Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

APIA Galaţi: 1400 de cereri pentru 211.190 ovine/caprine

Publicat: 20 iunie 2011 - 15:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Numărul crescătorilor de oi şi capre s-a mărit; au crescut cu 20 la sută şi efectivele de animale

În ultimele zile, sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Galaţi a fost asediat de crescătorii de ovine şi caprine care, din diferite motive, nu au apucat să depună cererile pentru plăţile naţionale directe complementare – CNDP.  Deşi au avut aproape o lună de zile la dispoziţie, iată că înghesuiala – ca oile – la ghişee pare a se repeta de la an la an. 

 Oi la păscut_b

„Din păcate, asta este situaţia. În fiecare an am vorbit cu oamenii, le-am zis să nu mai lase depunerea acestor cereri pe ultimele zile, dar tot se ajunge cu ghişeele aglomerate ca la piaţă”, ne-a declarat, oarecum resemnat, directorul executiv al APIA Galaţi, Dumitru Buţurcă.

Miza nu este de neglijat. Numai anul trecut s-au acordat subvenţii totale de peste 7,2 milioane lei, la nivelul judeţului fiind înregistrate 1.275 cereri, pentru 181.981 ovine şi caprine.

„Anul acesta, se pare că, subvenţiile vor fi chiar ceva mai mari, faţă de 40 lei cât este acum pe cap de animal. Sunt făcute în acest sens o serie de demersuri la Bruxelles, dar suma exactă se va stabili abia la finalul negocierilor dintre Ministerul Agriculturii şi instituţiile europene”, a ţinut să sublinieze şeful instituţiei gălăţene. 

În tot cazul, până atunci, au fost depuse 1.400 de cereri pentru 211.190 de capete de animale. Astfel, s-a mărit numărul crescătorilor de animale cu 130, în condiţiile în care au crescut şi efectivele de animale cu circa 20 de procente.

 

Vizualizat: 3339 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Video

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

#colinaharavesting #masseyferguson #MF7360PLI #combinaMF

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă. Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii