Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FERMIERII TAC ȘI RĂU FAC!

Publicat: 21 martie 2018 - 16:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

APIA RECALCULEAZĂ SUBVENȚIILE! Claudiu Frânc, liderul Federației Crescătorilor de Bovine, a spus că a anticipat eroarea de ceva vreme, iar de aproape o săptămână știa de faptul că s-au oprit plățile pentru a se îndrepta erorile. Dar a tăcut! Dacă ar fi fost în alte condiții probabil că ar fi comunicat. De altfel, oricât ai băga capul în nisip, evidența nu va dispărea. Cum s-a și întâmplat!

Orice problemă poate fi rezolvată prin dialog și comunicare onestă. Niciodată tăcerile nu rezolvă problemele care au nevoie de înțelegere. Cât privește APIA, ce pot să spun?! Deși AGROINFO a cerut o opinie pe această speță directorului general Adrian Pintea, tăcerea a fost unicul răspuns.

Probabil însoțită și de ceva șoapte dulci în barbă. Ce nu înțeleg oficialii administrației este că niciodată tăcerea și lipsa dialogului nu fac să dispară problemele. Cât privește tăcerea liderilor, care au aflat despre ce se întâmplă prin ordinele de plată ale APIA, Zoltan Haller, vicepreședinte ACVBR Sim, a categorisit-o cu un cuvânt foarte aspru. Dar destul de corect! Cum este și normal să categorisești pe cineva care ascunde o evidență prin trecerea la invizibilitate.

Oricum tăcerea și, mai apoi, scăldarea în ape dulci a unor lideri de asociații ale fermierilor, privind întâmplarea aceasta, cel puțin nefericită, cu diminuarea cuantumului SCZ pe vaca de lapte, vaca de carne și ovine, dar mai ales a ANTZ 8, mi se pare cel puțin suspectă. Nu am să procedez la acuze, pentru că abia după ce AGROINFO a dezvăluit public ceea ce se întâmplă în spatele ușilor închise au început să apară și câteva luări de poziție. Primul a fost Dumitru Grigorean, care are surse directe în APIA și în mod cert știa cu mult înainte despre „bubiță”. Bineînțeles că luările de poziție s-au produs cu o zdrobitoare înțelegere pentru sistemul care a dat eroarea, nemaiîntâlnită în această lume a fermierilor!!! Poate doar câteva mitinguri de susținere ar mai trebui să se facă în fața APIA și a MADR ca totul să fie cumva cum „trebă”. Că de marșul tăcerii nu mai e loc în liniștea acesta impunătoare!

Oare nu era mai bine comunicat onest, cu asumarea răspunderii și trasarea noilor coordonate asumate, limpede și de neinterpretat de nimeni?! Oare nu e mai bine ca oamenii să știe ce, cum și în ce fel se vor întâmpla pe mai departe? De ce să nu afle, ceea ce deja liderii lor știu, cum că cei care nu au primit banii până acum, probabil vor aștepta reglarea conturilor până să poată primi și ei sumele de bani? Sau că acei fermieri care nu vor înapoia diferențele în 30 de zile vor avea de plătit majorări?!

Comunicarea acestei probleme trebuia să înceapă cu faptul că și așa cuantumurile vor fi mai mari decât prognoza de dinaintea calculării lor. Că în anii trecuți fermierii au primit de fiecare dată completări pe plus și că această situație este prima dată când vor fi nevoiți să returneze din sumele odată încasate. Că de vină este și lipsa actualizării softului! Că e primul an în care zootehnia primește avans etc. De ce oare să se facă această îndreptare pe șestache?! Nu am să înțeleg această parascovenie decât ca pe o desconsiderare a celor îndreptățiți să știe!

Pentru că ei sunt contribuabilii la buget, iar cei care trebuie să dea cu subsemnatul sunt angajații puși să fie în slujba lor; nu întotdeauna invers!!! Mi se pare corect ca atunci când administrația greșește să plătească și ea penalități și amenzi. Și încă ca la fermieri, multianuale! Atunci poate s-ar gândi de două ori înainte de a taxa contribuabilii la fiecare mică adiere de îndoială!

Sper ca lumea să înțeleagă și apoi să asimileaze greșelile de tactică comunicațională pe care le repetă într-o veselie soră cu... soră cu!

La naiba, a recunoaște o greșeală presupune că ai înțeles-o și că, cel puțin în viitorul apropiat, o să te străduiești să fii mai atent! Altfel, ascunsul sub preș al gunoaielor, într-o zi, va mirosi foarte urât. Măcar un pic de sare peste mizerie să puneți!

                                                                            

Vizualizat: 3395 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

13 aprilie 2021 - 08:28

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a țării.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

13 aprilie 2021 - 07:29

SUBVENȚII APIA 2021. Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial un proiect de ordonanță de urgență care stabilește actualizarea Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, LPIS, în conformitate cu regulamentele europene. Dacă nu este actualizat LPIS, România riscă să fie penalizată cu 10% din banii pentru subvențiile APIA ale fermierilor, concret cu suma de 2.000.000.000 de euro.

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

12 aprilie 2021 - 20:26

OFICIAL. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, odată cu ridicarea restricțiilor, se pot relua activitățile de export de animale către țările din zona Golfului Persic, care utilizează Canalul Suez ca rută de transport. ANSVSA a transmis astăzi un comunicat pentru AGROINFO.

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

12 aprilie 2021 - 20:05

COMUNICAT. Beneficiarii submăsurilor 6.1 Sprijin instalare tineri fermieri, 6.3 Sprijin dezvoltarea fermelor mici, 6.2 Înființare activități neagricole şi 19.2 Acțiuni în strategia de dezvoltare locală pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale recunoașterea circumstanței excepționale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanțare, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

12 aprilie 2021 - 12:25

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trim. III și IV, anul 2020, anunță APIA astăzi, 12 aprilie 2021, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

12 aprilie 2021 - 08:25

SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de animale că pot modifica declarația privind sectorul zootehnic din cererea unică de plată depusă anul acesta. În ce condiții se fac modificările și care sunt termenele până la care crescătorii își pot schimba declarația?

APIA: SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC, SCZ, PLĂTIT ANUL ACESTA PENTRU MINIM 5 VACI!

APIA: SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC, SCZ, PLĂTIT ANUL ACESTA PENTRU MINIM 5 VACI!

12 aprilie 2021 - 07:35

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că sprijinul cuplat zootehnic, SCZ, sau subvenția mare, cum îi spun crescătorii, este achitat anul acesta și pentru un număr minim de 5 vaci eligibile la plată. Condiția obligatorie este ca ferma de vaci să se afle în zona montană. Pentru celelalte zone, numărul minim pentru care se acordă această subvenție pe cap de animal este de minim 10 vaci eligibile la plată.

CÂND PLĂTEȘTE APIA AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU LA BOVINE, CAPRINE ȘI OVINE!

CÂND PLĂTEȘTE APIA AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU LA BOVINE, CAPRINE ȘI OVINE!

12 aprilie 2021 - 06:53

PLATA SUBVENȚIILOR APIA 2020! Crescătorii de animale așteaptă cu nerăbdare să încaseze ajutoarele naționale tranzitorii din zootehnie, ANTZ, subvenție aferentă anului de cerere 2020, plătită acum, în 2021, de la bugetul de stat. Când încep plățile la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură?

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

11 aprilie 2021 - 20:47

AJUTOARE EUROPENE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că în maxim 10 zile vor fi lansate în consultare publică o parte dintre ghidurile pentru accesarea ajutoarelor europene din agricultură.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Legumicultorul Ionel Ivasiuc are disciplina militarului, căci aceasta i-a fost prima ocupaţie, dar şi imaginaţia cuiva care a vrut să pornească spre o profesie ce îi dădea libertatea de mişcare şi de gândire. Acesta poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi! Vezi cum!

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii