Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV! BANI PREGĂTIȚI pentru FERMELE DE OVINE DE ELITĂ! O NOUĂ ȘEDINȚĂ LA ANZ PE 15 FEBRUARIE!

Publicat: 05 februarie 2019 - 17:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIE DOAR PENTRU OI DE RASĂ PURĂ! Este confirmat deja oficial că se pregătește o nouă formă de sprijin financiar pentru fermele de ovine din România. Agenția Națională de Zootehnie, la insistențele AGROINFO, a transmis un comunicat media care conține și aceasta informație. A fost unul dintre subiectele discutate, în ședința din 31 ianuarie 2019, cu asociațiile care dețin registrele genealogice. Ce condiție obligatorie trebuie să îndeplinească  ovinele pentru care fermierii vor primi sprijin?

În ședința din 31 ianuarie 2019, organizată la Agenția Națională de Zootehnie (ANZ) cu asociațiile care conduc registrele genealogice la rasele de ovine și caprine, s-a discutat și de o nouă formă de sprijin financiar pentru crescătorii de ovine și/sau caprine. Atenție, însă! De acești bani vor beneficia doar animalele de rasă pură, crescute în fermele de elită.  Asociațiile crescătorilor de ovine și caprine care dețin registrele genealogice ale raselor trebuie să vină cu propuneri până în data de 28 februarie pentru a fi inițiat un act normativ care să prevadă criterii de nominalizare și funcționare a fermelor de elită, ne informează ANZ.

Va fi o sumă pe cap de animal de rasă pură? Cum se va concretiza acest nou sprijin financiar?  Care este condiția obligatorie pentru obținerea banilor?

AGROINFO a discutat, în exclusivitate, cu reprezentanți ai asociațiilor crescătorilor de ovine care au participat la ședința din 31 ianuarie de la ANZ. Decizia acordării unui sprijin financiar ar fi fost luată la insistențele crescătorilor care au ferme de elită, animale de rasă pură.

Urmează în cadrul asociației noastre să avem o ședință și să punem la punct datele care trebuie transmise la ANZ. Deocamdată nu s-a luat nicio hotărâre. Nici dânșii (reprezentanții ANZ n.r.) nu știau exact despre ce este vorba. Pe data de 15 februarie avem din nou o întâlnire la ANZ, să stabilim mai multe chestii ce au mai rămas de stabilit și acolo o să urmeze exact să vedem ce și cum.

Nu s-a vorbit de nicio sumă. La insistențele noastre, pentru cei care o să producem material de elită. Acolo necesită alte costuri ca să produci aceste animale cu valoare genetică ridicată. Noi, ca să producem aceste animale, avem costuri. Nu se produc așa. Deci, animalele astea nu trebuie să mai meargă în turmă, nu trebuie să mai meargă la păscut, trebuiesc furajate în fermă, trebuie un alt regim, trebuie montă dirijată, multe și multe, iar noi trebuie să avem o discuție cu membrii asociației noastre, să stabilim exact (propunerea pe care o vor face la ANZ n.r.).

Dar v-am spus, nu e stabilită nicio sumă, nu se știe nimic deocamdată. Sigur trebuie (un sprijin financiar n.r.) pentru că, dacă nu ne susține nimeni, nu o să putem să facem așa muncă voluntară la infinit. Că atunci produc, fac carne și dau carne și sărutmâna, nu mai am nicio obligație. Pentru ce atâta bătaie de cap cu teste ADN și câte și mai câte ni se cer astăzi, tatuaje și măsuri, etc. Eu vă spun sincer, la copiii mei nu am atâtea teste și analize câte am la animale, a declarat Valentin Artimon, președintele ASOCIAȚIEI CRESCĂTORILOR DE OVINE ȘI CAPRINE 2003, CĂLĂRAȘI.

Asociația condusă de Valentin Artimon deține registrul genealogic al rasei de ovine Île de France. Crescătorul ne spune că rasa este pentru carne, iar în România sunt 3.000 de ovine mame din această rasă și aproximativ 8 exploatații în toată țara.

Au mai rămas lucruri de stabilit și cu programul de screpie (boala mortală, fără leac care ucide ovinele și aduce pagube serioase oierilor n.r.). ANZ a adus un aparat la laborator care să facă analize pentru depistarea screpiei. Deci, am stabilit o nouă întâlnire pe data de 15 februarie în care se vor discuta lucrurile care au rămas de discutat. S-a vorbit de un sprijin, dar nu s-a vorbit de o sumă, mai spune fermierul.

ANZ precizează , în comunicatul media, că este o formă de sprijin financiar. Deci, bănuim că este vorba despre bani.

Probabil, ne-or da un voucher că tot se poartă, glumește oierul.

Inginerul Titi Dănuț Beznea, reprezentantul ASOCIAȚIEI CRESCĂTORILOR DE OVINE ȘI CAPRINE TELEORMAN, care deține registrul genealogic pentru rasa de ovine Cap Negru de Teleorman, prezent, de asemenea la ședința ANZ din 31 ianuarie, ne spune că sprijinul financiar va fi obținut doar de fermele de elită care produc ovine tineret cu origine pe cel puțin două generații. Această condiție obligatorie a fost dezbătută de reprezentanții registrelor genealogice la ședința de la ANZ.

Încă nu ne-am consultat între noi, în asociație, să vedem ce formă de sprijin să propunem. Este vorba despre fermele de elită care produc tineret cu origine pe două generații. Asta înseamnă că la produșii care se nasc în primăvara asta sunt cunoscuți și părinții și bunicii lor. Astea sunt fermele de elită care au și femele de rasă pură cel puțin pe două generații. Mama, tata și bunicii sunt obligatoriu în secțiunea principală a registrului genealogic al rasei respective. Ambii părinți și bunicii trebuie să fie înscriși în secțiunea principală.

Nu am stabilit nimic legat de forma de sprijin financiar. O anumită sumă pe cap de animal de rasă pură s-ar putea să fie. Ei (crescătorii de animale care dețin ferme de elită n.r.) au deja un avantaj. Ei pot să vândă masculi și femele de rasă pură și se vând la preț de reproducție, nu la preț de carne. Deci, dacă e tineret și ajunge la 50 de kilograme, undeva prin septembrie, se vinde cu 1.000 de lei/bucată. Deci, e tineret, îl mai ții un an până la reproducție. Animalele adulte se vând cu 2.000 - 2.500 de lei/bucată care sunt în secțiunea principală a registrului genealogic, a declarat inginerul, exclusiv pentru AGROINFO.

Din rasa de ovine Cap Negru de Teleorman avem 18 ferme de elită în Teleorman, mai avem una la Brăila, două la Galați, 3 sau 4 la Călărași, 3 la Ialomița. În jur de 30 de ferme care s-ar putea numi de elită, a adăugat acesta.

Cert este că acest nou sprijin financiar se va acorda atât pentru berbeci, cât și pentru mioare.


 

Vizualizat: 3434 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

OFICIAL APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

OFICIAL APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

29 octombrie 2020 - 20:04

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat joi, 29 octombrie 2020, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că a început plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor.

ȘEFUL AFIR: PLĂȚI DE 656 MILIOANE DE EURO CĂTRE FERMIERI ÎN OCTOMBRIE!

ȘEFUL AFIR: PLĂȚI DE 656 MILIOANE DE EURO CĂTRE FERMIERI ÎN OCTOMBRIE!

29 octombrie 2020 - 18:28

PLĂȚI AFIR! Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a declarat astăzi că suma achitată beneficiarilor, înregistrată până la data de 15 octombrie 2020, se ridică la 656 de milioane de euro, din care 415 milioane de euro au ajuns în investiţii.

DEZASTRU! ZECI DE MII DE FERMIERI ROMÂNI LA UN PAS SĂ-ȘI PIARDĂ TERENURILE AGRICOLE!

DEZASTRU! ZECI DE MII DE FERMIERI ROMÂNI LA UN PAS SĂ-ȘI PIARDĂ TERENURILE AGRICOLE!

29 octombrie 2020 - 18:00

DISPERARE. Terenurile agricole pe care le dețin și le lucrează acum 30.000 de fermieri români ar putea trece în proprietatea traderilor de cereale din pricina datoriilor pe care le au acești fermieri și pe care nu le pot plăti, a spus fermierul Ionel Arion, președintele Federației Naționale PRO AGRO.

DANIEL BUDA: PLATA SUPLIMENTARĂ PE HECTAR CARE LE ADUCE FERMIERILOR ROMÂNI SUBVENȚII CA-N VESTUL EUROPEI!

DANIEL BUDA: PLATA SUPLIMENTARĂ PE HECTAR CARE LE ADUCE FERMIERILOR ROMÂNI SUBVENȚII CA-N VESTUL EUROPEI!

29 octombrie 2020 - 17:15

SUBVENȚII MAI MARI PE HECTAR! Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European, a anunțat că fermierii români vor beneficia, în noul exercițiu financiar, de o plată suplimentară care le-ar putea aduce subvenții la fel de mari ca-n vestul Europei. Noile plăți suplimentare sunt eco-schemele, care vor avea o alocare substanțială.

ȘEFUL APIA: PENTRU PRIMA OARĂ, PRIMESC AVANSUL APIA ȘI ACEȘTI FERMIERI!

ȘEFUL APIA: PENTRU PRIMA OARĂ, PRIMESC AVANSUL APIA ȘI ACEȘTI FERMIERI!

29 octombrie 2020 - 12:44

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Veste excelentă pentru fermierii români! Este o premieră la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Pentru prima oară, pe listele de plată a avansului APIA la subvențiile agricole aferente acestui an, pe listele de plată au fost incluși și fermierii din eșantionul de control prin teledetecție, a anunțat astăzi directorul general APIA, Adrian Pintea.

ADRIAN OROS: O MÂNĂ DE FERMIERI LUCREAZĂ 40% DIN SUPRAFAȚA ARABILĂ A ȚĂRII!

ADRIAN OROS: O MÂNĂ DE FERMIERI LUCREAZĂ 40% DIN SUPRAFAȚA ARABILĂ A ȚĂRII!

29 octombrie 2020 - 12:14

FERMIERI BOGAȚI, FERMIERI SĂRACI! Datele prezentate astăzi, 29 octombrie 2020, de ministrul agriculturii Adrian Oros arată un accentuat fenomen de polarizare a agriculturii românești. Concret, un număr mic de fermieri lucrează o suprafață arabilă uriașă. Pe cale de consecință, așa se împart și subvențiile agricole pe suprafață. Suma uriașă este direcționată spre o mână de fermieri.

FERMIER IONEL ARION: UCIDEM ZILNIC PORCI DIN FERMELE NOASTRE ȘI IMPORTĂM CARCASĂ DE PORC!

FERMIER IONEL ARION: UCIDEM ZILNIC PORCI DIN FERMELE NOASTRE ȘI IMPORTĂM CARCASĂ DE PORC!

29 octombrie 2020 - 11:35

FERMELE DE PORCI DIN ROMÂNIA SE ÎNCHID! IMPORTURILE CRESC! Fermele de creștere a porcilor din România își închid rând pe rând porțile în timp ce importurile de carne de porc explodează! Ucidem zilnic porci din fermele noastre și importăm carcasă de porc, a spus astăzi cu dezamăgire fermierul Ionel Arion, președintele Federației Naționale PRO AGRO.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ!

29 octombrie 2020 - 11:09

AJUTOR CRIZĂ CRESCĂTORI DE ANIMALE ȘI LEGUMICULTORI! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 29 octombrie 2020, că autorizarea la plată a ajutorului Covid-19 acordat în cadrul Măsurii 21 va fi făcută până la sfârșitul lunii decembrie 2020, astfel încât fermierii să-și primească banii cât mai repede.

MINISTRUL OROS: VOM DA BANI FERMIERILOR PE ANIMALE REALE!

MINISTRUL OROS: VOM DA BANI FERMIERILOR PE ANIMALE REALE!

29 octombrie 2020 - 10:33

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, joi, 29 octombrie 2020, că subvențiile din zootehnie vor fi plătite crescătorilor de animale pentru animale reale și nu pentru animale care figurează într-o bază de date din anul 2013. Șeful MADR se referă la data de referință pentru bovine, recent schimbată în Parlamentul European.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 Octombrie – 04 Noiembrie 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 Octombrie – 04 Noiembrie 2020!

29 octombrie 2020 - 09:40

Caracteristici meteorologice. În primele zile ale perioadei va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, se va produce o răcire treptată în evoluţia vremii, la nivelul întregii țări.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș. "

Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Bancul zilei

Într-o frizerie

Într-o frizerie
Frizerul, tăindu-l pe client de vreo două ori, încearcă să discute cu el: Detalii