KWS+
Reclama header after big part 2

EXPLODEAZĂ NECAZURILE FERMIERILOR ADEVĂRAȚI! OIERII VIN LA BUCUREȘTI!

Publicat: 08 august 2017 - 09:03
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PROTEST! Noi nu ne oprim până la Bruxelles! Facem greva foamei noi, ciobanii din România, în fața Comunității Europene! Spun cu necaz și revoltă oierii. Ei acuză fraudarea fondurilor europene prin acordarea subvenției mari pentru ovine, sprijinul cuplat, pe baza unor documente falsificate, discriminarea în alocarea ajutorului de minimis de un leu pe kilogramul de lână, licitații trucate pentru pășuni. Fermierii au depus deja o petiție la ministrul agriculturii, Petre Daea și l-au anunțat că vin la București.

Oierii i-au dezvăluit ministrului agriculturii, de mai mult timp, ce afaceri oneroase s-ar face cu subvențiile mari din oierit și cu banii pentru pășuni. Corpul de Control al ministrului a verificat, a depistat ilegalitățile și, totuși, nu s-a întâmplat nimic, acuză oierii.ciobanii-si-ministru_b

Plecăm miercuri seara din toată țara, Bihor, Botoșani, de la Făgăraș pleacă un microbuz cu 15 oameni. Nu știu câți vom fi, dar venim să pichetăm Ministerul Agriculturii. Am făcut o petiție cu mai multe probleme. Corpul de Control al ministrului agriculturii a găsit neregulile cu certificatele de origine care se dau pe bandă rulantă și, totuși, berbecuții se vând în draci în continuare deși nu au origine. Joi, dacă ne primește la DIICOT și la DNA mergem să facem un denunț și acolo, spune fermierul Ionică Sterp, oier din Bihor.

Marea durere a oierilor este sprijinul cuplat, singura subvenție cu un cuantum mare acordată pentru ovine. În jurul acestei subvenții ar fi înflorit tot soiul de afaceri oneroase. De la declararea mai mare a numărului de oi deținute până la falsificarea certificatelor de origine pentru berbeci, astfel încât să fie îndeplinită o condiție esențială pentru încasarea banilor europeni. În România, pe hârtie ar fi aproximativ 12 milioane de capete de ovine. Nici 10% din aceste ovine nu au beneficiat de sprijinul cuplat pentru 2016, acuză oierii.

În 2016, au fost 716.000 de oi în controlul oficial al producțiilor (COP) dintre care s-au tăiat 130.000 de oi aproximativ și au rămas undeva la 600.000. Din 12 milioane de oi care sunt pe hârtie, niciun milion de oi nu a intrat la plata sprijinului cuplat. ionica-si-dan-petrescu_bSubvenția a fost plătită la anumiți fermieri, ei au luat peste 100 de lei pe oaie (sprijinul cuplat n.r.), noi restul am luat doar 24 de lei (oierii care nu au animalele înscrise în COP și registrul genealogic al rasei încasează doar ajutorul național tranzitoriu n.r.). S-a dat sprijinul cuplat pentru berbeci care au certificate de origine, dar, de fapt, nu se știe cine e mama, cine e tatăl, etc. Adică, nu au origine, dar culmea, au acte, spune fermierul Ionică Sterp.

(În foto: stânga, oierul Ionică Sterp, dreapta, oierul Dan Petrescu)

Pentru 2017, oierul dezamăgit de ce se întâmplă a renunțat să mai ceară subvenția de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru cele 700 de oi pe care le are. Pentru 20 de lei pe cap de oaie, cât o să fie pentru 2017 ajutorul național tranzitoriu, nu mai vreau să mă las umilit de controalele celor de la ANSVSA și de la APIA, spune oierul.

Alăuri de Ionică Sterp sunt oierii Dan Petrescu, din Argeș, fermierul care, ajuns la limita disperării, a blocat cu turma sa străzile orașului Curtea de Argeș, și oierul Gheorghe Dănulețiu, din Jina, Sibiu, cunoscut sub numele de Ghiță Ciobanul. Cei trei fermieri spun că miercuri seara li se vor alătura câteva zeci de fermieri adevărați, nemulțumiți și ei de afacerile dubioase care s-ar face cu banii europeni pentru oierit. 

Oierii i-au dat deja ministrului agriculturii, Petre Daea, o petiție în care au scris tot ce-i doare. Câteva dintre necazurile care-i macină pe fermieri, scrise în petiție, sunt:

Când se vor lua măsurile necesare stopării fraudării fondurilor europene acordate numai anumitor persoane ca ajutor de minimis pentru animale cu origini certificate, reprezentând Ajutorul Național Tranzitoriu în Zootehnie (ANTZ) și Sprijinul Cuplat (SCZ), fonduri care urmează să fie plătite și în 2017 fără a se constata realitatea datelor din documentele prezentate autorităților?prima-pag-petitie_b

Enumerați instituțiile din România (federații, asociații, persoane fizice, juridice) care au pus în vânzare, în perioada 2016-2017 berbeci de reproducție cu certificate garantate și ce instituții au eliberat și eliberează în continuare documentele necesare privind certificarea raselor?

De ce sunt redevențe exorbitante pentru pășunile scoase la licitație și cine verifică dacă e real numărul animalelor declarate pentru asigurarea încărcăturii pe pășune?

De ce nu sunt prevederi clare și bine definite prin care subvențiile să ajungă la fermierii adevărați, care au animale, și nu la persoane cu funcții publice, care văd animalele numai când e să încaseze subvențiile?

De ce subvențiile pe cap de animal nu sunt stabilite pe criteriul animale productive (preț pentru vânzarea mieilor și a celor opriți pentru reproducție), pentru producția de lapte și produse lactate, pentru a veni în sprijinul crescătorilor?

Neconcordanța datelor privind numărul de animale declarat la mai multe instituții ale statului (ANAF, RNE, APIA și Registrul Agricol) constituie baza unei suspiciuni rezonabile privind fraudarea fondurilor europene, având în vedere faptul că numărul cel mai mare de animale este în Registrul Național al Exploatațiilor, RNE, care nu este controlat de nimeni.

În finalul petiției, oierii anunță că reprezentanții fermierilor adevărați vor fi prezenți pe 10 august 2017 la Ministerul Agriculturii și cer să fie primiți de reprezentanții MADR de la cel mai înalt nivel.

Dacă nu li se vor rezolva punctual necazurile, fermierii sunt deciși să depună plângeri la Direcția Națională Anticorupție (DNA) și o sesizare la Comisia Europeană în care să ceară sistarea subvențiilor acordate fermierilor români, argumentând cu fraudarea fondurilor europene.

Vizualizat: 20964 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII AR PUTEA ÎNCEPE ÎN FEBRUARIE!

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII AR PUTEA ÎNCEPE ÎN FEBRUARIE!

19 ianuarie 2021 - 20:04

PLATĂ SUBVENȚII 2021! Ajutorul național tranzitoriu, ANT, sau subvenția mică, cum îi spun crescătorii de animale, este cea mai populară subvenție. Achitarea acestei subvenții pentru anul 2020 către fermierii din vegetal și crescătorii de animale nu poate demara înainte de aprobarea bugetului de stat pentru anul 2021. Vicepremierul Dan Barna a anunțat că bugetul ar putea fi dezbătut în Parlament în prima parte a lunii februarie.

PROGRAM AMELIORARE BIVOL ROMÂNESC! SUBVENȚII APIA PENTRU CRESCĂTORII DE BIVOLI!

PROGRAM AMELIORARE BIVOL ROMÂNESC! SUBVENȚII APIA PENTRU CRESCĂTORII DE BIVOLI!

19 ianuarie 2021 - 17:40

ANUNȚ ASOCIAȚIE FERMIERI! Asociația Crescătorilor de Bivoli din Transilvania anunță că a fost recunoscută ca societate de ameliorare pentru rasa Bivol Românesc și deține registrul genealogic. Fermierii care cresc bivoli beneficiază de sprijinul cuplat zootehnic chiar și pentru un singur animal eligibil la plată și de plăți compensatorii Măsura 10, Pachetul 8 Rase locale în pericol de abandon. Pentru 2020, cuantumul SCZ bivolițe de lapte este de 160,3359 euro/cap de animal = 781,2366 lei/cap de animal.

OIER DIN ROMÂNIA: M-AM SĂTURAT DE MAFIA CERTIFICATELOR DE ORIGINE LA BERBECI!

OIER DIN ROMÂNIA: M-AM SĂTURAT DE MAFIA CERTIFICATELOR DE ORIGINE LA BERBECI!

19 ianuarie 2021 - 15:36

OILE DIN ROMÂNIA VOR FI TOT MAI PUȚINE. Vând oile că m-am săturat de mafia certificatelor de origine la berbeci, spune supărat crescătorul de ovine Ioan Lăscău Nichifor din Luncani, județul Cluj. Oierul adaugă că ovinele din România vor fi tot mai puține din cauza mafiei cu berbeci.

CÂT DE RENTABILĂ ESTE O STÂNĂ CU 500 DE OVINE? CE SPUN OIERII ROMÂNI!

CÂT DE RENTABILĂ ESTE O STÂNĂ CU 500 DE OVINE? CE SPUN OIERII ROMÂNI!

19 ianuarie 2021 - 10:56

VOCEA OIERILOR. Ionuț Daniel Iorga a întrebat pe un grup Facebook creat de crescătorii români de ovine cât de rentabilă este o stână cu 500 de oi. Ce i-au răspuns oierii?

SUBVENȚIE APIA PENTRU SECTORUL VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE! TERMEN 1 FEBRUARIE 2021!

SUBVENȚIE APIA PENTRU SECTORUL VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE! TERMEN 1 FEBRUARIE 2021!

19 ianuarie 2021 - 09:27

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 01 februarie 2021 inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2020 (trim. IV al anului 2020).

CUM OBȚINEȚI TEREN AGRICOL DE LA ADS! ACTE NECESARE! TERENURI DISPONIBILE!

CUM OBȚINEȚI TEREN AGRICOL DE LA ADS! ACTE NECESARE! TERENURI DISPONIBILE!

19 ianuarie 2021 - 07:41

TERENURI AGRICOLE PENTRU TINERII FERMIERI. Agenția Domeniilor Statului (ADS) a deschis ieri, 18 ianuarie 2021, cea de-a doua sesiune de depunere a cererilor pentru concesionarea terenurilor agricole către tinerii fermieri. AGROINFO vă spune cum depuneți cererea, actele de care aveți nevoie și terenurile agricole care sunt libere de contract.

ANUNȚ DE ASTĂZI ANSVSA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ DE ASTĂZI ANSVSA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

18 ianuarie 2021 - 17:52

COMUNICAT! Recomandările Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pentru protejarea animalelor în perioadele cu temperaturi foarte scăzute, vânt puternic şi căderi masive de zăpadă.
 

OFICIAL! BUGETELE APIA ȘI AFIR pentru PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI PENTRU ANII 2021-2022!

OFICIAL! BUGETELE APIA ȘI AFIR pentru PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI PENTRU ANII 2021-2022!

18 ianuarie 2021 - 17:36

ANUNȚ MINISTERUL AGRICULTURII! Printr-un proiect de ordonanță de urgență care modifică Ordonanța subvențiilor, Ministerul Agriculturii a anunțat astăzi, 18 ianuarie 2021, suma destinată pentru plata subvențiilor fermierilor pentru anii 2021-2022.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

18 ianuarie 2021 - 16:56

OFICIAL! Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, 18 ianuarie 2021, proiectul de ordonanță de urgență prin care sunt puse în aplicare prevederile Regulamentului (UE) 2020/2220 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 decembrie 2020 de stabilire a anumitor dispoziții tranzitorii privind sprijinul acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și din Fondul european de garantare agricolă (FEGA) în anii 2021 și 2022.

MADR ASTĂZI: START A DOUA SESIUNE CONCESIONARE TERENURI PENTRU TINERII FERMIERI!

MADR ASTĂZI: START A DOUA SESIUNE CONCESIONARE TERENURI PENTRU TINERII FERMIERI!

18 ianuarie 2021 - 12:34

COMUNICAT! Ministerul Agriculturii informează că Agenția Domeniilor Statului a demarat astăzi, 18 ianuarie 2021, a doua sesiune de concesionare a terenurilor cu destinație agricolă aflate în administrarea Agenției Domeniilor Statului (ADS), în suprafață de până la 50 ha, către tinerii cu vârsta de maxim 40 de ani.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Întrebare

Întrebare
Î: De ce nu pot lucra pisicile la calculator? Detalii