Robert Volut, presedintele Clitravi (Centrul pentru Industria Prelucrării Cărnii din Uniunea Europeană) va participa la CARNEXPO - cel mai mare târg dedicat industriei cărnii care se va desfasura la Romaero Baneasa, Bucuresti, in perioada 21 - 24 septembrie 2011.
Robert Volut, presedintele Clitravi a confirmat pentru revista Industria Carnii intentia de a fi prezent la targul CARNEXPO, cel mai important eveniment dedicat industriei carnii din Romania. In cadrul CARNEXPO, acesta va participa la conferinta internationala, “Future meat evolution”, alaturi de toate asociatiile si patronatele din industria carnii din Romania, dar si de unele dintre cele mai importante institutii de acest gen din Europa. Planul central de discutii va avea ca subiect principal stabilirea perspectivelor de dezvoltare a industriei noastre cat si posibilitatea de relationare cu parteneri din Europa.
Clitravi este o organizaţie profesională care reprezinta interesele Industriei Europene de Prelucrare a Carnii, înfiinţata în 1958. Obiectul principal Clitravi este de a veni in sprijinul industriei europene de prelucrare a cărnii, printr-o colaborare constanta cu Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene, Comitetul Economic şi Social European, EFSA şi alte organizaţii internaţionale.
In prezent, Clitravi insumeaza 15.000 de companii care ating o productie de aproximativ 12,5 milioane de tone de produse din carne. Industria Europeana de prelucrare a carnii are aproximativ 560,000 de angajati, ajungand la o cifră de afaceri de 66,3 miliarde de euro.
Romania este membra Clitravi, alaturi de tari ca Austria, Germania, Franta, Belgia, Regatul Unit, Spania, Danemarca, Suedia etc.
Expozitia CARNEXPO constituie un eveniment important pentru intreaga industrie a carnii din Romania, la aceasta fiind prezenti cei mai importanti factori de decizie din industria carnii precum: producatori, importatori si distribuitori de carne si preparate din carne; traderi de carne si preparate din carne; crescatori de animale; furnizori de materii prime, aditivi, condimente; furnizori de echipamente si utilaje pentru industria carnii, dar si reprezentanti ai principalelor lanturi de magazine din retail-ul modern si traditional.
Produs in Bucovina participa la CARNEXPO
Asociatia ce promoveaza produsele traditionale romanesti ”Produs in Bucovina” va participa la CARNEXPO - cel mai mare targ dedicat industriei carnii care se va desfasura la Romaero Baneasa, Bucuresti, in perioada 21 - 24 septembrie 2011.
Alexandru Scheul, presedintele Asociatiei a marturisit revistei Industria Carnii intentia clara de a fi prezenti in cadrul celei mai importante expozitii dedicata industriei carnii din Romania: „In luna septembrie vom fi prezenti la Expozitia CARNEXPO din Bucuresti, urmand ca mai apoi sa colindam marile orase din tara pentru promovare si pentru ca toti romanii sa ne cunoasca traditiile si obiceiurile specifice zonei, produsele din lapte, preparatele din carne si toate produsele gustoase ale Bucovinei.”
Infiintata in august 2009 ca organizatie non-guvernamentala din initiativa a 25 membri fondatori, asociatia grupeaza in prezent producatori si procesatori de carne si lapte, apicultori, pomicultori si producatori de produse de panificatie si cofetarie din judetul Suceava. Din Asociatia „Produs in Bucovina” fac parte 83 de procesatori agricoli care si-au prezentat produsele atat in Romania cat si la Bruxelles si Berlin, asemeni firmelor Killer, Avastar, Raitar, Superstar etc.
Caroli va participa la “Targul de carne si preparate din carne CARNEXPO”
Caroli, una dintre cele mai mari companii de mezeluri proaspete din Romania va participa la CARNEXPO – cel mai mare targ dedicat industriei carnii din sud-estul Europei, care se va desfasura la Romaero Baneasa, Bucuresti, in perioada 21 - 24 septembrie 2011.
Compania Caroli a confirmat prezenta la targul CARNEXPO, cel mai important eveniment dedicat industriei carnii din Romania. In cadrul CARNEXPO, acesta va participa cu un stand la “Targul de carne si preparate din carne CARNEXPO”. Targul de carne CARNEXPO va fi o buna oportunitate pentru producatorii de carne si preparate din carne pentru a-si etala maiestria in realizarea celor mai savuroase preparate romanesti si de a avea o mai buna intelegere a pietei de profil prin analizarea directa a reactiilor publicului tinta, avand posibilitatea sa fie in contact direct cu clientul final si sa obtina un feed-back imediat.
Tehnologiile de fabricatie Caroli sunt aliniate standardelor Uniunii Europene, cu o suprafata productiva de 15000 de metri patrati, cu certificare ISO 9001: 2000, avand implementat standardul HACCP (The Hazard Analysis Critical Control Point Sytem) pentru siguranta alimentara. Majoritatea operatiilor se desfasoara pe utilaje moderne, dotate cu computere de proces, care deruleaza programele prestabilite pentru fiecare operatie si produs fabricat. In acest fel parametrii calitativi ai produselor se pastreaza in timp iar gradul de siguranta alimentara al produselor este maxim, ceea ce asigura o cerere in continua crestere de produse Caroli Foods Group pe piata romaneasca.
Caroli Foods Group este una dintre cele mai importante companii de mezeluri din Romania, o companie in care grija pentru calitatea produsului finit se reflecta de la prima pana la ultima faza a procesului tehnologic.
CONTACT
Dorinel Niculae
0040 021-450 5064
0040 0728 086 130
office@industriacarnii.ro
www.carnexpo.ro
www.industriacarnii.ro