Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV. Şeful APIA despre AVANSUL din SUBVENŢIA pentru CRESCĂTORII de BOVINE!

Publicat: 19 noiembrie 2017 - 14:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

NICI UN DOSAR AUTORIZAT LA PLATA SPRIJINULUI CUPLAT ÎN DOUĂ ZILE. Şeful APIA, Adrian Pintea, spune, clar, că nu este din vina angajaţilor care au protestat. Vezi ce explicaţii a dat acesta, pentru AGROINFO, despre plata subvenţiilor către crescătorii de bovine.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat că, din 16.11.2017, începe autorizarea la plată a femierilor care au solicitat, în cadrul Campaniei 2017, sprijin cuplat în sectorul zootehnic (SCZ). Detalii AICI: APIA: ANUNŢUL OFICIAL despre PLATA AVANSULUI pentru CRESCĂTORII DE BOVINE!

AGROINFO a aflat, din mai multe surse din APIA, că aplicaţia pentru plata SCZ la bovine nu a funcţionat nici joi 16 noiembrie 2017, nici vineri, 17 noiembrie. Aşa că l-am întrebat direct pe şeful APIA, Adrian Pintea, câte dosare pentru plata avansului din sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) pentru crescătorii de bovine au fost autorizate la plată în primele două zile de la începerea plăţilor şi dacă aplicaţia informatică pentru plata acestei subvenţii este funcţională. Directorul general al APIA nu recunoaşte că ar fi probleme cu sistemul informatic. Spune că se lucrează la plata subvenţiilor către crescătorii de bovine.

pintea la pria_bÎncepând din 16 noiembrie s-a dat drumul la controlul administrativ al cererilor pentru sprijinul cuplat la bovine, iar astăzi (vineri, 17 noiembrie 2017–n.red.) s-au transmis prin direcţiile de specialitate să se meargă în continuare cu al doilea control, iar după ora 24 (noaptea de vineri, 17 noiembrie spre sâmbătă, 18 noiembrie – n.red.) se parametrizează sistemul, în sensul în care se vor face primele transferuri. Se lucrează la ele. Efectiv transfer pe SCZ nu s-a făcut, dar se lucrează, a declarat Adrian Pintea, pentru AGROINFO, la finalul zilei de vineri, 17 noiembrie.

AGROINFO: Funcţionează aplicaţia pentru autorizarea la plată a SCZ la bovine?

Adrian Pintea: Da, în ceea ce priveşte sprijinul cuplat, după ora 24 se vor face şi primele transferuri, le va face aplicaţia. Nu este nevoie ca angajaţii APIA din teritoriu să lucreze efectiv. Aparatul Central al APIA va avea asigurată o permanenţă, în care colegii de la direcţia de specialitate urmăresc ceea ce se va transmite.

AGROINFO: Este vreo legătură între faptul că nu a fost autorizat la plată nici un dosar şi protestele angajaţilor APIA din teritoriu?

Adrian Pintea: Nu este nici o legătură. A fost într-adevăr activitatea puţin bulversată atunci, dar colegii şi-au făcut datoria şi înainte şi după acele ore.

SOFTUL APIA: CONTRACT EXPIRAT, LICITAŢIE CU PROBLEME!

V-au convins aceste răspunsuri ale şefului APIA? Pe noi, nu prea. Mai mult, AGROINFO a aflat că orice eroare a softului durează până la 30 de zile pentru a fi rezolvată, din cauză că vechiul contract, încheiat cu Siveco-Teamnet, pentru mentenanţa sistemului informatic (softului) cu care APIA face plăţile către fermieri a expirat, iar licitaţia pentru un nou contract este încă în desfăşurare.

Pentru orice eroare de soft, termenul pe care îl primim de la Centrul Suport este de 30 de zile. Mai nou, pe campaniile anterioare, dacă avem o eroare, ne transmit, sec, că pentru campaniile acelea nu mai au contract şi nu ne pot ajuta. Este foarte greu să le explici fermierilor de ce nu la dai banii, au declarat, pentru AGROINFO, surse din APIA care lucrează efectiv la autorizarea la plată a cererilor fermierilor.

Agenţia de Plăţi a publicat la începutul lunii august anunţul de participare pentru contractul „Servicii de mentenanţă, extindere şi dezvoltare a sistemului informatic al APIA”. Contractul care vizează dezvoltarea şi mentenanţa pentru următorii trei ani a sistemului informatic al APIA care gestionează cererile de subvenţii ale fermierilor este estimat la peste 21,2 milioane euro. AGROINFO a scris pe ce vor fi plătiţi aceşti bani AICI: MILIOANE de LEI pentru SOFT-ul APIA! PE CE SE DUC BANII!

APIA a primit trei oferte: prima din partea S&T România SRL, în asociere cu Teamnet World Professional Services (care face parte din Grupul Teamnet, înfiinţat de Sebastian Ghiţă) şi Ymens Teamnet SRL, a doua din partea Siveco România, iar a treia ofertă a fost depusă de asocierea condusă de Telekom România Communications şi din care mai fac parte Best Internet Security, Trencadis Corp SRL, Soft Business Unuin.

Licitaţia este în desfăşurare, în faza de analiză a Comisiei care face această evaluare. Nu s-a încheiat încă nici un contract, a declarat Adrian Pintea, pentru AGROINFO. Când l-am întrebat care este termenul de finalizare a licitaţiei, şeful APIA ne-a răspuns sec: „Toate termenele legale”. Ne-a mai răspuns că "nu ştiu o dată exactă" de când este expirat vechiul contract pentru softul APIA.

Licitaţia pentru softul APIA ar fi însă cu probleme. Potrivit portalului Romaniaonline, şefa achiziţiilor APIA, Cristina Gavrilă, ar fi „dat peste cap toată procedura juridică prin care instituţia trebuie să contracteze mentenanţa softului cu care se fac plăţile din bani europeni”. Aceeaşi publicaţie susţine că „surse din MADR vorbesc despre încălcări pe bandă rulantă a legii achiziţiilor publice şi intenţia de favorizare a unora dintre firmele participante.”

Vizualizat: 11041 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

EXCLUSIV! CUANTUMUL SPRIJINULUI CUPLAT ZOOTEHNIC (SCZ) PENTRU BOVINE pe 2017!

EXCLUSIV! CUANTUMUL SPRIJINULUI CUPLAT ZOOTEHNIC (SCZ) PENTRU BOVINE pe 2017!

SUBVENŢII ZOOTEHNIE. Şeful APIA, Adrian Pintea, a dezvăluit, pentru AGROINFO, CUANTUMURILE SPRIJINULUI CUPLAT ZOOTEHNIC (SCZ) pentru vaci de lapte, taurine de carne şi bivoliţe, pentru anul 2017, şi VALOAREA AVANSULUI pe care îl vor primi crescătorii de bovine începând cu 16 noiembrie.

Alte articole in aceasta categorie

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

25 octombrie 2020 - 13:55

SUBVENȚIILE APIA, ÎN PERICOL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că trebuie urgentată intabularea și cadastrarea terenurilor agricole pentru a fi eliminat riscul pierderii subvențiilor pe suprafață de către fermierii români.

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

25 octombrie 2020 - 13:27

MODIFICĂRI LEGEA RENTEI VIAGERE AGRICOLE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că se va modifica legea rentei viagere agricole în așa fel încât să beneficieze de acești bani proprietarii de terenuri agricole care nu doresc să lucreze aceste terenuri.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

24 octombrie 2020 - 10:49

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, transferul de bani între cei doi piloni ai noii Poliici Agricole Comune 2021-2027, Pilonul 1 plăți directe și Pilonul 2 dezvoltare rurală. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European.

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

24 octombrie 2020 - 08:54

AJUTOR PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, o serie de măsuri și ajutoare din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. AGROINFO, așa cum v-a promis, vă informează despre fiecare decizie luată de europarlamentarii de la Bruxelles. Ne ajută cu explicații despre fiecare vot dat vineri seara europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

24 octombrie 2020 - 08:33

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, măsurile de ajutor, subvențiile din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. Sunt trei dosare privind reforma PAC, care au fost votate vineri de eurodeputați și care aduc schimbări majore.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

24 octombrie 2020 - 08:09

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, trei dosare privind reforma Politcii Agricole Comune 2021-2027. Apare un nou concept, noul fermier, care va avea acces mai ușor la fondurile europene, la fel ca tânărul fermier, dar spre deosebire de acesta, noul fermier poate să aibă o vârstă de peste 40 de ani, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European.

VOTAT! TINERII FERMIERI, AJUTOR DE 100.000 DE EURO PENTRU 7 ANI!

VOTAT! TINERII FERMIERI, AJUTOR DE 100.000 DE EURO PENTRU 7 ANI!

24 octombrie 2020 - 07:55

SUBVENȚII FERMIERI. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European, a anunțat vineri seara că Parlamentul European a adoptat cele trei dosare privind reforma Politicii Agricole Comune 2021-2027, și anume: PAC - sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre și finanțate de FEGA și de FEADR, PAC: finanțarea, gestionarea și monitorizarea, PAC: modificarea Regulamentului OCP și a altor regulamente.

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

23 octombrie 2020 - 15:07

VOTAT ÎN PLENUL PARLAMENTULUI EUROPEAN! Vechea dată de referință pentru bovine 31 ianuarie 2018 a fost schimbată! Noua data de referință pentru bovine este 1 iunie 2018! Anunțul a fost făcut joi, 22 octombrie 2020, atât de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), cât și de ministrul agriculturii, Adrian Oros. Ce înseamnă acest lucru? Crescătorii de bovine care au avut vaci de carne la 1 iunie 2018 vor încasa ajutorul național tranzitoriu, cuantumul acestei subvenții fiind de 70 de euro/vacă la nivelul anului 2019.

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

23 octombrie 2020 - 08:11

AJUTOARE MĂSURA 21. Astăzi, 23 octombrie 2020, este ultima zi în care crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe, cartofi mai pot să solicite la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ajutorul Covid-19 de maxim 7.000 de euro/fermă. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, în ședința de Guvern, când se va face plata acestui ajutor.

VESTE URIAȘĂ PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

VESTE URIAȘĂ PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

23 octombrie 2020 - 07:55

PARLAMENTUL EUROPEAN A SCHIMBAT DATA DE REFERINȚĂ! Ce nu a reușit ministrul agriculturii, Adrian Oros, să facă la Consiliul AGRIFISH, ținut la Luxembourg în zilele de 19 și 20 octombrie 2020, au reușit europarlamentarii români. Ministrul agriculturii a comunicat aseară, 22 octombrie 2020, că noua data de referință pentru ajutorul acordat bovinelor de carne este anul 2018. Vechea data de referință era 31 ianuarie 2013.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii