Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DECIZIE URIAȘĂ! SPRIJIN DIRECT PE FIECARE COMUNITATE DE ALBINE!

Publicat: 07 iunie 2018 - 21:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SPRIJIN DIRECT PE FIECARE COMUNITATE DE ALBINE! Pe 30 mai 2018, Parlamentul European a votat Raportul eurodeputatului Herbert Dorfmann (PPE, Italia), Viitorul sectorului alimentar și al agriculturii, care vine cu o veste excelentă pentru apicultori. Pentru sprijinirea acestui sector vital pentru Europa, eurodeputații au votat propunerea ca apicultorilor să le fie acordate o schemă nouă de plată  și sprijin direct pe comunitatea de albine.

Întrucât sectorul apicol este vital pentru Uniunea Europeană și are o contribuție semnificativă în cadrul societății, atât din punct de vedere economic, cât și ecologic, consideră că finanțarea pentru apicultură din cadrul Pilonului II (dezvoltare rurală n.r.) ar trebui să fie mai bine orientată și mai eficace și că noul cadru legislativ ar trebui să prevadă o nouă schemă de sprijin din Pilonul I (plăți directe agricultură n.r.) pentru apicultori, inclusiv sprijin direct pe fiecare comunitate de albine, se arată în Raportul Dorfmann, votat pe 30 mai 2018.

Raportul eurodeputatului Herbert Dorfmann este referitor la viitorul sectorului alimentar și al agriculturii și cuprinde peste 100 de propuneri pentru simplificarea și modernizarea politicii agricole comune a UE. Documentul nu putea să excludă apicultura de pe lista subvențiilor noi care se vor acorda în agricultură. Mai ales, că în ianuarie 2018, în raportul Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, Perspective și provocări pentru sectorul apicol din UE, Comisiei Europene i se solicita să includă un nou sistem de sprijin direct pentru apicultori în propunerile sale pentru politica agricolă comună pentru perioada de după 2020. Astfel, europarlamentarii au votat acum o nouă schemă de sprijin din Pilonul I pentru apicultori și sprijin direct pe fiecare comunitate de albine.

Potrivit raportului Perspective și provocări pentru sectorul apicol din UE, dezbătut în ianuarie 2018 și votat între timp de europarlamentari, apicultorii ar trebui să beneficieze și de scutiri fiscale în fiecare stat membru, având în vedere importanța activității lor pentru agricultură și mediu. DETALII DESPRE ACEST RAPORT: EXCLUSIV! SUBVENȚIE DIRECTĂ pentru APICULTORI și SCUTIRI FISCALE!

Sectorul apicol face parte integrantă din agricultura europeană, fiind sursa principală sau una dintre sursele adiționale de venit pentru peste 500 000 de cetățeni ai UE. Importanța acestui sector este mult mai mare decât s-ar putea deduce din contribuția sa la valoarea brută a producției în economie, având în vedere că 84 % din speciile de plante și 76 % din producția alimentară din Europa depind de polenizarea efectuată de albine, astfel încât valoarea economică produsă, estimată la 14,2 miliarde euro pe an în UE, este mult mai mare decât valoarea mierii produse.


Vizualizat: 33313 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery la Agromalim 2019

Titan Machinery la Agromalim 2019

Titan Machinery Romania a prezentat la Agromalim 2019 întreaga gamă de tractoare Case IH, combine Case IH, semănători şi utilaje pentru prelucrarea solului Vaderstad, maşini de fertilizat Sullky, pluguri Gregoire Besson şi alte utilaje.

Interviu cu Răzvan Tomescu - director marketing Titan Machinery România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

A inceput INDAGRA! Hibridul SY Experto - producţie record Semănat în sistem No-till

Bancul zilei

După luptă

După luptă
Ştefan cel Mare dupa o luptă: Detalii