Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DIRECTOR POLITICI AGRICOLE UE: RETRAGEREA SPRIJINULUI pentru FERMELE INDUSTRIALE din ZOOTEHNIE!

Publicat: 06 martie 2018 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

REVENIREA LA O AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ ȘI SUSȚINEREA FERMELOR MICI, TRADIȚIONALE! Marco Contiero, director privind politicile agricole în Uniunea Europeană, propune retragerea sprijinului acordat fermelor industriale de creștere a animalelor. Acesta susține revenirea la o agricultură ecologică și la o creștere sustenabilă a animalelor. Scopul este diminuarea emisiilor cu efect de seră.

Creșterea industrială a animalelor reprezintă o sursă majoră de emisii de carbon, poluare a apei și aerului, provocând probleme majore de sănătate cum ar fi rezistența la antibiotice. Guvernele noastre trebuie să se asigure că viitoarea reformă va accelera trecerea la agricultura ecologică și la o creștere sustenabilă animalelor, prin retragerea sprijinului acordat producției intensive de animale, explică Marco Contiero, director privind politicile agricole în Uniunea Europeană.

Conform Eurostat, gazele cu efect de seră din agricultură contribuie cu 10% la totalul emisiilor cu efect de seră din Uniunea Europeană.

Organizația ecologistă Greenpeace a întocmit recent un raport în care arată că dacă este menținută producția actuală de carne, agricultura va fi responsabilă pentru 52% din gazele de seră în următoarele decenii, dintre care 70% revin sectorului lactate și carne, relatează EurActiv.com.

Greenpeace nu e de acord cu actualele politici europene din agricultură și îi sprijină pe fermieri să revină la agricultura ecologică, precum și la  producția ecologică de carne și lactate.

Tot mai mulți factori de decizie din Parlamentul European, Comisia Europeană susțin, în ultima perioadă, sprijinirea fermelor mici, familiale, mizarea pe o agricultură tradițională, ecologică.

Sursa: Euractiv

Vizualizat: 4410 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

ARBOS, prima baie de mulţime

ARBOS, prima baie de mulţime

Arbos, un nume nou pentru piaţa românească, promite să dinamizeze şi mai mult competiţia pe segmentul tractoarelor de putere medie şi mică. Prima participare la o expoziţie de agricultură în ţara noastră am consemnat-o în această primăvară, la AGRARIA.
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Dilemă...

Dilemă...
Nu ştiu ce este mai nasol: Detalii