Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV! SUBVENȚIA CEA MAI MARE DIN ZOOTEHNIE, AMENINȚATĂ! SUTE DE EURO PE CAP DE ANIMAL DEPIND DE O FIRMĂ PRIVATĂ!

Publicat: 27 august 2018 - 14:35
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SPRIJINUL CUPLAT 2018! DOCUMENTELE PENTRU APIA BLOCATE LA ANSVSA! Zeci de crescători de bovine din județul Alba stau ca pe ghimpi! Fermierii sunt disperați că vor pierde sprijinul cuplat pentru bovine, pentru anul de cerere 2018, din pricina unui blocaj la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Documentele pe care acești crescători sunt obligați să le depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sunt blocate la ANSVSA!

Crescătorii de bovine vor pierde sprijinul cuplat pentru 2018, subvenția cu valoarea cea mai mare din zootehnie, dacă Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) nu va renegocia în timp util contractul cu firma IQ Management SRL. De acest contract depinde accesarea bazei naționale de date cu animale, Sistemul de Identificare și Înregistrare a Animalelor (SNIIA).

Sunt peste 40 de fermieri doar din județul Alba, localitatea Mogoș, care au apelat la ajutorul AGROINFO. Apelul lor este disperat! Crescătorii de bovine au bifat anul acesta pe cererea unică de plată de la APIA, pentru prima oară, sprijinul cuplat pentru vacile de lapte, subvenție europeană cu un cuantum de minim 300 euro/cap de animal. Dacă la registrul genealogic nu au fost probleme, la APIA nu au fost piedici, necazurile mari s-au ivit la ANSVSA. Autoritatea Sanitară Veterinară nu are, până acum, un contract cu IQ Management SRL, compania privată care asigură accesul ANSVSA la baza națională de date cu animale. În acest moment, accesul la baza de date este blocat în toată țara, pentru toate direcțiile sanitare veterinare! Niciun medic veterinar nu poate opera în sistem! Accesul a fost restricționat din secunda în care IQ Management ar fi impus o taxă pentru ANSVSA. Se pare că taxa ar fi prea mare pentru bugetul ANSVSA și la acest moment se duc negocieri pentru obținerea unei taxe mult mai mici.

Suntem mai mulți fermieri la sprijinul cuplat (SCZ) în primul an și am avut pe pașapoartele bovinelor trecut metis. Cei de la Cooperativa Someș Arieșul, care ne fac controlul oficial al producțiilor, ne-au spus că avem vaci rasă pură, rasa Bălțata Românească pentru că ei ne fac controlul și ne-au înscris animalele în registrul genealogic. Ne-au luat pașapoartele ca să ni le schimbe. Le-am dat pentru preschimbare, ne-au spus că vor face la fiecare fermier dosar pe care-l depun la DSV Alba, ca să ne modifice pașapoartele. Noi avem vaci Bălțata Românească și acum așteptăm pentru că DSV ne-a comunicat că nu poate să lucreze pentru că nu are acces în baza de date. De la APIA ne-au sunat că dacă nu ducem pașapoartele cu ele în rasă pură, ne închid dosarele (pentru subvenții n.r.) și pierdem sprijinul cuplat și vom fi și penalizați. Cei de la APIA ne-au spus că nu e de glumit, că ne închid dosarele așa și pierdem fluența, a declarat crescătorul de bovine Constantin Macarie, exclusiv pentru AGROINFO.

Fermierul are 19 vaci pentru care ar trebui să beneficieze de sprijinul cuplat. Pierd o grămadă de bani. Pierdem subvenția și vă rugăm pe dumneavoastră să vă interesați dacă mai putem duce documentele la APIA și în septembrie, când  o să rezolve ANSVSA cu baza de date. E păcat să piedem o grămadă de bani acum când vacile noastre au fost recunoscute că sunt rasă pură, spune amărât crescătorul de bovine. Constantin Macarie crește bovine din 2011, dar este primul an când vacile din ferma lui sunt înscrise în registrul genealogic și sunt recunoscute ca fiind de rasă pură.

Este problema cu softul pe care trebuie să o rezolvăm cât de repede. E vorba de contractul cu IQ Management. Deci, la nivel național se licitează din nou contractul cu IQM. Înainte aveam acces gratuit la baza de date și acum au pus taxe. Este o problemă la nivel național, nu doar în județul Alba. Noi trebuie să le dăm fermierilor pașapoartele animalelor ca să le depună la APIA. Dar nu putem să accesăm baza de date. E un cont cu licență și până se rezolvă, nu avem cum să vedem baza de date. Suntem legați de mâini și de picioare până se rezolvă. Fermierii au depus pașapoartele pentru schimbare de rasă și noi trebuie să le eliberăm alte pașapoarte. Noi discutăm cu ANSVSA și când primim licența, a doua zi eliberăm toate pașapoartele, nu e o problemă. Noi spreăm să se rezolve, să nu fie nicio problemă, dar este independent de noi. Cei de la ANSVSA renegociază acum contractul. Am înțeles că s-au pus tarife prea mari. Cert este că noi nu putem accesa până nu plătim, a declarat dr. Ioan Martin, director DSVSA Alba.

AGROINFO a discutat cu conducerea APIA Alba pentru a afla termenul limită pentru depunerea documentelor și dacă acest termen se poate prelungi, în așa fel încât fermierii să fie păsuiți și să nu piardă sprijinul cuplat. APIA știa deja despre blocajul de la ANSVSA și încearcă să-i ajute pe crescătorii de bovine să nu piardă această subvenție europeană cu o valoare mare. În același timp, și APIA are probleme  delicate cu sistemul informatic. Agenția de Plăți are acces la acest sistem, Sistemul Integrat de Administrare și Control, IACS, însă acesta este nefuncțional, în acest moment, pentru că nu au fost reactualizate multe dintre funcțiuni. Licitația pentru atribuirea serviciilor de mentenanță și dezvoltare pentru acest sistem nu este finalizată. Practic, și la APIA sistemul informatic este în aer.

Nu este, în mod normal, niciun termen limită pentru depunerea acestor documente. Am discutat și cu crescătorii de bovine și acum sper să-și rezolve ANSVSA problema cu aplicația cât de curând. Nu avem niciun termen pentru că, după cum știți, nu avem nici noi nici o aplicație cu care să lucrăm. Le-am spus fermierilor că sperăm să rezolve cu documentele până la data la care începem plata avansului, adică 15 octombrie. Am citit manualul nostru de procedură și nu este  precizat un termen pentru depunere pașapoarte bovine. Noi sperăm să se rezolve aplicația ANSVSA și să poată fi eliberate pașapoartele pentru bovine. Măcar în septembrie să se rezolve, iar fermierii pot să ne aducă liniștiți documentele și nu vor pierde sprijinul cuplat. Ați văzut că domnul ministru a spus că din 15 octombrie vom începe plata în avans a subvențiilor, a declarat Cătălin Olariu,director adjunct APIA Alba, exclusiv pentru AGROINFO.

SNIIA este o cerință expresă de integrare a României și un pilon important al IACS (Sistemul Integrat de Administrare şi Control)Întregul proces trebuie să asigure trasabilitatea animalelor conform principiului ”de la fermă la farfurie”. Pentru ca acest mecanism să funcționeze a fost nevoie să se creeze o rețea naționala computerizată (peste 3.500 computere), conectate în regim asincron, prin Internet, la Baza Națională de Date. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, responsibilitatea pentru SNIIA revine ANSVSA. O parte din aceste responsabilități au fost încredințate, prin licitație publică, societății noastre, care a dobândit astfel calitatea de Operator Național a SNIIA, scrie IQ Management SRL, pe pagina sa oficială.  

CITEȘTE AICI CARE SUNT CONDIȚIILE PENTRU SPRIJINUL CUPLAT ZOOTEHNIC: CINE ÎNCASEAZĂ în 2018 CEA MAI MARE SUBVENȚIE din ZOOTEHNIE! LISTA ACTELOR APIA pentru SPRIJINUL CUPLAT 2018!


 

Vizualizat: 6263 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

IMAGINI DE ASTĂZI! A NINS PUTERNIC ÎN JUDEȚUL ALBA!

26 mai 2020 - 17:01

NINSOARE ÎN LUNA MAI! În comuna Livezile, județul Alba, a nins puternic astăzi ca în plină iarnă și s-a așternut un strat de zăpadă. Imaginile au fost postate pe Facebook.

LEGE PENTRU FERMIERI PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTE!

LEGE PENTRU FERMIERI PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTE!

26 mai 2020 - 15:57

OFICIAL! Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea pentru completarea art. 9 din legea apelor nr. 107/1996, care prevede ca utilizarea apelor subterane pentru irigaţii să fie scutită de la plata taxei specifice pentru perioada stării de urgenţă şi pentru încă şase luni.

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

26 mai 2020 - 14:15

URGENT SUBVENȚII APIA 2020! Primăriile trebuie să elibereze urgent adeverințele de la registrele agricole pentru fermierii care solicită subvenții agricole și să le transmită către Centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Adeverința trebuie anexată obligatoriu la cererea unică depusă de fermieri pentru subvențiile din agricultură aferente acestui an.

Progrese în direcţia dezvoltării vaccinului împotriva PPA

Progrese în direcţia dezvoltării vaccinului împotriva PPA

26 mai 2020 - 11:41

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Pirbright (Marea Britanie) sunt cu un pas mai aproape în cursa pentru a dezvolta un vaccin vital împotriva pestei porcine africane (PPA).

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

26 mai 2020 - 09:05

OFICIAL. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), efectivele de porcine au înregistrat o creștere ușoară la sfârșitul anului 2019 prin comparație cu anul 2018, în ciuda pestei porcine africane care împânzește țara și din pricina căreia au fost uciși sute de mii de porci. Datele oficiale relevă că scăderea este la efectivul de scroafe, matcă.

CELE MAI MULTE FERME MICI, DE SUBZISTENȚĂ, SUNT ÎN ROMÂNIA!

CELE MAI MULTE FERME MICI, DE SUBZISTENȚĂ, SUNT ÎN ROMÂNIA!

26 mai 2020 - 08:18

MICI ȘI MULȚI CU VENITURI MICI! Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski, a scris pe contul său de twitter că România este țara cu cele mai multe ferme mici, de subzistență, cu venituri care nu pot asigura traiul zilnic. Procentul depășește cu mult media Uniunii Europene.

ÎNTORS DIN NORVEGIA ȘI-A FĂCUT FERMĂ DE VACI ÎNTR-O FOSTĂ UNITATE MILITARĂ!

ÎNTORS DIN NORVEGIA ȘI-A FĂCUT FERMĂ DE VACI ÎNTR-O FOSTĂ UNITATE MILITARĂ!

26 mai 2020 - 07:04

FERMA DIN UNITATEA MILITARĂ. Fostul pichet de grăniceri din Ciupercenii Vechi a fost transformat într-o fermă de vaci. Costel Dinuț și soția lui au muncit ani buni în Norvegia, iar banii strânși i-au investit în ferma de vaci din România, scrie Evenimentul Zilei.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 26 Mai – 1 Iunie 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 26 Mai – 1 Iunie 2020!

26 mai 2020 - 06:17

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, intervalul se va caracteriza printr-o vreme în general normală, în majoritatea regiunilor. Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între 10...19°C, limite apropiate de mediile multianuale, pe aproape întreg teritoriul agricol.

BĂTĂLIA PENTRU PĂȘUNEA DIN ROMÂNIA!

BĂTĂLIA PENTRU PĂȘUNEA DIN ROMÂNIA!

25 mai 2020 - 20:46

OF, PĂȘUNEA MEA! AGROINFO este asaltat zilnic de o avalanșă de mesaje venite de la crescătorii români de animale nemulțumiți, furioși, necăjiți că au animale, cu zecile, cu sutele, dar nu au o palmă de pășune, nu au unde să-și pășuneze animalele, sau primăriile le-au atribuit o bucată prea mică de pășune și ei au animale care depășesc de vreo trei ori încărcătura.

ORDONANȚĂ pentru DISTRUGEREA LACTATELOR, LEGUMELOR DESTINATE ȘCOLILOR!

ORDONANȚĂ pentru DISTRUGEREA LACTATELOR, LEGUMELOR DESTINATE ȘCOLILOR!

25 mai 2020 - 18:20

OFICIAL MADR! Laptele, produsele lactate, produsele de panificație, legumele și fructele proaspete care ar fi trebuit împărțite în școli și grădinițe, contractate pentru anul școlar 2019-2020 și care se află ori pe stoc la producător, ori în depozitul școlilor și al căror termen de valabilitate a expirat sau e aproape de expirare vor fi distruse, precizează un proiect de Ordonanță de Urgență publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Dan L.
|
08. 28, 2018. Tuesday 03:56
de fapt, dupa cum prezentatii in acest articol in realitate nu firma private este de vina ci ansvsa, asa ca de ce spuneti ca din cauza unei firme private ????
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Apel la Pompieri

Apel la Pompieri
0 blondă dă telefon la Pompieri şi începe să urle: Detalii