Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

AMBIȚIE DE RAFT ROMÂNESC: 300.000 de PORCI SACRIFICAȚI din FERMELE ROMÂNEȘTI!

Publicat: 22 noiembrie 2017 - 20:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

100% ROMÂNESC! Lansarea inițiativei Raftul românesc de către lanțul de magazine Kaufland și Cooperativa de Producție Integrată „Țara Mea” nu poate fi decât un semn bun pentru agricultura românească. Raftul Românesc va fi alimentat cu carne de porc crescut cu cereale românești într-un sistem apropiat de cel tradițional.

Adică, în ferme mici și mijlocii. Fără soia modificată genetic care va fi înlocuită cu proteină din mazăre și lucernă, pentru o carne savuroasă. E o inițiativă lăudabilă care deja se concretizează prin sacrificarea a 400 de porci zilnic, iar în intervalul imediat următor, chiar din luna decembrie, se speră la dublarea cantității de carne de porc autohton la raftul românesc din Kaufland. Un raft deocamdată la categoria Făt Frumos abia născut. Unul care va crește într-un an cât alții în zece.

Până în 2020, promit cei implicați, se vrea sacrificarea a 300.000 de porci din fermele românești/an, adică peste 18.000 t carne porc/an.

Evenimentul a avut parte de o supermediatizare și datorită prezenței ministrului agriculturii Petre Daea, dar și a șefului Comisiei pentru Agricultură și Silvicultură din Camera Deputaților, Alexandru Stănescu (în foto, în mijloc, alături de fermierul Adrian Rădulescu, fost consilier prezidențial și de Tiberiu Ștef, consilierul ministrului agriculturii).

stanescu-radulescu_braft-romanesc_bApropo`, puțină lumea știe că inițierea Cooperativei Țara Mea este ideea deputatului de Olt, Alexandru Stănescu, continuată cu succes de fiul său, Alexandru Stănescu jr.

Dar creșterea businessului și a brandului Țara Mea se datorează colaborării fructuoase cu marele lanț de magazine Kaufland, care a înțeles să satisfacă nevoia cumpărătorilor prin susținerea intensă a acestei inițiative. daea-raft-5_bÎn plus, actualul președinte, Florin Burculescu, se dovedește un manager inspirat și plin de inițiativă.

Discursul lui Marco Hößl – directorului general Kaufland România, a fost extrem de scurt și direct. A pus o întrebare retorică despre procentul de 60% al cărnii de porc importate care se comercializează în magazinele moderne și tradiționale. Apoi, menționând de acest prim program prin care se dorește schimbarea acestui procent! A readus în atenția celor prezenți promisiunea Kaufland de a aduce cât mai multe produse locale la raft. Iar în final, cu autoironie, a spus: „îmi place mult carnea de porc crescut în România și asta se vede pe mine”. raft-rom-2_b

Alexandru Stănescu și Petre Daea au fost destul de generoși în aprecieri la adresa Kaufland. S-a pomenit de legea cu reproducția porcină, o lege care să aducă purcei românești în piață venită care se vrea adoptată în ajunul lui Moș Niculae.
S-a pomenit de faptul că retailerul german a fost primul care a spus că va respecta legea 150/2016, o lege pur electorală, care după mai bine de un an nu și-a făcut efectul în special din pricina lipsei normelor de aplicare. Dar și pentru că legea a făcut posibilă o atenționare mustrătoare din partea CE. raft-oua_b

Așa că, inițiativa lansată azi apoi parafată și semnată la final de toți cei prezenți, inclusiv de cei doi politiceni de vârf ai actualei puteri politice, într-un mod totuși simbolic, ca un angajament public, se vrea să fie un preambul la aplicare unei legi inaplicabile, care a reușit să inducă un trend de apropiere a retailului de produsele autohtone.

Să fie într-un ceas bun!

                                                                                    
 

Vizualizat: 3526 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii