Adama
Agreena
AGRICOVER

S-a lansat Asociaţia Presei Agricole din România. APAR vrea un parteneriat cu instituţiile statului şi cu agricultorii

Publicat: 01 noiembrie 2013 - 10:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Asociaţia Presei Agricole din România (APAR) s-a lansat la Indagra. Lansarea oficială a APAR reprezintă, în primul rând, lansarea unor parteneriate cu instituţiile statului, dar mai ales cu reprezentanţii asociaţiilor reprezentative ale agricultorilor români, a declarat preşedintele APAR, Nicoleta Dragomir.

„Ne-am asociat pentru a ne asigura apartenenţa la informaţiile europene de prima mână. Diseminarea informaţiilor la nivel european pe ceea ce înseamnă presa agricolă vine prin asociere, aşa cum banii europeni în agricultură vin preponderent prin structurile asociative ale agricultorilor. În prezent, sunt 35 de membri activi în asociaţie, nu doar cei care scriem sau realizăm emisiuni radio şi TV, ci şi colegii noştri fotoreporteri, cameramani şi din presa online, de altfel foarte reprezentativă în presa din România. Am spus că putem să ne asociem, să dăm un exemplu şi pentru cei care sunt în presa nespecializată. Marea noastră durere este că nu avem o şcoală de jurnalism agricol în România. Noi ne documentăm la coada vacii, în teren, alături de agricultori”, a precizat Nicoleta Dragomir, la prima conferinţă a APAR.

lansarea oficiala APAR la Indagra_b

 

Obiectivul nr. 1 - o şcoală de jurnalism agricol
Potrivit acesteia, unul dintre scopurile majore ale asociaţiei îl reprezintă înfiinţarea unei specializări de jurnalism agricol la universităţile de jurnalism sau la cele cu profil agricol. Prezent la eveniment, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a salutat iniţiativa de asociere a presei agricole din România, considerând că este un „pas înainte pentru agricultura românească pentru că va fi o voce mult mai puternică”. „Este important că avem presă pe agricultură pentru că vorbim aceeaşi limbă, sunteţi cei care nu aţi căutat senzaţionalul într-o ştire. Ieri, a trecut aproape neobservată o ştire prin care am anunţat un ajutor de minimis pentru fiecare organizaţie de crescători din România organizată la nivelul comunelor pentru rezolvarea problemelor laptelui. Este foarte greu, din păcate pentru mine, să transmit ştiri pozitive, din sector, presei de astăzi, pentru că ştirea pozitivă nu vinde, din păcate, vinde doar cea care are un senzaţional şi de fiecare dată negativă. Cred că dincolo de aceste aspecte, cel puţin pe zona de agricultură, avem nevoie de o presă care să transmită partea pozitivă şi partea de care este interesat fermierul din România”, a declarat ministrul Agriculturii.

APAR_prezidiu_b

De la stânga la dreapta: LIVIU GORDEA - vicepreşedinte A.P.A.R. - regiunea Transilvania/Banat, PETRONELA COTEA-MIHAI - vicepreşedinte A.P.A.R. - regiunea Moldova, NICOLETA DRAGOMIR - preşedinte Consiliul Director A.P.A.R., COSMIN ANDREI - vicepreşedinte A.P.A.R. - regiunea Muntenia, DANIEL CONSTANTIN - Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ADRIAN RADULESCU - consilier prezidenţial, Comisia prezidenţială pentru agricultură, SERGIU SORIN CHELMU - secretar general adjunct în Ministerul Agriculturii

Asociaţia Presei Agricole din România a organizat, joi, la Indagra, dezbaterea cu tema „Norme, valori şi practici în jurnalismul agricol”. APAR este prima structură naţională care reuneşte jurnalişti români, preocupaţi de agricultură, dezvoltare rurală şi de reflectare, prin produse media specifice, a activităţilor din sfera agriculturii. Este o organizaţie non-profit, apolitică, neguvernamentală, independentă, fără scop lucrativ sau patrimonial, ce desfăşoară activităţi specifice educaţionale şi de apărare a intereselor jurnaliştilor din presa agricolă. APAR este afiliată la Reţeaua Europeană a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ). sursa: Agerpres

Vizualizat: 3126 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cine beneficiază  anul acesta de subvenția APIA pe hectarul de pășune/teren arabil și cap animal!

Cine beneficiază anul acesta de subvenția APIA pe hectarul de pășune/teren arabil și cap animal!

29 martie 2024 - 08:19

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat condițiile minime, generale de eligibilitate pentru plata subvențiilor agricole aferente acestui an și beneficiarii. 

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

29 martie 2024 - 06:09

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) atrage atenția fermierilor, crescătorilor de animale asupra obligațiilor pe care le au pentru a se califica la plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal.

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

28 martie 2024 - 20:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță documentele necesare pentru toți fermierii, crescătorii de animale care cer subvenții agricole în 2024.

MAVRIK - piretroid unic cu efect de șoc și sistemie locală, consacrat în combaterea dăunatorilor din cultura de rapiță

MAVRIK - piretroid unic cu efect de șoc și sistemie locală, consacrat în combaterea dăunatorilor din cultura de rapiță

28 martie 2024 - 14:29

Anul acesta înregistrăm o suprafață cultivată cu rapiță de toamnă cu mult redusă comparativ cu anul anterior, aceasta datorându-se în principal condițiilor de secetă din perioada semănatului. Iarna blândă, cumulată cu practicarea sistemului de lucrări minime ale solului, favorizează bioacumularea și înmulțirea populațiilor de dăunători specifici culturii de rapiță. Estimăm în aceste condiții o presiune crescută de atac al dăunătorilor precum și o intensificare a atacului acestora. 

Subvenția APIA pe care o iau anul ăsta cultivatorii de mazăre de grădină și fasole!

Subvenția APIA pe care o iau anul ăsta cultivatorii de mazăre de grădină și fasole!

28 martie 2024 - 11:26

Fermierii cultivatori de mazăre de grădină, fasole păstăi și fasole boabe, care exploatează cel puțin un hectar, beneficiază anul acesta de sprijin cuplat pentru venit - leguminoase pentru industrializare.

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

28 martie 2024 - 11:15

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 4 aprilie – 7 iunie 2024, la Centrele APIA, se vor depune Cererile de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024.

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

28 martie 2024 - 05:41

Fermierii care cultivă minim un hectar cu lucernă pot încasa anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sprijinul cuplat pentru venit-lucernă, subvenție plătită din bani europeni. Condițiile de eligibilitate sunt prevăzute de Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

Perspectivele agriculturii ecologice

Perspectivele agriculturii ecologice

27 martie 2024 - 21:15

Viorel Morărescu, directorul Direcției Politici în Sectorul Vegetal (DPSV), din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ambasador pentru agricultura ecologică, a susținut astăzi, 25 martie 2024, la Academia de Studii Economice (ASE) o prezentare în fața studenților din anul II la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului, ce a vizat Planul Național de Acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice din România, precum și situația prezentă și perspectivele în agricultura ecologică.

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

27 martie 2024 - 16:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în perioada 29 – 31 martie 2024, în curtea instituției, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, un nou târg de promovare a produselor agroalimentare românești.

Condiții sprijin cuplat soia pentru acest an!

Condiții sprijin cuplat soia pentru acest an!

27 martie 2024 - 11:23

Sprijinul cuplat pentru venit soia se acordă anul acesta fermierilor care exploatează un teren de minim un hectar. Condițiile pentru anul 2024 sunt prevăzute de Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii