Adama
Vinasa Rompak

Ce-şi doresc agricultorii români pentru anul 2014? Aşteptări şi mesaje către liderii din agricultură

Publicat: 07 ianuarie 2014 - 12:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

La finalul anului trecut am stat de vorbă cu câţiva fermieri din ţară despre starea culturilor, piaţa cerealelor sau alte probleme întâlnite de aceştia în activitatea de zi cu zi. Printre altele i-am întrebat pe interlocutori: Ce vă doriţi pentru 2014?

Unii ne-au răspuns scurt transmiţând câte un mesaj fie pentru colegii de breaslă, fie pentru conducători, în timp ce alţii şi-au spus pe larg dorinţele şi aşteptările. Iată câteva dintre răspunsurile fermierilor:

Ion Ciulinaru, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Călăraşi: Agricultorilor ce le-aş putea dori mai mult decât bunăstare, sănătate, şi să poată munci şi să îngrijească ogoarele patriei indiferent că este proprietatea lui sau altuia, până la urmă pământul este un bun naţional, şi de acolo mâncăm. Colegilor mei din judeţ le transmit mult succes în activitatea pe care o au şi să dea Dumnezeu să gândim lucruri sănătoase pe care să le transmitem acelor organe care sunt responsabile să se ocupe de soarta agricultorilor. Îmi mai permit să transmit fermierilor ca în perioada următoare să facă un front comun şi să înfiinţeze în fiecare judeţ acele camere agricole, în care ne punem mari speranţe, unde să fie reprezentanţii nostri vizavi de problemele agriculturii. Trebuie să ne organizăm ca un puternic sindicat care să ne apere drepturile care până la urmă ni se cuvin legal, tuturor fermierilor indiferent de domeniile în care activăm: cultura mare, zootehnie, viticultură, horticultură.Celor de la cârma agriculturii le-aş ura să le dea Dumnezeu minte multă, să plece puţin urechea la glasul fermierilor şi să găsescă căi de susţinere a acestei agriculturi din toate punctele de vedere.

Cornel Stroescu, preşedintele Asociaţiei de Producători Agricoli Mehedinţi: Agricultorilor le doresc în primul rând sănătate, ca să putem trece peste toate, o recoltă bună în anul următor şi preţuri bune.
Liderii din agricultură aş vrea să-şi întoarcă faţa către agricultură, să îi ajute pe tinerii fermieri în primul rând şi să fie alături de noi.

Traian Ghinoiu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli Gorj: Colegilor mei le doresc să persevereze pe sistemul acesta de gândire şi de muncă, ca să ne putem menţine în topuri, pentru că suntem pe primele locuri în Europa la producţiile de floarea soarelui, de porumb, şi chiar la sectorul zootehnic, la efectivele de ovine. Dacă tot am ajuns aici şi am câştigat faima asta, să reuşim să o menţinem şi în anii următori.
Conducătorilor din agricultură le urez să se ţină în primul rând de cuvânt, pentru că mereu ni s-au promis lucruri bune, dar în majoritatea cazurilor nu s-au ţinut de cuvânt. Dacă vor cu adevărat să vedem în ei un aliat pentru a face agricultură aşa cum trebuie, şi aţi văzut cu cât a contribuit agricultura anul acesta în PIB, să nu se gândească la altceva decât să pună în grafic tot ceea ce promit: combustibil şi finanţe.

Mai multe mesaje puteţi citi în revista Ferma – ianuarie 2014!

Pentru a transmite aşteptările dumneavoastră de la noul an sau mesaje pentru colegi sau pentru cei care vă reprezintă interesele, daţi click pe link-ul de mai jos şi scrieţi-ne!

http://www.agroinfo.ro/cresterea-animalelor/evenimente/politic/politica-nationala/vegetal/ce-si-doresc-agricultorii-romani-pentru-anul-2014-asteptari-si-mesaje-catre-liderii-din-agricultura#comment

Vizualizat: 2369 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii