ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Cooperativa românească de zece milioane de euro!

Publicat: 24 august 2021 - 19:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

10 ani de existenţă şi o cifră de afaceri de 10 milioane de euro: Cooperativa Agricolă Someş Arieş.

somes-aries-1_b

Înfiinţată în martie 2011, Someş Arieş Cooperativa Agricolă (SACA), cu sediul în Apahida, jud. Cluj, a început cu 7 membri şi numără în prezent aproximativ 70 de fermieri parteneri şi 250 de fermeri asociaţi.

SACA are o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, lucrează 2.300 ha de păşune şi fâneţe, 4.100 ha de terenuri arabile. Membrii Cooperativei deţin 5.500 de bovine şi de 2.000 de ovine, iar Cooperativa are propriul serviciu de colectare lapte şi unitate de procesare lapte: Fabrica de Brânzeturi Transilvania.

somes-aries-5_b

La invitaţia fermierilor din cadrul Cooperativei Agricole Someş Arieş, ministrul Adrian Oros a participat la evenimentul organizat cu prilejul aniversării a 10 ani de la înfiinţarea Cooperativei, la Apahida, în judeţul Cluj. „Singura formă realistă pentru producătorii şi procesatorii mici de a-şi valorifica toată marfa la preţuri competitive este cooperativa, altă cale nu există”, a spus Adrian Oros, în deschiderea evenimentului.

Avantajele asocierii în cooperaivă: Inputuri mai ieftine cu până la 40% şi preţuri mai mari la vânzarea laptelui

Avantajele asocierii s-au dovedit a fi multiple: puterea economică a unei cooperative cu cifră de afaceri de milioane de euro pe an oferă membrilor capacitatea de a negocia preţuri mai bune cu furnizorii, dar mai ales de a primi un preţ corect pentru laptele vândut marilor fabrici de lactate.

Prin vânzarea în comun a producţiei, fermierii au ajuns să aibă profit chiar şi de 20% mai mare, iar marele câştig a fost la inputuri, unde au avut reduceri de până la 40%.

Cooperativa Someş Arieş a accesat fonduri europene în valoare 3 milioane de euro, cu ajutorul cărora a construit o fabrică de nutreţuri combinate pentru a putea depozita hrana animalelor. Pe lângă activitatea de colectare şi predare a laptelui, Cooperativa Agricolă Someş Arieş asigură şi inputuri pentru fermieri, servicii veterinare şi de COP.

somes-aries-2_b

sursa: MADR

Vizualizat: 1145 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Cooperativa Someş-Arieş vrea să redeschidă fabrica Napolact de la Ţaga

Cooperativa Someş-Arieş vrea să redeschidă fabrica Napolact de la Ţaga

Cooperativa Someş-Arieş negociază închirierea fabricii de brânzeturi fermentate Napolact de la Ţaga, închisă din 2013, ne-a spus Mircea Ciurea, administratorul Cooperativei.

Primul lapte românesc la export: Cooperativa Agricolă Someş-Arieş va livra lapte unui procesator din Italia

Primul lapte românesc la export: Cooperativa Agricolă Someş-Arieş va livra lapte unui procesator din Italia

Producătorii de lapte membri ai Cooperativei Agricole Someş-Arieş vor livra lapte românesc unui procesator din Italia. „Este primul lapte din România care va merge peste graniţă”, ne-a spus Mircea Ciurea, administrator al Cooperativei Agricole Someş-Arieş.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cooperativa Agricolă Someş-Arieş la Agraria 2022

Cooperativa Agricolă Someş-Arieş la Agraria 2022

Prototipul ideal al Bălțatei românești în viziunea Cooperativei Agricole Someş-Arieş la Agraria 2022! Un interviu cu Călin Fărgaciu, membru fondator al asociaţiei transilvănene

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica!

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii