Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV. Şeful APIA despre AVANSUL din SUBVENŢIA pentru CRESCĂTORII de BOVINE!

Publicat: 19 noiembrie 2017 - 14:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

NICI UN DOSAR AUTORIZAT LA PLATA SPRIJINULUI CUPLAT ÎN DOUĂ ZILE. Şeful APIA, Adrian Pintea, spune, clar, că nu este din vina angajaţilor care au protestat. Vezi ce explicaţii a dat acesta, pentru AGROINFO, despre plata subvenţiilor către crescătorii de bovine.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat că, din 16.11.2017, începe autorizarea la plată a femierilor care au solicitat, în cadrul Campaniei 2017, sprijin cuplat în sectorul zootehnic (SCZ). Detalii AICI: APIA: ANUNŢUL OFICIAL despre PLATA AVANSULUI pentru CRESCĂTORII DE BOVINE!

AGROINFO a aflat, din mai multe surse din APIA, că aplicaţia pentru plata SCZ la bovine nu a funcţionat nici joi 16 noiembrie 2017, nici vineri, 17 noiembrie. Aşa că l-am întrebat direct pe şeful APIA, Adrian Pintea, câte dosare pentru plata avansului din sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) pentru crescătorii de bovine au fost autorizate la plată în primele două zile de la începerea plăţilor şi dacă aplicaţia informatică pentru plata acestei subvenţii este funcţională. Directorul general al APIA nu recunoaşte că ar fi probleme cu sistemul informatic. Spune că se lucrează la plata subvenţiilor către crescătorii de bovine.

pintea la pria_bÎncepând din 16 noiembrie s-a dat drumul la controlul administrativ al cererilor pentru sprijinul cuplat la bovine, iar astăzi (vineri, 17 noiembrie 2017–n.red.) s-au transmis prin direcţiile de specialitate să se meargă în continuare cu al doilea control, iar după ora 24 (noaptea de vineri, 17 noiembrie spre sâmbătă, 18 noiembrie – n.red.) se parametrizează sistemul, în sensul în care se vor face primele transferuri. Se lucrează la ele. Efectiv transfer pe SCZ nu s-a făcut, dar se lucrează, a declarat Adrian Pintea, pentru AGROINFO, la finalul zilei de vineri, 17 noiembrie.

AGROINFO: Funcţionează aplicaţia pentru autorizarea la plată a SCZ la bovine?

Adrian Pintea: Da, în ceea ce priveşte sprijinul cuplat, după ora 24 se vor face şi primele transferuri, le va face aplicaţia. Nu este nevoie ca angajaţii APIA din teritoriu să lucreze efectiv. Aparatul Central al APIA va avea asigurată o permanenţă, în care colegii de la direcţia de specialitate urmăresc ceea ce se va transmite.

AGROINFO: Este vreo legătură între faptul că nu a fost autorizat la plată nici un dosar şi protestele angajaţilor APIA din teritoriu?

Adrian Pintea: Nu este nici o legătură. A fost într-adevăr activitatea puţin bulversată atunci, dar colegii şi-au făcut datoria şi înainte şi după acele ore.

SOFTUL APIA: CONTRACT EXPIRAT, LICITAŢIE CU PROBLEME!

V-au convins aceste răspunsuri ale şefului APIA? Pe noi, nu prea. Mai mult, AGROINFO a aflat că orice eroare a softului durează până la 30 de zile pentru a fi rezolvată, din cauză că vechiul contract, încheiat cu Siveco-Teamnet, pentru mentenanţa sistemului informatic (softului) cu care APIA face plăţile către fermieri a expirat, iar licitaţia pentru un nou contract este încă în desfăşurare.

Pentru orice eroare de soft, termenul pe care îl primim de la Centrul Suport este de 30 de zile. Mai nou, pe campaniile anterioare, dacă avem o eroare, ne transmit, sec, că pentru campaniile acelea nu mai au contract şi nu ne pot ajuta. Este foarte greu să le explici fermierilor de ce nu la dai banii, au declarat, pentru AGROINFO, surse din APIA care lucrează efectiv la autorizarea la plată a cererilor fermierilor.

Agenţia de Plăţi a publicat la începutul lunii august anunţul de participare pentru contractul „Servicii de mentenanţă, extindere şi dezvoltare a sistemului informatic al APIA”. Contractul care vizează dezvoltarea şi mentenanţa pentru următorii trei ani a sistemului informatic al APIA care gestionează cererile de subvenţii ale fermierilor este estimat la peste 21,2 milioane euro. AGROINFO a scris pe ce vor fi plătiţi aceşti bani AICI: MILIOANE de LEI pentru SOFT-ul APIA! PE CE SE DUC BANII!

APIA a primit trei oferte: prima din partea S&T România SRL, în asociere cu Teamnet World Professional Services (care face parte din Grupul Teamnet, înfiinţat de Sebastian Ghiţă) şi Ymens Teamnet SRL, a doua din partea Siveco România, iar a treia ofertă a fost depusă de asocierea condusă de Telekom România Communications şi din care mai fac parte Best Internet Security, Trencadis Corp SRL, Soft Business Unuin.

Licitaţia este în desfăşurare, în faza de analiză a Comisiei care face această evaluare. Nu s-a încheiat încă nici un contract, a declarat Adrian Pintea, pentru AGROINFO. Când l-am întrebat care este termenul de finalizare a licitaţiei, şeful APIA ne-a răspuns sec: „Toate termenele legale”. Ne-a mai răspuns că "nu ştiu o dată exactă" de când este expirat vechiul contract pentru softul APIA.

Licitaţia pentru softul APIA ar fi însă cu probleme. Potrivit portalului Romaniaonline, şefa achiziţiilor APIA, Cristina Gavrilă, ar fi „dat peste cap toată procedura juridică prin care instituţia trebuie să contracteze mentenanţa softului cu care se fac plăţile din bani europeni”. Aceeaşi publicaţie susţine că „surse din MADR vorbesc despre încălcări pe bandă rulantă a legii achiziţiilor publice şi intenţia de favorizare a unora dintre firmele participante.”

Vizualizat: 10950 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

EXCLUSIV! CUANTUMUL SPRIJINULUI CUPLAT ZOOTEHNIC (SCZ) PENTRU BOVINE pe 2017!

EXCLUSIV! CUANTUMUL SPRIJINULUI CUPLAT ZOOTEHNIC (SCZ) PENTRU BOVINE pe 2017!

SUBVENŢII ZOOTEHNIE. Şeful APIA, Adrian Pintea, a dezvăluit, pentru AGROINFO, CUANTUMURILE SPRIJINULUI CUPLAT ZOOTEHNIC (SCZ) pentru vaci de lapte, taurine de carne şi bivoliţe, pentru anul 2017, şi VALOAREA AVANSULUI pe care îl vor primi crescătorii de bovine începând cu 16 noiembrie.

Alte articole in aceasta categorie

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

04 iulie 2020 - 15:23

O REȚEA CARE SĂ REZOLVE PROBLEMA VÂNZĂRII PRODUSELOR ROMÂNEȘTI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, 2 iulie 2020, la conferința de presă că-n programul de relansare a agriculturii, problema vânzării produselor românești va fi rezolvată prin crearea unei rețele de colectare, depozitare și distribuire a produselor de la fermieri. Șeful MADR a detaliat vineri, 3 iulie, acest plan pentru care sunt alocate 500 de milioane de euro.

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

04 iulie 2020 - 14:47

DE CE NU ARE ÎNCREDERE FERMIERUL ROMÂN ÎN ASOCIERE? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a identificat patru cauze ale neîncrederii fermierilor români în asociere. Printre acestea se află și unii dintre liderii fermierilor care și-au folosit poziția doar pentru propriile interese sau pentru cele ale unui grup restrâns de fermieri. Șeful MADR a adăugat că trebuie muncit la înlăturarea acestor cauze, pentru că asocierea este singura șansă a fermierilor mici din România.

AJUTOR DE 300.000 DE EURO PENTRU UN ABATOR!

AJUTOR DE 300.000 DE EURO PENTRU UN ABATOR!

04 iulie 2020 - 14:05

ANUNȚ MINISTRUL AGRICULTURII. În această lună va fi lansată o măsură de finanțare pentru zona montană, construirea de abatoare. Măsura beneficiază de un buget de 12 milioane de euro, a anunțat vineri, 3 iulie 2020, ministrul agriculturii, Adrian Oros. Suma pe care o poate obține un fermier sau o cooperativă este de maxim 300.000 de euro pentru un proiect.

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

04 iulie 2020 - 13:14

NU MAI VREM LAPTE DIN UNGARIA ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA. Sprijinul financiar acordat fermierilor prin intermediul Programului european lapte, fructe, legume în școli nu ajunge la fermieri. Licitațiile sunt câștigate de firme care aduc, de exemplu, lapte din Ungaria ca să-l livreze școlilor din România. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat vineri, 3 iulie 2020, că se va schimba legea astfel încât primăriile să cumpere laptele, fructele, legumele, care trebuie livrate în școli, de la fermele locale.

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

04 iulie 2020 - 12:16

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că, în acest moment, sunt elaborate acte pentru scheme de sprijin acordate fermierilor și crescătorilor de animale. Ajutorul de criză va fi achitat către fermieri și crescători până la sfârșitul lunii octombrie 2020, a anunțat șeful de la Agricultură.

AMENZI pentru CEI CARE TRANSPORTĂ ANIMALE VII!

AMENZI pentru CEI CARE TRANSPORTĂ ANIMALE VII!

04 iulie 2020 - 11:45

LEGE ADOPTATĂ! Legea privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe, adoptată de Parlamentul României, în urmă cu circa o săptămână, stabilește amenzi pentru cei care transportă animale vii și nu respectă regulile impuse de lege. AGROINFO vă pune la dispoziție lista amenzilor.

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

03 iulie 2020 - 08:11

OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță deschiderea în perioada 30 iunie – 30 septembrie 2020 a primei sesiuni de depunere a Cererilor de finanțare din 2020 pentru submăsura 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sprijinul acordat este de 100.000 de euro/an.

APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

03 iulie 2020 - 07:57

COMUNICAT. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că începând din 02 iulie 2020 efectuează plățile aferente ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, pentru cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie a anului 2020.

MINISTRUL OROS: O SĂ EXPORTĂM CARCASE și CARNE, NU ANIMALE VII!

MINISTRUL OROS: O SĂ EXPORTĂM CARCASE și CARNE, NU ANIMALE VII!

02 iulie 2020 - 17:19

LEGEA BUNĂSTĂRII ANIMALELOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi că a solicitat o modificare la Legea bunăstării animalelor pe timpul transportului, adoptată de Parlament. Concret, în lege trebuie să apară că nu este permis transportul animalelor pe timpul caniculei, la o temperatură mai mare de 30 de grade. Șeful MADR a adăugat că a negociat cu țările arabe exportul de carcase și carne, nu de animale vii.

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

URGENT MODIFICATĂ LEGEA CARE LE DĂ DREPT PRIMARILOR SĂ-I EXECUTE PE FERMIERI PRIN ÎNCHIDEREA FERMELOR!

02 iulie 2020 - 16:49

LEGEA CARE LOVEȘTE ÎN CRESCĂTORII DE ANIMALE! Legea mirosurilor, adoptată de Parlament, va da ocazia multor primari, care nu au cerut avize de mediu când au dat autorizații de construcții, să-i execute pe fermieri și să le închidă fermele. Ceea ce nu este corect, de aceea am cerut ca legea să fie întoarsă, a declarat astăzi ministrul agriculturii, Adrian Oros. El a adăugat că zona fermelor a fost invadată de construcții pentru care nu s-a cerut aviz de mediu.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

General Leasing la Indagra 2019

General Leasing la Indagra 2019

Alături de gama completă de tractoare şi combine Massey Ferguson, pentru care General Leasing este distribuitor autorizat, în standul companiei de la Indagra 2019 au mai fost evidenţiate: presa Massey Ferguson RB 4160 V Xtra pentru baloţi cilindrici, semănătoarea pentru păioase Junkkari M400 Plus şi plugul Moro Aratri EXA 16A PRO Warrior. Campaniile promoţionale General Leasing pentru maşini şi utilaje agricole cuprind garanţie extinsă şi soluţii de finanţare cu dobândă subvenţionată. Interviu cu Victor Sandu - director general, General Leasing. Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe Operator imagine: Claudiu Borobei


Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Clasic

Clasic
El se întoarce acasă noaptea târziu. Detalii