Adama
Vinasa Rompak

DOCUMENT EXPLOZIV DAT MINISTRULUI PETRE DAEA de FERMIERI!

Publicat: 03 mai 2017 - 10:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AUTORITĂȚILE EUROPENE AR FI ȘOCATE! Fraude și abuzuri cu banii europeni și cu banii statului român! Subvenții uriașe scurse în buzunarele băieților deștepți, prin amabilitatea reprezentanților statului de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Agenția Națională de Zootehnie (ANZ) și ANSVSA! Controlul oficial al performanțelor la animale realizat artificial, performanța nu există! Mii de hectare de pășune alpină și zeci de milioane de euro subvenție încasate de un singur fermier.

Sunt câteva dintre dezvăluirile care au ajuns pe masa ministrului agriculturii, Petre Daea. Trei fermieri crescători de ovine rup tăcerea! Ghiță Ciobanul, Gheorghe Dănulețiu, cunoscut  din reclamele la telefonie și de românii care nu lucrează în agricultură sau care nu au mare tangență cu lumea agriculturii, Ionică Sterp, fermier din Bihor și Dan Petrescu, unul dintre cei mai mari oieri din Argeș, au lăsat un document pe masa ministrului, iar acuzațiile scrise negru pe alb pot stârni un veritabil război între ciobanii din România.

colaj-oieri_b

Ghiță Ciobanul (stânga), Ionică Sterp (mijloc), Dan Petrescu (dreapta)

document-oieri_bPână acum, între oieri funcționa legea tăcerii. Oierii știau ce se întâmplă cu subvențiile mari, cum este sprijinul cuplat cu un cuantum de 120 de lei/cap de oaie, cu pășunile pentru care subvențiile APIA sunt substanțiale, pot să ajungă în cazul celor alpine și la 400 euro/ha, dar tăceau. Unii de teamă, alții din convingerea că nu se poate schimba nimic, iar alții ca să nu tulbure apele. 

Cei trei fermieri au avut curajul să pună totul pe hârtie. E ca o declarație de război, dar cândva trebuia să iasă la lumină pentru că lucrurile au scăpat de sub control.

Ajutoarele trimise de Uniunea Europeană pentru agricultură i-ar îmbogăți pe unii și i-ar falimenta pe alții.

Ajutoarele de minimis acordate de la bugetul de stat - în anii trecuți, spre exemplu, un astfel de ajutor a fost de 2.500 lei pentru cumpărarea unui berbec de rasă -  ar fi o ocazie de fraudare a banilor statului.

AGROINFO a intrat în posesia acestui document. Inserăm integral conținutul lui!

PROBLEMELE CURENTE ȘI NEREZOLVATE ALE SECTORULUI OVIN DIN ROMÂNIA

Legislația și normele de aplicare sunt concepute în așa fel încât produc grave disfuncționalități și conduc la săvârșirea de numeroase fraude și abuzuri.

1. EFECTUAREA COP (controlul oficial al performanțelor, producțiilor, fără acest control animalele din ferme nu pot fi înscrise în registrele genealogice ale raselor și nu pot încasa de la APIA sprijinul cuplat n.r.).

oieri-doi_bSe realizează artificial, fără a exista performanța mult invocată. La o evaluare atentă se observă că sectorul ovin produce foarte puțin în comparație cu sumele care-i sunt alocate.

Activitatea ANZ-ului este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. În realitate, în ROMÂNIA, crescătorii de oi câștigă doar din subvențiile pe pășuni și diverse ajutoare guvernamentale alocate de la bugetul de stat.

2. AJUTORUL DE MINIMIS PENTRU BERBECI. O adevărată bătaie de joc și o fraudă imensă. Autoritățile Europene ar fi șocate dacă ar cunoaște dimensiunea reală a fenomenului. Autoritățile Române nu doresc și nu sunt în stare să facă lumină în acest caz.

Un caz elocvent este cel al personajului care a concesionat zeci de mii de hectare de pășune alpină pentru a încasa zeci de milioane de euro subvenții. În acest fel, sute de fermieri nu au avut acces la pășuni și au fost nevoiți să-și vândă animalele.

Mai mult decât atât, nu s-a mulțumit cu pășunile alpine, dar a obținut ilegal de la Ministerul Agriculturii CARTEA DE RASĂ pentru oaia țurcană, cu toate că aceasta era deja acordată și o folosește ca tiparniță pentru emiterea de CERTIFICATE DE ORIGINE.

3. Aplicarea neunitară a legii în ceea ce privește autorizarea micilor fermieri pentru producerea de brânzeturi și comercializarea acestora. Sunt abordări diferite de la județ la județ.

4. ATESTATUL DE PRODUCĂTOR îl transformă pe fermier în perdant de serviciu, fără a-i asigura garanții în ceea ce privește încasarea produselor valorificate.

5. VALORIFICAREA PRODUSELOR este defectuoasă și datorită mediului concurențial existent se realizează la prețuri foarte mici.

Anul 2016 a fost anul în care au fost cele mai mici prețuri la miei și la lapte. Un număr foarte mare de miei a rămas nevândut și a generat pierderi uriașe pentru crescători.

document-trei_b6. Suntem în situația în care se închid sute de exploatații, se vând animalele pe nimic și crescătorii pleacă la muncă în străinătate.

O minoritate de 5% din crescătorii de ovine beneficiază de ajutoare substanțiale și în cârdășie cu reprezentanții statului trag sforile în folos propriu.

Avem numeroase cazuri unde o familie deține 2-3 exploatații, cu care jonglează cu numărul de animale, certificate de origine și controlul oficial al producției.

În aceste cazuri, aceste familii încasează anual zeci de mii de euro, caz în care nu mai putem vorbi de concurență loială.

Reprezentanții statului simulează că fac controale și acoperă frauda și ilegalitățile comise de „băieții deștepți”, care sunt complici cu alți reprezentanți ai statului din APIA, ANZ și ANSVSA.












Problemele grave din oierit au ajuns până la Guvern. Ministerul Agriculturii îi asigură pe cei trei fermieri printr-o adresă că aceste dezvăluiri vor fi supuse unei anchete și rezultatul va fi comunicat Secretariatului General al Guvernului.

raspuns-madr_b

După întâlnirea de vineri a celor trei fermieri cu ministrul agriculturii, Petre Daea, crescătorii de ovine au început să se agite, iar reacțiile nu au întârziat să apară pe pagina de socializare Facebook. Sunt unii dintre fermieri care-i sfătuiesc pe oieri să stea liniștiți, să nu mai tulbure apele.

comentarii_b

Vizualizat: 23584 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

10 decembrie 2024 - 19:30

"În această perioadă am intensificat controalele la nivel național datorită faptului că rolul Autorității Național Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor este acela de a se asigura că tot ce ajunge pe masa consumatorului sunt produse bune și sigure pentru consum. Spun acest lucru pentru că este important ca populația să achiziționeze produse autorizate și produse doar din unități autorizate și înregistrate sanitar-veterinar," a declarat astăzi Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii