Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Problematica zonelor montane a fost dezbătută la Bruxelles

Publicat: 29 decembrie 2013 - 21:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada 5-7 noiembrie a.c., Euromontana a organizat Adunarea Generală anuală, susţintă la sediul Delegaţiei Regiunii Lombardia de la Bruxelles, sub conducerea preşedintelui Euromontana, Juan Antonio Guttierez (Spania), precum şi Conferinţa cu titlul „Cum susţinem antreprenoriatul inovator în zona montană?”

După discutarea documentelor statutare, pe ordinea de zi a urmat stadiul negocierilor privind adoptarea de către CE a Actului delegat ce va defini criteriile de aplicare a menţiunii facultative de calitate - „produs montan”, conform Regulamentului 1151/2012 privind sistemele din domeniul calităţii produselor agricole şi alimentare (UE). S-au dezbătut aspecte precum provenienţa materiei prime, transformarea ei, posibile derogări şi s-au stabilit calendarul dezbaterilor şi acţiunile ce vor fi întreprinse de Euromontana în acest sens.
Pe agenda discuţiilor a urmat parteneriatul Green Mountain pentru adoptarea în cadrul Euromontana a unei platforme de susţinere a zonelor europene din sud-estul Europei. Green Mountain este un proiect INTERREG B, care grupează 13 parteneri din ţări aparţinând spaţiului sud-est european şi care doreşte să propună, după implementare, un model de dezvoltare durabilă a zonelor montane din aceste ţări.

Direcţii de acţiune în cadrul Euromontana
În cea de-a doua parte a întâlnirii, participanţii s-au constituit în grupe de lucru, care au abordat următoarele subiecte:
- Crearea de valoare adăugată pentru regiunile montane prin marketingul produselor şi al serviciilor, principalul obiectiv fiind cum se vor structura acţiunile Euromontana după adoptarea reglementării privind menţiunea facultativă „produs montan”;
- Acţiunile Euromontana privind munţii din sud-estul Europei: structură, misiune, proiecte viitoare, parteneriatul Green Mountain;
- Turismul durabil în zonele montane europene, respectiv participarea Euromontana la elaborarea şi implementarea noii politici europene privind turismul.
Au fost prezentate noi oportunităţi de finanţare pentru proiectele comune ale Euromontana: Orizont 2020 - program de finanţare pentru investiţiile în cercetare şi inovare la nivelul UE pentru încurajarea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă, precum şi Programul de cooperare teritorială interregională - INTERREG EUROPE.
Lucrările Adunării Generale s-au încheiat cu o prezentare şi o degustare de produse tradiţionale din diverse zone montane ale Europei, inclusiv din Carpaţii României, prezentate de organizaţiile membre ale Euromontana.

Vizualizat: 2364 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii