Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

AMENINȚAREA CĂRNII ARTIFICIALE, FABRICATĂ ÎN LABORATOR!

Publicat: 24 februarie 2019 - 17:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DELOC SĂNĂTOASĂ! Cum poate fi mai bun ceva artificial decât ceva natural?! În timp ce crescătorii de animale se chinuie să-și vândă produsele tradiționale, cercetătorii s-au gândit să fabrice carne în laborator, care să le facă o concurență serioasă fermierilor. Carne artificială! Ideea cercetătorilor era că această carne e mai sănătoasă pentru mediu. Un studiu recent, făcut de cercetători ai Universității Oxford, Marea Britanie, arată exact contrariul! Nu este deloc sănătoasă! Dimpotrivă!

Potrivit studiului comparativ intitulat Impactul asupra mediului a cărnii artificiale și a cărnii de bovine, făcut de Universitatea Oxford și publicat săptămâna trecută, carnea produsă în laborator ar putea avea un impact mai mare asupra mediului decât carnea bovinelor sau a altor animale.

În ultimii ani, cercetătorii au început să caute alternative la carnea tradițională deoarece creșterea animalelor contribuie semnificativ la schimbările climatice, o pătrime dintre emisiile de gaze cu efect de seră provenind de la agricultură. Însă un nou studiu arată că în unele cazuri, carnea produsă în laborator ar putea fi o variantă mai puțin prietenoasă cu mediul decât carnea animalelor.

Producția de carne de vită este considerată cea mai poluantă, deoarece bălegarul vacilor și procesele lor digestive emit metan și oxizi de azot. Alte gaze cu efect de seră sunt generate de aplicarea fertilizatorilor sau de conversia terenurilor pentru pășunat și producția de furaje.

Din cauza acestor efecte asupra climei și a altor probleme privind sustenabilitatea, cercetătorii au creat cărnuri care pot fi crescute din celule animale în fabrici sau laboratoare, susținând că acest procedeu reduce emisiile de gaze cu efect de seră, în special de metan.

Însă conform noului studiu, emisiile de la laboratoare sunt asociate cu producția de energie și sunt alcătuite aproape în întregime din dioxid de carbon, care persistă în atmosferă pentru sute de ani. În schimb, metanul rămâne în atmosferă timp de 12 ani.

Impactul climatic al producției de carne de cultură va depinde de nivelul de producție a energiei regenerabile care poate fi atins, precum și de eficiența viitoarelor procese de cultivare. Dacă carnea crescută în laborator are un consum energetic ridicat, atunci ar putea fi mai dăunătoare mediului decât vacile”, a declarat pentru BBC News John Lynch, autor principal al studiului.

Alți experți atrag atenția că producția cărnii artificiale ar putea avea ca rezultat reziduuri de molecule organice și chimice care ar putea contamina apa, deoarece procesul de cultivare a cărnii ar presupune producția a cantități masive de molecule organice și chimice, cum ar fi hormoni.

Sursa: Green Report

Vizualizat: 1738 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii