Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV! POSIBIL TRANSFER DE BANI DE LA SPRIJINUL CUPLAT pentru BOVINE la SPRIJINUL CUPLAT pentru OVINE!

Publicat: 05 septembrie 2018 - 13:50
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

MAI MULȚI OIERI VOR SPRIIJINUL CUPLAT! A crescut numărul crescătorilor de ovine care solicită anul acesta sprijinul cuplat, subvenția europeană cu cea mai mare valoare din oierit, suma plătită anul trecut pe cap de animal a fost 25 de euro. Ar fi aproape 3 milioane de oi pentru care s-ar fi bifat sprijinul cuplat în cererea unică de plată depusă, în primăvara acestui an, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Odată cu creșterea numărului de ovine pentru care se solicită această subvenție europeană, finanțată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), s-a ivit problema banilor. Bugetul ar fi cel de anul trecut, dar numărul ovinelor l-ar depăși cu mult pe cel de anul trecut. Astfel, se pune problema, la nivelul Ministerului Agriculturii, să se facă un transfer de bani de la o altă formă de sprijin cuplat unde se estimează că nu va fi cheltuit tot bugetul.

Acest subiect al transferului de bani, în așa fel încât valoarea sprijinului cuplat pe cap de ovină să fie menținută la nivelul anului trecut sau chiar să crească, a fost discutat marți după-amiaza, 4 septembrie 2018, la ședința pe care crescătorii de ovine din mai multe județe din țară au avut-o la București, la sediul Agenției Naționale de Zootehnie (ANZ). La ședință era anunțată și prezența ministrului agriculturii, Petre Daea, dar în locul șefului de la Agricultură, a venit secretarul de stat din MADR, Daniel Botănoiu. Unul dintre oierii prezenți l-a întrebat pe secretarul de stat dacă a reușit să facă rost de bani pentru sprijinul cuplat la ovine.

Crescătorii de ovine au declarat la finalul ședinței, exclusiv pentru AGROINFO, că secretarul de stat le-a spus că vor fi transferați bani pentru bugetul sprijinului cuplat la ovine de la o altă schemă de sprijin cuplat din agricultură. Una dintre variantele pe care s-ar merge, și pe care o consideră posibilă secretarul de stat Daniel Botănoiu, este un transfer de bani de la sprijinul cuplat pentru bovine, unde numărul animalelor solicitate la plată ar fi mai mic anul acesta decât anul trecut, la sprijinul cuplat pentru ovine. O altă variantă ar fi un transfer de la sprijinul cuplat din vegetal, de la culturile agricole unde nu sunt accesați toți banii.

Ministerul Agriculturii a decis, pentru acest an, să transfere banii între o schemă de sprijin cuplat și alta. Fermierii sunt anunțați de această decizie în Ordinul ministrului agriculturii, publicat în Monitorul Oficial din 19 februarie 2018. În cazul în care nu este cheltuit în întregime bugetul alocat unei scheme de sprijin cuplat, banii sunt transferați către o altă schemă de sprijin cuplat mult mai accesată de către fermieri. Transferul are ca scop creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene.

Sprijinul cuplat este subvenția cu cel mai mare cuantum din zootehnie, care se acordă fermierilor pentru bivolițe de lapte, taurine de carne și metișii acestora, ovine și caprine, vaci de lapte și ultimii pe listă, viermi de mătase.

Cuantumul pentru 2017 a sprijinului cuplat pentru ovine și caprine a fost de 25,0200 euro/cap de animal - 115,0744 lei/cap de animal.

Sprijinul cuplat la ovine se acordă fermierilor activi care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii generale:

- solicită SCZ pentru un efectiv cuprins între 150 şi 500 de capete de femele ovine şi/sau berbeci, inclusiv, pe beneficiar, cu excepția celor din UAT-urile din zona montană definită în anexa 8.2 «Lista zonelor eligibile M10, M11, M13» a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020, aprobat prin Decizia Comisiei C (2015)3508/26.05.2015, publicată pe site-ul www.madr.ro, «Informare Măsuri de Mediu şi Climă PNDR 2014-2020», «Ghid-informativ-MMC-zone eligibile.xlsx», pentru care se solicită SCZ pentru un efectiv cuprins între 60 și 500 de capete femele ovine şi/sau berbeci, inclusiv, pe beneficiar, în exploataţii cu cod ANSVSA. CONTINUAREA AICI. INTEGRAL CONDIȚII SCZ: SPRIJIN CUPLAT OVINE 2018!

 Sursa foto:buildingontheword.org


Vizualizat: 4951 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Adi
|
09. 06, 2018. Thursday 18:56
Ba da tocmai este vorba despre sprijinul cuplat la Bovine de carne!!!! Unde sunt acum d-ni de la ASOCIATIILE DE VACI DE CARNE ca sa-si puna piciorul in prag si sa nu lase sa transfere din banii din plafonul pt. vaci de carne, de ce platim o groaza de bani la ASOCIATII , unde sunteti D-lor GRIGOREAN si ceilalti , cand este sa va laudati sunteti in primul rand iar cand e sa reprezentati fermierii sunteti TOTAL DEPASITI DE SITUATIE!!! VAI DE TARISOARA NOASTRA!!!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Semănătoarea pentru prăşitoare Chrono, premiată la SIMA 2019, a fost una dintre noutăţile prezentate de Maschio Gaspardo la Agromalim 2019. Alături de Chrono, au mai fost expuse alte semănători pentru păioase, discuri, tocători, combinatoare, scarificatoare şi alte utilaje pentru pregătirea solului.

Interviu cu Horia Codrianu – Director Comercial Maschio Gaspardo România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii