Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CONTROALE ANSVSA ÎN FERME!

Publicat: 01 iulie 2019 - 14:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FERME AMENDATE! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor anunță că face verificăr în fermele de creștere a animalelor. A început cu fermele de păsări unde a dat 11 amenzi, în valoare de 109.200 de lei și a emis două ordonanțe de suspendare a activității. ANSVSA a transmis astăzi un comunicat pentru AGROINFO.

În perioada 3-21 iunie 2019, au fost efectuate la nivel național controale tematice pe întreg lanțul alimentar în domeniul producţiei cărnii de pasăre.

În cadrul acțiunii au fost controlate 340 de obiective (184 exploatații comerciale de pui de carne, 8 exploatații comerciale de curcani la îngrășat, 48 unități de abatorizare și tranșare a cărnii de pasăre, 87 unități autorizate pentru producerea cărnii tocate, a cărnii preparate și a cărnii separate mecanic de pasăre, 13 centre de sacrificare a păsărilor la nivelul fermelor).

Au fost acordate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 109.200 de lei și au fost emise 2 ordonanțe de suspendare a activității.

Inspectorii sanitari – veterinari au sechestrat la nivelul unor unități de abatorizare și tranșare a cărnii de pasăre 9.305 kg de piept de pui cu os congelat, cu origine România, contaminat cu Salmonella enteritidis, precum și o cantitate de 28 de kg de carne de pasăre, a cărei trasabilitate nu a putut fi demonstrată. Întreaga cantitate de carne a fost dirijată către unitățile de neutralizare.
Dintre neconformităţile constatate și sancţionate în urma controalelor menţionăm:

deficiențe privind stocarea și gestionarea medicamentelor și a altor produse biologice la nivelul exploatațiilor comerciale de pui de carne;
programele de autocontrol elaborate de către operatorii unor exploatații comerciale de păsări nu includ testarea calității apei administrată păsărilor, nu se prelevează probe de apă pentru determinarea parametrilor fizico-chimici și microbiologici;
igienă necorespunzătoare (pereți, plafoane, pavimente deteriorate, prezența mucegaiului, sterilizatoare de cuțite și alte echipamente tehnologice defecte ruginite);
deficiențe privind manipularea și depozitarea cărnii de pasăre;
nerespectarea condițiilor de igienă a vestiarelor pentru personal, a spațiilor de producție și a utilajelor și echipamentelor tehnologice în unele unități de industrie alimentară din domeniul cărnii de pasăre;
nerespectarea normelor sanitare veterinare privind bunăstarea păsărilor în timpul transportului și sacrificării;
deficiențe privind implementarea programelor proprii de control, de către operatorii unităților de industrie alimentară din domeniul cărnii de pasăre (nerespectarea frecvenței de prelevare a probelor pentru determinarea criteriilor microbiologice ale cărnii de pasăre);
deficiențe privind etichetarea cărnii de pasăre și a produselor obținute din carne de pasăre;
deficiențe referitoare la elaborarea și implementarea procedurilor privind bunele practici de igienă și a programelor HACCP;
lipsa instruirilor privind bunele practici de igienă pentru personalul lucrător.

Reamintim cetățenilor numărul de telefon al „Call Center”-ului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

Vizualizat: 1717 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Geringhoff TruFlex Razor, un heder inovator

Geringhoff TruFlex Razor, un heder inovator

Recoltarea culturilor poate fi o mare provocare în anumite condiţii. Pentru lucrul pe suprafeţele cele mai neuniforme, Geringhoff a creat TruFlex Razor, un heder cu totul special, care combină un cadru cu trei secţiuni, o bară de tăiere complet flexibilă şi un tambur acţionat hidraulic segmentat, care asigură un flux uniform de material recoltat.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019

Bancul zilei

Ziua de mâine

Ziua de mâine
Cea mai grozavă zi este MÂINE. Detalii