Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

APIA: SUPRACONTROL ÎN FERMELE DE ANIMALE!

Publicat: 15 septembrie 2019 - 20:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII ZOOTEHNIE 2019! Vești pentru crescătorii de animale care au cerut subvențiile din zootehnie pentru anul 2019! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) desfășoară, săptămâna aceasta, supracontrol în fermele de animale care sunt incluse în eșantionul de control la nivel național.

În județul Hunedoara, s-au încheiat verificările făcute în ferme de inspectorii Agenției Naționale de Zootehnie, spune ing. Mirela Paraschiv, șef Serviciu Măsuri Specifice APIA Hunedoara. Situația finală a controalelor a fost transmisă deja la București.

La această oră, controlul efectuat de colegii noștri de la OARZ (Oficiul Județean pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie n.r.) este gata, vineri (13 septembrie n.r.) a fost transmisă la ANARZ la București situația finală a controalelor, după care noi, APIA, avem un eșantion de supracontrol, sunt doar două cereri în acest eșantion (la nivelul județului Hunedoara n.r.) și va fi efectuat săptămâna viitoare (în săptămâna care începe n.r.). Undeva miercuri sau joi va fi gata și acest supracontrol.(...)

Deci, suntem în faza de supracontrol. Diferențe foarte mari nu sunt, probleme extraordinare nu sunt, ar fi fost și culmea, pentru că de ani de zile tot le spunem fermierilor noștri: aveți grijă la crotalii, aveți grijă la caietul fermierului, registrul exploatației, aveți grijă la formulare. Deci, în mare, cam în proporție de 98%, toți fermierii au ținut cont de aceste colaborări ale noastre cu ei și au aceste documente, a declarat ing. Mirela Paraschiv, șef Serviciu Măsuri Specifice APIA Hunedoara, pentru Satul hunedorean.

Crescătorii de animale din România beneficiază de două scheme de plată de la APIA, ajutorul național tranzitoriu, plătit din bugetul național, subvenție care se acordă în sistem regresiv, scade în fiecare an cu circa 5%, și sprijinul cuplat pentru ovine/caprine, bovine și bivolițe de lapte, subvenție europeană, plătită din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Vă reamintim valorile pe cap de animal pentru ambele subvenții, pentru anul de cerere 2018:

SPRIJIN CUPLAT ZOOTEHNIC (SCZ)

Sprijin cuplat(SCZ) vaci de lapte - 340,9081 euro/cap de animal = 1.589,9271 lei/cap de animal/an
Sprijin cuplat bivolițe de lapte - 160,8187 euro/cap de animal = 750,0262 lei/cap de animal/an
Sprijin cuplat taurine din rase de carne și metișii acestora - 291,4906 euro/cap de animal = 1.359,4538 lei/cap de animal/an
Sprijin cuplat ovine/caprine 15,9737 euro/cap de animal = 74,4981 lei/cap de animal

AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU ÎN ZOOTEHNIE (ANTZ)

ANT 7 - Ajutor Naţional Tranzitoriu - Schema decuplată de producţie, specia bovine - sector lapte 16,5777 euro/tonă= 77,3150 lei/tonă
ANT 8 - Ajutor Naţional Tranzitoriu - Schema decuplată de producţie, specia bovine - sector carne 76,0774 euro/cap = 354,8097 lei/cap de bovină
ANT 9 - Ajutor Naţional Tranzitoriu - Schema cuplată de producţie, speciile ovine/caprine 4,8503 euro/cap = 22,6208 lei/cap de ovină
 

Vizualizat: 8434 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma Pomicolă Curtici

Ferma Pomicolă Curtici

În vizită la Ferma Pomicolă Curtici, administrată de Marian Rotaru... O mândrie de livadă, pusă pe rod în urmă cu opt ani. O afacere în toată regula, de la producţie până la procesare!

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei
Fond muzical: Liviu Vasilică - Codrule mărite domn; Maria Lătăreţu - Cireşule, frunză rară

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii