Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

COSTUL UNUI ABATOR MOBIL, MAXIM 100.000 DE EURO! CÂT PRIMESC FERMIERII DIN SUMĂ! TERMEN DEPUNERE CERERI!

Publicat: 26 noiembrie 2018 - 15:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ATENȚIE! TERMEN LIMITĂ DE DEPUNERE A CERERII DE FINANȚARE ESTE 15 DECEMBRIE 2018! Fermierii care vor să obțină ajutor financiar pentru un abator mobil trebuie să se grăbească să depună cererea pentru obținerea ajutorului financiar la Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) până la data de 15 decembrie 2018. AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile de care aveți nevoie.

Pentru crescătorii de animale, cooperative sau grupuri de producători, prin Submăsura 4.2 Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole din Planul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale vine în sprijinul celor interesați în a achiziționa un abator mobil care să asigure fluxul de sacrificare de 3 bovine sau de 20 de suine, caprine sau ovine.

Valoarea orientativă a acestor unități mobile de sacrificare este de 55.000 - 100.000 de euro în funcție de dotările opționale.

informare_b

Programul de finanțare se derulează prin Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale și se adresează cooperativelor și grupurilor de producători, întreprinderilor mici și mijlocii (PFA, II, IF și SRL), însă rata sprijinului public nerambursabil va fi de 70% pentru cooperative și grupuri de producători, 50% pentru IMM și 40% pentru alte întreprinderi, din totalul cheltuielilor eligibile.
Se recomandă ca depunerea proiectelor să se facă până la data de 15 decembrie 2018, anunță Nicolae Hodișan, director executiv Direcția pentru Agricultură Bihor.

proiect-abator_bproiect-doi-abator_blista-orientativa-acte_bcheltuieli-eligibile_b

Studiul de fezabilitate (documentație tehnico-economică):
- descriere detaliată a activităților pe care beneficiarul intenționează să le realizeze prin implementarea proiectului (model pe www.afir.info)
- viabilitatea investiției (dovedită pe baza prognozei de venituri și cheltuieli, proiecțiilor financiare, indicatorilor financiari, ex: valoarea investiției, durata de recuperare a investiției)
Perioada de implementare: Durata de realizare a investiției se încadrează într-un interval de maxim 24 de luni pentru achiziții simple sau maxim 36 de luni dacă prin  proiect sunt vizate activități cu construcții și montaj.

NU UITAȚI! Cererea și documentele pe care trebuie să le atașați la aceasta trebuie depuse până la data de 15 decembrie 2018!

Vizualizat: 6484 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Lecţie...

Lecţie...
Un cuplu foarte tânăr merge în vizită la nişte prieteni mai în vârstă... Detalii