Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

FERMIERII TAC ȘI RĂU FAC!

Publicat: 21 martie 2018 - 16:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

APIA RECALCULEAZĂ SUBVENȚIILE! Claudiu Frânc, liderul Federației Crescătorilor de Bovine, a spus că a anticipat eroarea de ceva vreme, iar de aproape o săptămână știa de faptul că s-au oprit plățile pentru a se îndrepta erorile. Dar a tăcut! Dacă ar fi fost în alte condiții probabil că ar fi comunicat. De altfel, oricât ai băga capul în nisip, evidența nu va dispărea. Cum s-a și întâmplat!

Orice problemă poate fi rezolvată prin dialog și comunicare onestă. Niciodată tăcerile nu rezolvă problemele care au nevoie de înțelegere. Cât privește APIA, ce pot să spun?! Deși AGROINFO a cerut o opinie pe această speță directorului general Adrian Pintea, tăcerea a fost unicul răspuns.

Probabil însoțită și de ceva șoapte dulci în barbă. Ce nu înțeleg oficialii administrației este că niciodată tăcerea și lipsa dialogului nu fac să dispară problemele. Cât privește tăcerea liderilor, care au aflat despre ce se întâmplă prin ordinele de plată ale APIA, Zoltan Haller, vicepreședinte ACVBR Sim, a categorisit-o cu un cuvânt foarte aspru. Dar destul de corect! Cum este și normal să categorisești pe cineva care ascunde o evidență prin trecerea la invizibilitate.

Oricum tăcerea și, mai apoi, scăldarea în ape dulci a unor lideri de asociații ale fermierilor, privind întâmplarea aceasta, cel puțin nefericită, cu diminuarea cuantumului SCZ pe vaca de lapte, vaca de carne și ovine, dar mai ales a ANTZ 8, mi se pare cel puțin suspectă. Nu am să procedez la acuze, pentru că abia după ce AGROINFO a dezvăluit public ceea ce se întâmplă în spatele ușilor închise au început să apară și câteva luări de poziție. Primul a fost Dumitru Grigorean, care are surse directe în APIA și în mod cert știa cu mult înainte despre „bubiță”. Bineînțeles că luările de poziție s-au produs cu o zdrobitoare înțelegere pentru sistemul care a dat eroarea, nemaiîntâlnită în această lume a fermierilor!!! Poate doar câteva mitinguri de susținere ar mai trebui să se facă în fața APIA și a MADR ca totul să fie cumva cum „trebă”. Că de marșul tăcerii nu mai e loc în liniștea acesta impunătoare!

Oare nu era mai bine comunicat onest, cu asumarea răspunderii și trasarea noilor coordonate asumate, limpede și de neinterpretat de nimeni?! Oare nu e mai bine ca oamenii să știe ce, cum și în ce fel se vor întâmpla pe mai departe? De ce să nu afle, ceea ce deja liderii lor știu, cum că cei care nu au primit banii până acum, probabil vor aștepta reglarea conturilor până să poată primi și ei sumele de bani? Sau că acei fermieri care nu vor înapoia diferențele în 30 de zile vor avea de plătit majorări?!

Comunicarea acestei probleme trebuia să înceapă cu faptul că și așa cuantumurile vor fi mai mari decât prognoza de dinaintea calculării lor. Că în anii trecuți fermierii au primit de fiecare dată completări pe plus și că această situație este prima dată când vor fi nevoiți să returneze din sumele odată încasate. Că de vină este și lipsa actualizării softului! Că e primul an în care zootehnia primește avans etc. De ce oare să se facă această îndreptare pe șestache?! Nu am să înțeleg această parascovenie decât ca pe o desconsiderare a celor îndreptățiți să știe!

Pentru că ei sunt contribuabilii la buget, iar cei care trebuie să dea cu subsemnatul sunt angajații puși să fie în slujba lor; nu întotdeauna invers!!! Mi se pare corect ca atunci când administrația greșește să plătească și ea penalități și amenzi. Și încă ca la fermieri, multianuale! Atunci poate s-ar gândi de două ori înainte de a taxa contribuabilii la fiecare mică adiere de îndoială!

Sper ca lumea să înțeleagă și apoi să asimileaze greșelile de tactică comunicațională pe care le repetă într-o veselie soră cu... soră cu!

La naiba, a recunoaște o greșeală presupune că ai înțeles-o și că, cel puțin în viitorul apropiat, o să te străduiești să fii mai atent! Altfel, ascunsul sub preș al gunoaielor, într-o zi, va mirosi foarte urât. Măcar un pic de sare peste mizerie să puneți!

                                                                            

Vizualizat: 3357 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚII APIA 2020! APIA ANUNȚĂ CĂ ÎNCEPE PLĂȚILE ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ!

SUBVENȚII APIA 2020! APIA ANUNȚĂ CĂ ÎNCEPE PLĂȚILE ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ!

30 noiembrie 2020 - 10:54

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că din această săptămână, din data de 2 decembrie 2020, începe autorizarea la plata finală a fermierilor care au solicitat subvențiile agricole pentru anul 2020.

LACTATE ROMÂNEȘTI ARTESANA, CIFRĂ DE AFACERI ANUL ACESTA 3,7 MILIOANE DE EURO, VÂNDUTE ÎN 700 DE MAGAZINE!

LACTATE ROMÂNEȘTI ARTESANA, CIFRĂ DE AFACERI ANUL ACESTA 3,7 MILIOANE DE EURO, VÂNDUTE ÎN 700 DE MAGAZINE!

30 noiembrie 2020 - 10:08

COMUNICAT. Iubitorii de lactate românești, realizate din lapte integral, neomogenizat și pasteurizat la temperatură joasă, vor găsi la rafturile marilor rețele de retail din România, produsele Artesana cu noile etichete. Cu o cifră de afaceri estimată pentru anul 2020 la 3,7 milioane de euro, Artesana se află pe piața românească din august 2012, iar în retail-ul modern din august 2013. Produsele Artesana se găsesc în peste 700 de magazine în toată țara.

O TÂNĂRĂ FERMIERIȚĂ ȘI FERMA DE PĂSĂRI PĂȘUNATE!

O TÂNĂRĂ FERMIERIȚĂ ȘI FERMA DE PĂSĂRI PĂȘUNATE!

30 noiembrie 2020 - 09:48

TINERI FERMIERI. Programul Empowering Women in Agrifood, dezvoltat de EIT Food și implementat de Impact Hub Bucharest, și-a desemnat cele 2 câștigătoare care au primit finanțare totală de 15.000 de euro. Cea mai mare sumă, 10.000 de euro, a fost câștigată de  Cosmina Dinu, care este o tânără și frumoasă fermieriță și a pus pe picioare Ferma de păsări pășunate.

MINISTRUL OROS: 1,4 MILIARDE DE EURO PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII ALE FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: 1,4 MILIARDE DE EURO PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII ALE FERMIERILOR!

29 noiembrie 2020 - 08:39

AJUTOARE PENTRU ZONA MONTANĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că sunt alocate 1,4 miliarde de euro pentru plățile compensatorii pe hectar și pe cap de animale destinate fermierilor din zona montană. Suma este alocată pentru următorul exercițiu financiar, 2021-2027.

CUM DEVINE RENTABILĂ O FERMĂ CU 18 VACI!

CUM DEVINE RENTABILĂ O FERMĂ CU 18 VACI!

29 noiembrie 2020 - 07:39

AFACERI AGRICULTURA. Un crescător de bovine din județul Suceava a reușit să-și transforme o fermă de 18 vaci de lapte într-o afacere rentabilă. Crescătorul și-a construit din bani europeni o făbricuță, organizată în trei containere modulare, unde produce brânzeturi, lapte acru, smântână, etc. Produsele lactate pot fi cumpărate direct de la făbricuță, iar în perioada următoare, fermierul va intra cu produsele lui într-un lanț de magazine cu produse tradiționale.

GUVERN: NOU SPRIJIN FINANCIAR PENTRU FERMIERI!

GUVERN: NOU SPRIJIN FINANCIAR PENTRU FERMIERI!

29 noiembrie 2020 - 06:38

OFICIAL. Guvernul a adoptat în ședința din 27 noiembrie 2020 o hotărâre prin care este instituit un nou ajutor financiar pentru fermieri, programul Agro Invest. Prin acest program de sprijin, fermierii pot să contracteze credite de la bănci cu garanții de stat și dobândă subvenționată.

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

28 noiembrie 2020 - 08:26

BANI PENTRU FERMIERI. Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a anunțat suma care va fi la dispoziția fermierilor români pentru investițiile în ferme în următorii 7 ani. Totodată, șeful AFIR declară că este un susținător al produselor românești, provenite din fermele din România și militează pentru reducerea importurilor.

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

27 noiembrie 2020 - 18:32

TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI. Tânărul fermier Marcel Pop din județul Satu Mare este primul tânăr fermier care a semnat astăzi un contract cu Agenția Domeniilor Statului pentru atribuirea directă a celor 50 de hectare de teren agricol, promise tinerilor fermieri. Pentru celelalte suprafețe declarate disponibile în câteva județe, se vor organiza licitații publice.

 

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 noiembrie 2020 - 17:18

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

27 noiembrie 2020 - 09:49

DEZASTRU! Seceta și recoltele dezastruoase din Dobrogea îi forțează pe fermieri să își vândă utilajele și terenurile.Mulți nu mai au bani pentru salariile angajaților pe care i-au găsit foarte greu. Cornel Zamfir deţine peste 1300 de hectare în apropierea localităţii Cobadin, în Constanța. A scos la vânzare mai multe utilaje agricole ca să obţină banii pentru salariile angajaților. Dacă fermierii mari au probleme, cei mici nu vor rezista

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

#AgrolinTCI #CalinTomescu #productieorz #orz2020 #campanie2020

Anul acesta, deşi a fost secetă, Călin Tomescu a obţinut cea mai bună producţie la cultura de orz de toamnă: a recoltat peste 8.000 kg/ha. Orzul l-a semănat în 10 octombrie, când era deficit mare de apă. Pe 16 ha - Jup, de la Caussade, iar pe alte 6 ha - orz bază de la Gherla.

Cultura premergătoare a fost grâu, ceea ce „nu e foarte indicat”, recunoaşte tânărul fermier, dar spune că „dacă orzul merge pentru furajare, nu este o problemă foarte mare”.

Seceta de anul acesta l-a determinat să se gândească serios ca de anul viitor să aplice îngrăşăminte lichide, care au o absorbţie mai bună în sol.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Căsnicie

Căsnicie
Soţul intră în cameră şi-i spune soţiei: Detalii