KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV. Şeful APIA despre AVANSUL din SUBVENŢIA pentru CRESCĂTORII de BOVINE!

Publicat: 19 noiembrie 2017 - 14:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

NICI UN DOSAR AUTORIZAT LA PLATA SPRIJINULUI CUPLAT ÎN DOUĂ ZILE. Şeful APIA, Adrian Pintea, spune, clar, că nu este din vina angajaţilor care au protestat. Vezi ce explicaţii a dat acesta, pentru AGROINFO, despre plata subvenţiilor către crescătorii de bovine.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat că, din 16.11.2017, începe autorizarea la plată a femierilor care au solicitat, în cadrul Campaniei 2017, sprijin cuplat în sectorul zootehnic (SCZ). Detalii AICI: APIA: ANUNŢUL OFICIAL despre PLATA AVANSULUI pentru CRESCĂTORII DE BOVINE!

AGROINFO a aflat, din mai multe surse din APIA, că aplicaţia pentru plata SCZ la bovine nu a funcţionat nici joi 16 noiembrie 2017, nici vineri, 17 noiembrie. Aşa că l-am întrebat direct pe şeful APIA, Adrian Pintea, câte dosare pentru plata avansului din sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) pentru crescătorii de bovine au fost autorizate la plată în primele două zile de la începerea plăţilor şi dacă aplicaţia informatică pentru plata acestei subvenţii este funcţională. Directorul general al APIA nu recunoaşte că ar fi probleme cu sistemul informatic. Spune că se lucrează la plata subvenţiilor către crescătorii de bovine.

pintea la pria_bÎncepând din 16 noiembrie s-a dat drumul la controlul administrativ al cererilor pentru sprijinul cuplat la bovine, iar astăzi (vineri, 17 noiembrie 2017–n.red.) s-au transmis prin direcţiile de specialitate să se meargă în continuare cu al doilea control, iar după ora 24 (noaptea de vineri, 17 noiembrie spre sâmbătă, 18 noiembrie – n.red.) se parametrizează sistemul, în sensul în care se vor face primele transferuri. Se lucrează la ele. Efectiv transfer pe SCZ nu s-a făcut, dar se lucrează, a declarat Adrian Pintea, pentru AGROINFO, la finalul zilei de vineri, 17 noiembrie.

AGROINFO: Funcţionează aplicaţia pentru autorizarea la plată a SCZ la bovine?

Adrian Pintea: Da, în ceea ce priveşte sprijinul cuplat, după ora 24 se vor face şi primele transferuri, le va face aplicaţia. Nu este nevoie ca angajaţii APIA din teritoriu să lucreze efectiv. Aparatul Central al APIA va avea asigurată o permanenţă, în care colegii de la direcţia de specialitate urmăresc ceea ce se va transmite.

AGROINFO: Este vreo legătură între faptul că nu a fost autorizat la plată nici un dosar şi protestele angajaţilor APIA din teritoriu?

Adrian Pintea: Nu este nici o legătură. A fost într-adevăr activitatea puţin bulversată atunci, dar colegii şi-au făcut datoria şi înainte şi după acele ore.

SOFTUL APIA: CONTRACT EXPIRAT, LICITAŢIE CU PROBLEME!

V-au convins aceste răspunsuri ale şefului APIA? Pe noi, nu prea. Mai mult, AGROINFO a aflat că orice eroare a softului durează până la 30 de zile pentru a fi rezolvată, din cauză că vechiul contract, încheiat cu Siveco-Teamnet, pentru mentenanţa sistemului informatic (softului) cu care APIA face plăţile către fermieri a expirat, iar licitaţia pentru un nou contract este încă în desfăşurare.

Pentru orice eroare de soft, termenul pe care îl primim de la Centrul Suport este de 30 de zile. Mai nou, pe campaniile anterioare, dacă avem o eroare, ne transmit, sec, că pentru campaniile acelea nu mai au contract şi nu ne pot ajuta. Este foarte greu să le explici fermierilor de ce nu la dai banii, au declarat, pentru AGROINFO, surse din APIA care lucrează efectiv la autorizarea la plată a cererilor fermierilor.

Agenţia de Plăţi a publicat la începutul lunii august anunţul de participare pentru contractul „Servicii de mentenanţă, extindere şi dezvoltare a sistemului informatic al APIA”. Contractul care vizează dezvoltarea şi mentenanţa pentru următorii trei ani a sistemului informatic al APIA care gestionează cererile de subvenţii ale fermierilor este estimat la peste 21,2 milioane euro. AGROINFO a scris pe ce vor fi plătiţi aceşti bani AICI: MILIOANE de LEI pentru SOFT-ul APIA! PE CE SE DUC BANII!

APIA a primit trei oferte: prima din partea S&T România SRL, în asociere cu Teamnet World Professional Services (care face parte din Grupul Teamnet, înfiinţat de Sebastian Ghiţă) şi Ymens Teamnet SRL, a doua din partea Siveco România, iar a treia ofertă a fost depusă de asocierea condusă de Telekom România Communications şi din care mai fac parte Best Internet Security, Trencadis Corp SRL, Soft Business Unuin.

Licitaţia este în desfăşurare, în faza de analiză a Comisiei care face această evaluare. Nu s-a încheiat încă nici un contract, a declarat Adrian Pintea, pentru AGROINFO. Când l-am întrebat care este termenul de finalizare a licitaţiei, şeful APIA ne-a răspuns sec: „Toate termenele legale”. Ne-a mai răspuns că "nu ştiu o dată exactă" de când este expirat vechiul contract pentru softul APIA.

Licitaţia pentru softul APIA ar fi însă cu probleme. Potrivit portalului Romaniaonline, şefa achiziţiilor APIA, Cristina Gavrilă, ar fi „dat peste cap toată procedura juridică prin care instituţia trebuie să contracteze mentenanţa softului cu care se fac plăţile din bani europeni”. Aceeaşi publicaţie susţine că „surse din MADR vorbesc despre încălcări pe bandă rulantă a legii achiziţiilor publice şi intenţia de favorizare a unora dintre firmele participante.”

Vizualizat: 11111 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

EXCLUSIV! CUANTUMUL SPRIJINULUI CUPLAT ZOOTEHNIC (SCZ) PENTRU BOVINE pe 2017!

EXCLUSIV! CUANTUMUL SPRIJINULUI CUPLAT ZOOTEHNIC (SCZ) PENTRU BOVINE pe 2017!

SUBVENŢII ZOOTEHNIE. Şeful APIA, Adrian Pintea, a dezvăluit, pentru AGROINFO, CUANTUMURILE SPRIJINULUI CUPLAT ZOOTEHNIC (SCZ) pentru vaci de lapte, taurine de carne şi bivoliţe, pentru anul 2017, şi VALOAREA AVANSULUI pe care îl vor primi crescătorii de bovine începând cu 16 noiembrie.

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

TURMĂ DE OI ÎNECATĂ! CIOBANUL DISPĂRUT!

TURMĂ DE OI ÎNECATĂ! CIOBANUL DISPĂRUT!

21 ianuarie 2021 - 17:47

DISPARIȚIE. O turmă de circa 70 de ovine a fost găsită înecată într-un pârâu din județul Olt. Ciobanul este căutat de Poliție. Familia de crescători de ovine pentru care lucra deține 500 de oi și 100 de capre.

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

21 ianuarie 2021 - 17:08

ANCHETA DNA. Procurorii DNA, prin Serviciul Teritorial Craiova, au trimis în judecată doi fermieri, după ce, timp de mai mulţi ani, aceştia au prezentat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură mai multe documente false, în urma cărora au obţinut subvenţii agricole. Actele ar fi fost falsificate de unul dintre fermieri.

DECIZIE CARE OBLIGĂ MAGAZINELE SĂ VÂNDĂ PRODUSE DE LA FERMIERI!

DECIZIE CARE OBLIGĂ MAGAZINELE SĂ VÂNDĂ PRODUSE DE LA FERMIERI!

21 ianuarie 2021 - 13:56

OBLIGATE SĂ VÂNDĂ PRODUSE LOCALE. Deputaţii cehi au adoptat miercuri un amendament care obligă magazinele cu o suprafaţă de pese 400 de metri pătraţi să vândă în principal produse alimentare locale, începând de anul viitor, în pofida criticilor formulate de mai multe state europene, transmite AFP, citată de Agerpres.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii