Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DIRECTOR POLITICI AGRICOLE UE: RETRAGEREA SPRIJINULUI pentru FERMELE INDUSTRIALE din ZOOTEHNIE!

Publicat: 06 martie 2018 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

REVENIREA LA O AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ ȘI SUSȚINEREA FERMELOR MICI, TRADIȚIONALE! Marco Contiero, director privind politicile agricole în Uniunea Europeană, propune retragerea sprijinului acordat fermelor industriale de creștere a animalelor. Acesta susține revenirea la o agricultură ecologică și la o creștere sustenabilă a animalelor. Scopul este diminuarea emisiilor cu efect de seră.

Creșterea industrială a animalelor reprezintă o sursă majoră de emisii de carbon, poluare a apei și aerului, provocând probleme majore de sănătate cum ar fi rezistența la antibiotice. Guvernele noastre trebuie să se asigure că viitoarea reformă va accelera trecerea la agricultura ecologică și la o creștere sustenabilă animalelor, prin retragerea sprijinului acordat producției intensive de animale, explică Marco Contiero, director privind politicile agricole în Uniunea Europeană.

Conform Eurostat, gazele cu efect de seră din agricultură contribuie cu 10% la totalul emisiilor cu efect de seră din Uniunea Europeană.

Organizația ecologistă Greenpeace a întocmit recent un raport în care arată că dacă este menținută producția actuală de carne, agricultura va fi responsabilă pentru 52% din gazele de seră în următoarele decenii, dintre care 70% revin sectorului lactate și carne, relatează EurActiv.com.

Greenpeace nu e de acord cu actualele politici europene din agricultură și îi sprijină pe fermieri să revină la agricultura ecologică, precum și la  producția ecologică de carne și lactate.

Tot mai mulți factori de decizie din Parlamentul European, Comisia Europeană susțin, în ultima perioadă, sprijinirea fermelor mici, familiale, mizarea pe o agricultură tradițională, ecologică.

Sursa: Euractiv

Vizualizat: 4499 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019 Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Bancul zilei

Adevăr crunt...

Adevăr crunt...
Undeva în casă există un loc ascuns, unde cheile, telecomanda şi ciorapii pleacă să-şi dea ultima suflare! Detalii