Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

APIA VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI: PLĂȚI pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Publicat: 30 mai 2019 - 09:32
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL! COMUNICAT! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță ASTĂZI, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că de mâine începe plata ajutorului de stat acordat crescătorilor de animale pentru ameliorarea raselor de animale, pentru cererile depuse în luna aprilie 2019.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 31.05.2019, Centrele Judeţene APIA efectuează plata ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale, pentru cererile depuse în luna aprilie 2019, aferent serviciilor prestate în luna martie și trimestrul I al anului 2019.

Suma totală autorizată la plată este de 11.348.403 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru un număr de 80 solicitanţi care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 1179/2014 a fost instituită o schemă de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, pentru perioada 2015-2020, a cărei valoare maximă totală este de 759,25 milioane de lei.

Intensitatea ajutorului de stat pentru efectuarea serviciilor este:
a) de până la 100% din costurile administrative aferente întocmirii și menținerii registrelor genealogice;
b) de până la 70% din costurile aferente testelor efectuate de terți sau în numele unor terți pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului, cu excepția controalelor efectuate de proprietarul șeptelului și a controalelor de rutină cu privire la calitatea laptelui.

Ajutorul de stat acordat pentru registre genealogice și controlul oficial al performanțelor, COP, este încasat de la APIA de asociațiile crescătorilor de animale, acreditate pentru deținerea registrelor genealogice ale raselor, pe baza unui tabel cu fermierii, membri în asociație, care beneficiază de aceste servicii și cărora le este destinat acest ajutor pentru acoperirea costurilor cu testele și înscrierea animalelor în registrele genealogice.


Vizualizat: 2989 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Chismorie
|
05. 30, 2019. Thursday 23:28
Titlu greșit . Acesti bani nu sunt Pt crescatorii de animale ci pentru asociațiile “binecuvantate “ sau acreditate cum le mai numesc cei de la capitală , acreditate sa facă controlul oficial al productiei . Aceasta in condițiile in care :
Banii ăștia coantificati in juninci gestante din import, la un preț estimativ de 8500 de lei/buc , reprezinta 1335 de juninci gestante rasă pură , care teoretic s-ar putea cumpara din UE .
Nu vreau sa greșesc ,dar suma aceasta cred ca este alocată de doua ori pe an ,dacă nu trimestrial (poate vor sa ne ajute sa lămurim acest aspect cei acreditați ) .
Dacă aceasta sumă e alocată doar de doua ori pe an si nu trimestrial , în concluzie ,de acesti bani ,guvernul cheltuiește in jur de 2700 de juninci gestante de rasa pura potențial importate din UE , pentru a “face ordine “in genetica românească . In 10 ani ar fii 27.000 de juninci .
Mai mult ,fermierii care au metiși din rase de carne au o “taxa de gloabă”, la fel cu cea subvenționată Pt rasa pură ,sub pretextul ca ,controlul oficial al metișilor nu e subventionat de stat (iar daca statul subventioneaza rasa pura cu suma x de cesa nu cerem noi “asociatiile care am primit lumina “ aceasi suma si pt metisi )
Tind sa cred ca metiși sunt cel putin dublu la nr in comparatie cu rasa curată .
Spun asta ca sa incercsm să estimam sumele care se încasează de către asociațiile “binecuvântate”sau acreditate , cum le numește ministerul si ANARZ -ul.
Întreb și eu ca un muritor de rând :”nu e puțin cam mult ?”
Dacă e sa întrebam asociațiile acreditate , cati tauri au trimis într-un semtest pentru recoltată msc in urma muncii lor , tind sa cred ca nr lor e aproape de 0 . Asta e finalitatea acestor bani ...
Dacă e sa mai punem la socoteala și bugetul alocat de minister , cu personalul Anarz , am convingerea ca cu acesti bani am putea popula toată Romania cu juninci rasa pură din import .
Ma întreb si eu oare ,dacă ministrul are noțiunea acestor bani coantificati in material biologic (juninci sau vitele) cheltuiți in numele si pe altarul ameliorării , in condițiile in care in urma controlului oficial, nu știu sa existe un vre-un taur cu cod de Ro , care sa fie trimis la recoltat de material seminal intrun semtest( si daca este nr acestor tauri e mai aproape de 0 decat de 10 , la nivel national vorbind ) ?
Vedeți de ce bunicii noștri au ajuns la zicala :”uni cu mapa altii cu sapa “?
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Bancul zilei

Foarte logic...

Foarte logic...
Bulă îi spune mamei: Detalii