitabil. Se propune, și aceste lucruri nu sunt noi, de exemplu plafonarea sprijinului pentru fermele mari. Este o propunere care nu a fost făcută doar acum, a fost făcută de cel puțin trei reforme anterioare. Dar această propunere nu a fost reținută la nivelul deciziei politice.

Se propune degresivitate, de exemplu, reducerea nivelului de venituri cu cât suprafața fermei este mai mare sau se propun plățile redistributive în care fermelor mici să li se acorde o plată mai mare pentru primele hectare decât pentru restul exploatației. Este fără doar și poate viitoarea propunere pentru PAC discuția privind nivelul și convergența între nivelul plăților între statele membre UE, care va fi inevitabilă, a declarat Dumitru.


Vizualizat: 4294 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NOU! GHID APIA PLĂȚI BUNĂSTAREA ANIMALELOR!

NOU! GHID APIA PLĂȚI BUNĂSTAREA ANIMALELOR!

20 ianuarie 2021 - 20:57

PLĂȚI CRESCĂTORI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat astăzi, 20 ianuarie 2021, GHIDUL SOLICITANTULUI MĂSURA 14 –„BUNĂSTAREA ANIMALELOR” DIN CADRUL PROGRAMULUI NAȚIONAL DE DEZVOLTARE RURALĂ PNDR 2020 -PACHETUL A) – PLĂȚI ÎN FAVOAREA BUNĂSTĂRII PORCINELOR.

SUME MAI MARI PENTRU INVESTIȚIILE ÎN FERMELE DIN ZOOTEHNIE!

SUME MAI MARI PENTRU INVESTIȚIILE ÎN FERMELE DIN ZOOTEHNIE!

20 ianuarie 2021 - 19:46

BANI PENTRU ZOOTEHNIE! În zootehnie vom avea sume consistente pentru investițiile în ferme, a anunțat astăzi, 20 ianuarie 2021, ministrul agriculturii Adrian Oros. Ajutoarele pentru fermele din zootehnie vor fi alocate distinct de sumele cu care vor fi finanțate fermele din sectorul vegetal în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală care se vor lansa în acest an.

BANI ÎN PLUS DE LA APIA ANUL ACESTA PENTRU FERMIERI!

BANI ÎN PLUS DE LA APIA ANUL ACESTA PENTRU FERMIERI!

20 ianuarie 2021 - 18:57

OFICIAL. Fermierii români vor beneficia și anul acesta de plățile compensatorii pe hectar și pentru animale acordate în cadrul măsurilor de dezvoltare rurale. Sunt menținute și pentru anul 2021 Măsura 10 - Agro-mediu și climă, Măsura 11 - Agricultură ecologică și Măsura 13 - Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul agriculturii Adrian Oros, la o conferință de presă susținută la minister.

MODIFICARE SUBVENȚIE! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU PLĂTIT ANUL ACESTA CELOR CARE DEȚIN ANIMALE REALE!

MODIFICARE SUBVENȚIE! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU PLĂTIT ANUL ACESTA CELOR CARE DEȚIN ANIMALE REALE!

20 ianuarie 2021 - 14:25

SUBVENȚII APIA CRESCĂTORI DE ANIMALE! Ajutorul național tranzitoriu (ANT) acordat crescătorilor români de bovine, pentru anul 2021, va fi modificat. Anunțul a fost făcut astăzi, 20 ianuarie 2021, de către ministrul agriculturii Adrian Oros. Noua dată de referință, iunie 2018, nu e o garanție că banii nu ajung la cei care nu mai au animale, dar le-au avut în 2018.

MINISTRUL OROS, ASTĂZI: LISTĂ AJUTOARE MINIMIS ACORDATE ÎN 2021 FERMIERILOR ROMÂNI!

MINISTRUL OROS, ASTĂZI: LISTĂ AJUTOARE MINIMIS ACORDATE ÎN 2021 FERMIERILOR ROMÂNI!

20 ianuarie 2021 - 14:00

AJUTOARE PENTRU FERMIERI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, 20 ianuarie 2021, o listă de ajutoare de minimis de care vor beneficia fermierii români în acest an. De asemenea, fermierii din vegetal și crescătorii de animale vor beneficia și anul acesta de ajutoarele naționale tranzitorii.

MINISTRUL OROS, ASTĂZI: CUANTUM PE HECTAR SUBVENȚII APIA PENTRU ACEST AN!

MINISTRUL OROS, ASTĂZI: CUANTUM PE HECTAR SUBVENȚII APIA PENTRU ACEST AN!

20 ianuarie 2021 - 13:36

SUBVENȚIILE APIA 2021! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, 20 ianuarie 2021, că fermierii români vor beneficia în acest an de schemele de plată pe hectar de care au beneficiat în anul 2020. Șeful de la Agricultură a menționat, pentru fiecare plată, cuantumul pe hectar.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 20 - 26 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 20 - 26 Ianuarie 2021!

20 ianuarie 2021 - 08:57

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, în această perioadă va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obișnuit, în aproape toată țara. Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între -5...11°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...10°C, în majoritatea zonelor de cultură.

MADR: CERERE SUBVENȚII APIA PENTRU ANUL 2021!

MADR: CERERE SUBVENȚII APIA PENTRU ANUL 2021!

20 ianuarie 2021 - 08:27

CEREREA UNICĂ PENTRU SUBVENȚII! Ministerul Agriculturii anunță într-un proiect de ordonanță de urgență, publicat pe site-ul oficial, data la care va începe anul acesta campania de depunere a cererilor unice de plată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Fermierii și crescătorii de animale care vor să obțină subvențiile agricole vor trebui să completeze la APIA această cerere.

MINISTRUL AGRICULTURII, DECLARAȚII ASTĂZI!

MINISTRUL AGRICULTURII, DECLARAȚII ASTĂZI!

20 ianuarie 2021 - 07:44

ANUNȚ. Ministerul Agriculturii organizează astăzi, 20 ianuarie 2021, de la ora 12, o conferinţă de presă referitoare la derularea programului POCA ''Consolidarea capacităţii MADR de a elabora politici şi reglementări specifice în vederea implementării unui sistem strategic naţional pentru trasabilitatea şi integritatea produselor agroalimentare''.

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII AR PUTEA ÎNCEPE ÎN FEBRUARIE!

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII AR PUTEA ÎNCEPE ÎN FEBRUARIE!

19 ianuarie 2021 - 20:04

PLATĂ SUBVENȚII 2021! Ajutorul național tranzitoriu, ANT, sau subvenția mică, cum îi spun crescătorii de animale, este cea mai populară subvenție. Achitarea acestei subvenții pentru anul 2020 către fermierii din vegetal și crescătorii de animale nu poate demara înainte de aprobarea bugetului de stat pentru anul 2021. Vicepremierul Dan Barna a anunțat că bugetul ar putea fi dezbătut în Parlament în prima parte a lunii februarie.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Johnny
|
05. 02, 2018. Wednesday 19:02

Foarte bine zice-ti pt ca pt cei mici nu vorbeste nimeni. La intalniri sunt invitati doar cei mari si vorbesc strict in favoarea lor pe cei mici ingropandu-i cum a facut si Baciu Laurentiu cand a spus ca cei mici ar trebui sa dispara. Toti fermierii sunt de acord cu plafonrea.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnologia Syngenta în cultura mărului - testimonial Octavian Drăgan, jud. Bistrița Năsăud

Tehnologia Syngenta în cultura mărului - testimonial Octavian Drăgan, jud. Bistrița Năsăud

Octavian Drăgan administrează de 35 de ani o fermă pomicolă de măr, prun și cireș, aflată în localitatea Ghinda din județul Bistrița Năsăud. Ferma are o suprafaţă de 42ha, din care plantațiile de măr ocupă o suprafață de 26ha, iar în fiecare sezon, Octavian apelează cu încredere la produsele Syngenta pentru protecția plantelor.

 

Cei mai de bază aliați ai săi împotriva bolilor și dăunătorilor din livadă sunt

Alături de Syngenta, Octavian se simte ca într-o familie și apreciază recomandările echipei tehnice, care l-au ajutat să ofere pe piață mere sănătoase și de calitate.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii