Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

AVANS din AJUTORUL DE STAT pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Publicat: 28 februarie 2019 - 14:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VEȘTI DE LA MINISTERUL AGRICULTURII! Printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat astăzi, 28 februarie, Ministerul Agriculturii anunță că acordă avans din ajutorul de stat pentru crescătorii de porci și pentru cei de păsări care se înscriu în Programul desusținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, respectiv Programul de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol

Proiectul de act normativ reglementează acordarea de plăți în avans astfel încât să se faciliteze realizarea investițiilor prin cele două programe, stabilește acțiunile și categoriile de cheltuieli, criteriile și limitele pentru efectuarea de plăți în avans în vederea finanțării Programului suine, aprobat prin Legea nr.195/2018, cu modificările și completările ulterioare, precum și a Programului avicol, aprobat prin Legea nr.227/2018, cu modificările și completările ulterioare.

Beneficiarii declarați eligibili în cadrul Programului suine și Programului avicol pot solicita acordarea unui avans de până la 30% din totalul cheltuielilor eligibile stabilite prin contractul de finanțare, cu excepția cheltuielilor deja efectuate până la data solicitării avansului.

Plăţile în avans se pot efectua într-o singură tranşă sau în mai multe tranşe periodice, în funcţie de prevederile contractuale şi în corelaţie cu graficul de îndeplinire a contractului respectiv.

În cazul în care acordarea avansului se efectuează în mai multe tranşe, valoarea însumată a acestora nu poate depăşi 30% din valoarea totală a contractului.

După acordarea avansului, indiferent de data de încasare, beneficiarii justifică utilizarea acestuia, prin facturi fiscale însoțite de documentele care atestă plata contravalorii acestora, până la data de 31 decembrie a anului în care a fost acordat, dar nu mai târziu de ultima cerere de plată, prin facturi fiscale însoțite de documentele care atestă plata contravalorii acestora.

Scrisoarea de garanţie bancară sau scrisoarea de garanţie eliberată de instituţii financiare nebancare înregistrate în Registrul special al Băncii Naţionale a României, trebuie să fie irevocabilă şi să prevadă că plata garanţiei se va executa necondiţionat, respectiv la prima cerere a autorității contractante, pe baza declaraţiei acesteia cu privire neîndeplinirea prevederilor contractuale de către persoana garantată

Sub sancţiunea solicitării de daune-interese, beneficiarul de avans nu are dreptul de a utiliza avansul în alt scop decât cel pentru care a fost destinat, potrivit contractului încheiat.

La efectuarea plăţilor solicitate spre decontare, avansurile acordate vor fi deduse din sumele cerute la decontare.

Se admit plăţi efective pe parcursul derulării proiectului în cuantumurile prevăzute în situațiile de lucrări, cu condiţia recuperării din fiecare astfel de plată a unei cote - părţi cel puţin egale cu procentul în limita căruia a fost acordat avansul, până la recuperarea integrală a acestuia.

În cazul în care avansul se acordă în tranşe, acordarea unei noi tranşe de avans se face numai după ce tranșa de avans acordată anterior a fost justificată integral sau recuperată din sumele cerute la decontare.

Sumele reprezentând plăţi în avans, nejustificate cu documente de plată până la sfârşitul anului, în condiţiile prevederilor contractuale, vor fi recuperate de către instituţia publică care a acordat avansurile şi se vor restitui bugetului din care au fost
avansate.

Recuperarea sumelor solicitate la decontare se face cu perceperea dobânzilor şi penalităţilor de întârziere existente pentru creanţele bugetare, calculate pentru perioada de când s-a acordat avansul şi până în momentul recuperării.

Proiectul de act normativ se află în consultare publică pe pagina MADR.

 

Vizualizat: 3695 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii