Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Publicat: 20 noiembrie 2018 - 15:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL AGENȚIA NAȚIONALĂ DE ZOOTEHNIE! Agenția Națională de Zootehnie anunță oficial crescătorii de animale din România că a intrat în vigoare, în noiembrie 2018, Regulamentul european 1012/2016 privind condiţiile zootehnice şi genealogice aplicabile ameliorării animalelor de reproducţie de rasă pură, a porcilor de reproducţie hibrizi şi a materialului germinativ provenit de la acestea. Acest regulament prevede și obligații pentru fermieri, mai ales pentru cei care vor să beneficieze de sprijinul cuplat.

Prevederile Regulamentului 1012 sunt implementate în România de către Agenția Națională de Zootehnie (ANZ). De respectarea acestui regulament european va depinde, de acum încolo, sprijinul cuplat, subvenția europeană cu cea mai mre valoare din zootehnie. Una dintre criteriile obligatorii pentru acordarea acestei subvențiie este înscrierea animalelor în registrele genealogice ale raselor repective și deținerea certificatelor de origine pentru animalele eligibile la plată.

Agenția Națională pentru Zootehnie este autoritatea competentă responsabilă cu efectuarea controalelor oficiale pentru verificarea conformității operatorilor cu normele prevăzute în Regulamentul 1012/2016.

Pentru verificarea conformității normelor prevăzute de Regulament, Agenția Națională pentru Zootehnie a realizat, până la data de 01.11.2018, evaluarea asociațiilor de crescători de animale acreditate pentru efectuarea controlului oficial al producției și pentru conducerea Registrelor Genealogice.

Regulamentul 1012/2016 stabileşte:

- normele zootehnice şi genealogice privind comerţul cu animale de reproducţie şi cu materialul germinativ provenit de la acestea şi introducerea lor în Uniune;
- normele privind recunoaşterea societăţilor de ameliorare şi a exploatațiilor de ameliorare şi privind aprobarea programelor lor de ameliorare;
- drepturile şi obligaţiile crescătorilor, ale societăţilor de ameliorare şi ale exploataţiilor de ameliorare;
- normele privind înscrierea animalelor de reproducţie în registrele zootehnice şi privind acceptarea pentru reproducţie a animalelor de reproducţie şi a materialului germinativ provenit de la acestea;
- normele privind testarea performanţelor şi evaluarea genetică a animalelor de reproducţie; norme privind eliberarea de certificate zootehnice pentru animalele de reproducţie şi materialul germinativ provenit de la acestea;
- normele privind efectuarea de controale oficiale, şi în special cele asupra societăţilor de ameliorare şi a exploataţiilor de ameliorare, şi norme privind desfăşurarea altor activităţi oficiale;
- normele privind asistenţa administrativă şi cooperarea privind asigurarea respectării legislaţiei de către statele membre.

Reglementarile Regulamentului 1012/2016 sunt următoarele:

Recunoaşterea societăţilor de ameliorare şi a exploataţiilor de ameliorare şi aprobarea programelor de ameliorare.
Drepturile şi obligaţiile crescătorilor, ale societăţilor de ameliorare şi ale exploataţiilor de ameliorare.
Înscrierea animalelor de reproducţie în registre genealogice şi zootehnice şi acceptarea pentru reproducţie.
Testarea performanţelor şi evaluarea genetică.
Centrele de referinţă ale Uniunii Europene.
Certificate zootehnice.
Introducerea în Uniune a animalelor de reproducţie şi a materialului germinativ provenit de la acestea.
Autorităţi competente care desfăşoară un program de ameliorare cu animale de reproducţie de rasă pură.
Controale oficiale şi alte activităţi oficiale, asistenţă administrativă, cooperare şi asigurarea respectării legislaţiei de către statele membre.
Controale efectuate de Comisie.

Conformitatea tuturor societăților de ameliorare cu cerințele Regulamentului 1012/2016 privind ameliorarea animalelor cu privire la aplicarea generală a normelor prevăzute de acesta, asigură calitatea serviciilor furnizate de societățile de ameliorare și a
modului de evaluare și clasificare a animalelor de reproducție de rasă pură care este afectată de calitatea și acuratețea informațiilor zootehnice și genealogice colectate sau determinate în cazul animalelor în cauză și afectează valoarea de piață a acestora, se arată în comunicatul ANZ transmis pentru AGROINFO.

Vizualizat: 6429 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Brinkman - Let’s improve together

Bancul zilei

Tu vrei?

Tu vrei?
Iepuraşul trece în zbor pe deasupra vulpii şi o întreabă: vulpe vrei o palmă? Detalii