Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Publicat: 20 noiembrie 2018 - 15:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL AGENȚIA NAȚIONALĂ DE ZOOTEHNIE! Agenția Națională de Zootehnie anunță oficial crescătorii de animale din România că a intrat în vigoare, în noiembrie 2018, Regulamentul european 1012/2016 privind condiţiile zootehnice şi genealogice aplicabile ameliorării animalelor de reproducţie de rasă pură, a porcilor de reproducţie hibrizi şi a materialului germinativ provenit de la acestea. Acest regulament prevede și obligații pentru fermieri, mai ales pentru cei care vor să beneficieze de sprijinul cuplat.

Prevederile Regulamentului 1012 sunt implementate în România de către Agenția Națională de Zootehnie (ANZ). De respectarea acestui regulament european va depinde, de acum încolo, sprijinul cuplat, subvenția europeană cu cea mai mre valoare din zootehnie. Una dintre criteriile obligatorii pentru acordarea acestei subvențiie este înscrierea animalelor în registrele genealogice ale raselor repective și deținerea certificatelor de origine pentru animalele eligibile la plată.

Agenția Națională pentru Zootehnie este autoritatea competentă responsabilă cu efectuarea controalelor oficiale pentru verificarea conformității operatorilor cu normele prevăzute în Regulamentul 1012/2016.

Pentru verificarea conformității normelor prevăzute de Regulament, Agenția Națională pentru Zootehnie a realizat, până la data de 01.11.2018, evaluarea asociațiilor de crescători de animale acreditate pentru efectuarea controlului oficial al producției și pentru conducerea Registrelor Genealogice.

Regulamentul 1012/2016 stabileşte:

- normele zootehnice şi genealogice privind comerţul cu animale de reproducţie şi cu materialul germinativ provenit de la acestea şi introducerea lor în Uniune;
- normele privind recunoaşterea societăţilor de ameliorare şi a exploatațiilor de ameliorare şi privind aprobarea programelor lor de ameliorare;
- drepturile şi obligaţiile crescătorilor, ale societăţilor de ameliorare şi ale exploataţiilor de ameliorare;
- normele privind înscrierea animalelor de reproducţie în registrele zootehnice şi privind acceptarea pentru reproducţie a animalelor de reproducţie şi a materialului germinativ provenit de la acestea;
- normele privind testarea performanţelor şi evaluarea genetică a animalelor de reproducţie; norme privind eliberarea de certificate zootehnice pentru animalele de reproducţie şi materialul germinativ provenit de la acestea;
- normele privind efectuarea de controale oficiale, şi în special cele asupra societăţilor de ameliorare şi a exploataţiilor de ameliorare, şi norme privind desfăşurarea altor activităţi oficiale;
- normele privind asistenţa administrativă şi cooperarea privind asigurarea respectării legislaţiei de către statele membre.

Reglementarile Regulamentului 1012/2016 sunt următoarele:

Recunoaşterea societăţilor de ameliorare şi a exploataţiilor de ameliorare şi aprobarea programelor de ameliorare.
Drepturile şi obligaţiile crescătorilor, ale societăţilor de ameliorare şi ale exploataţiilor de ameliorare.
Înscrierea animalelor de reproducţie în registre genealogice şi zootehnice şi acceptarea pentru reproducţie.
Testarea performanţelor şi evaluarea genetică.
Centrele de referinţă ale Uniunii Europene.
Certificate zootehnice.
Introducerea în Uniune a animalelor de reproducţie şi a materialului germinativ provenit de la acestea.
Autorităţi competente care desfăşoară un program de ameliorare cu animale de reproducţie de rasă pură.
Controale oficiale şi alte activităţi oficiale, asistenţă administrativă, cooperare şi asigurarea respectării legislaţiei de către statele membre.
Controale efectuate de Comisie.

Conformitatea tuturor societăților de ameliorare cu cerințele Regulamentului 1012/2016 privind ameliorarea animalelor cu privire la aplicarea generală a normelor prevăzute de acesta, asigură calitatea serviciilor furnizate de societățile de ameliorare și a
modului de evaluare și clasificare a animalelor de reproducție de rasă pură care este afectată de calitatea și acuratețea informațiilor zootehnice și genealogice colectate sau determinate în cazul animalelor în cauză și afectează valoarea de piață a acestora, se arată în comunicatul ANZ transmis pentru AGROINFO.

Vizualizat: 6646 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

DIRECTOR APIA: ELIBERAȚI URGENT ADEVERINȚELE pentru FERMIERI!

26 mai 2020 - 14:15

URGENT SUBVENȚII APIA 2020! Primăriile trebuie să elibereze urgent adeverințele de la registrele agricole pentru fermierii care solicită subvenții agricole și să le transmită către Centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Adeverința trebuie anexată obligatoriu la cererea unică depusă de fermieri pentru subvențiile din agricultură aferente acestui an.

Progrese în direcţia dezvoltării vaccinului împotriva PPA

Progrese în direcţia dezvoltării vaccinului împotriva PPA

26 mai 2020 - 11:41

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Pirbright (Marea Britanie) sunt cu un pas mai aproape în cursa pentru a dezvolta un vaccin vital împotriva pestei porcine africane (PPA).

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!

26 mai 2020 - 09:05

OFICIAL. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), efectivele de porcine au înregistrat o creștere ușoară la sfârșitul anului 2019 prin comparație cu anul 2018, în ciuda pestei porcine africane care împânzește țara și din pricina căreia au fost uciși sute de mii de porci. Datele oficiale relevă că scăderea este la efectivul de scroafe, matcă.

CELE MAI MULTE FERME MICI, DE SUBZISTENȚĂ, SUNT ÎN ROMÂNIA!

CELE MAI MULTE FERME MICI, DE SUBZISTENȚĂ, SUNT ÎN ROMÂNIA!

26 mai 2020 - 08:18

MICI ȘI MULȚI CU VENITURI MICI! Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski, a scris pe contul său de twitter că România este țara cu cele mai multe ferme mici, de subzistență, cu venituri care nu pot asigura traiul zilnic. Procentul depășește cu mult media Uniunii Europene.

ÎNTORS DIN NORVEGIA ȘI-A FĂCUT FERMĂ DE VACI ÎNTR-O FOSTĂ UNITATE MILITARĂ!

ÎNTORS DIN NORVEGIA ȘI-A FĂCUT FERMĂ DE VACI ÎNTR-O FOSTĂ UNITATE MILITARĂ!

26 mai 2020 - 07:04

FERMA DIN UNITATEA MILITARĂ. Fostul pichet de grăniceri din Ciupercenii Vechi a fost transformat într-o fermă de vaci. Costel Dinuț și soția lui au muncit ani buni în Norvegia, iar banii strânși i-au investit în ferma de vaci din România, scrie Evenimentul Zilei.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 26 Mai – 1 Iunie 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 26 Mai – 1 Iunie 2020!

26 mai 2020 - 06:17

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, intervalul se va caracteriza printr-o vreme în general normală, în majoritatea regiunilor. Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între 10...19°C, limite apropiate de mediile multianuale, pe aproape întreg teritoriul agricol.

BĂTĂLIA PENTRU PĂȘUNEA DIN ROMÂNIA!

BĂTĂLIA PENTRU PĂȘUNEA DIN ROMÂNIA!

25 mai 2020 - 20:46

OF, PĂȘUNEA MEA! AGROINFO este asaltat zilnic de o avalanșă de mesaje venite de la crescătorii români de animale nemulțumiți, furioși, necăjiți că au animale, cu zecile, cu sutele, dar nu au o palmă de pășune, nu au unde să-și pășuneze animalele, sau primăriile le-au atribuit o bucată prea mică de pășune și ei au animale care depășesc de vreo trei ori încărcătura.

ORDONANȚĂ pentru DISTRUGEREA LACTATELOR, LEGUMELOR DESTINATE ȘCOLILOR!

ORDONANȚĂ pentru DISTRUGEREA LACTATELOR, LEGUMELOR DESTINATE ȘCOLILOR!

25 mai 2020 - 18:20

OFICIAL MADR! Laptele, produsele lactate, produsele de panificație, legumele și fructele proaspete care ar fi trebuit împărțite în școli și grădinițe, contractate pentru anul școlar 2019-2020 și care se află ori pe stoc la producător, ori în depozitul școlilor și al căror termen de valabilitate a expirat sau e aproape de expirare vor fi distruse, precizează un proiect de Ordonanță de Urgență publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

ANUNȚ AGENȚIE DE PLĂȚI!

ANUNȚ AGENȚIE DE PLĂȚI!

25 mai 2020 - 12:46

OFICIAL. În trecut, procesul de plată se efectua pe hârtie și era „departe de a fi optimizat”. Echipa specialiștilor AFIR a petrecut luni întregi transformând acest proces într-unul complet online, anunță astăzi Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

LEGEA CARE PUNE TAXE ÎN SPINAREA FERMIERILOR ȘI AVANTAJEAZĂ SUPERMARKETURILE!

LEGEA CARE PUNE TAXE ÎN SPINAREA FERMIERILOR ȘI AVANTAJEAZĂ SUPERMARKETURILE!

25 mai 2020 - 11:54

TAXE ASCUNSE. Legea care ar fi trebuit să promoveze produsele românești livrate marilor magazine de fermierii români a ajuns să fie în avantajul marilor retaileri și-n dezavantajul producătorilor români. Fermierii români sunt împovărați de forme ascunse de taxare, termenul de plată al produselor livrate de fermierii și procesatorii români a fost mărit de la 7 zile la 30 de zile, a spus astăzi ministrul agriculturii, Adrian Oros. Nu voi aplica legea! O voi modifica în regim de urgență, a adăugat șeful de la Agricultură.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

General Leasing la Indagra 2019

General Leasing la Indagra 2019

Alături de gama completă de tractoare şi combine Massey Ferguson, pentru care General Leasing este distribuitor autorizat, în standul companiei de la Indagra 2019 au mai fost evidenţiate: presa Massey Ferguson RB 4160 V Xtra pentru baloţi cilindrici, semănătoarea pentru păioase Junkkari M400 Plus şi plugul Moro Aratri EXA 16A PRO Warrior. Campaniile promoţionale General Leasing pentru maşini şi utilaje agricole cuprind garanţie extinsă şi soluţii de finanţare cu dobândă subvenţionată. Interviu cu Victor Sandu - director general, General Leasing. Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe Operator imagine: Claudiu Borobei


Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii