Adama
Vinasa Rompak

ALERTĂ pentru FERMIERI: Noi FOCARE de PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!

Publicat: 21 iulie 2017 - 18:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CONTROALE ÎN TOATĂ ŢARA! Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor(ANSVSA) anunţă că a demarat o amplă acţiune de control pentru acest weekend, după ce a primit notificări din partea din partea Comisiei Europene cu privire la apariţia şi evoluţia unor noi focare de pestă porcină africană în ţările vecine.

Mai exact, Comisia Europeană a notificat faptul că există noi focare de boală în Cehia, Estonia, Lituania, Polonia, dar şi în ţări terţe din apropierea României: Belarus, Rusia, Ucraina.

Autorităţile veterinare din România sunt într-o permanentă alertă şi încearcă să capaciteze, pentru conlucrarea în domeniul activităţilor preventive, toţi factorii de decizie de la nivel guvernamental, pentru a ţine virusul la distanţă de graniţele naţionale. Conducerea ANSVSA a dispus, în regim de urgenţă, pentru sfârşitul acestei săptămâni, efectuarea unei acţiuni ample de control oficial la nivel naţional, prin care să se verifice modul de respectare a cerinţelor privind colectarea, depozitarea şi neutralizarea deşeurilor menajere şi a subproduselor nedestinate consumului uman, provenite de la mijloacele de transport internaţional aeriene şi navale, precizează ANSVSA.

Concret, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor vor efectua controale în toate aeroporturile internaţionale şi în porturile fluviale şi maritime în care acostează nave destinate transportului internaţional de pasageri şi mărfuri şi vor informa administratorii porturilor şi aeroporturilor cu privire la obligaţiile şi responsabilităţile ce le revin, , în scopul prevenirii introducerii pe teritoriul României a pestei porcine africane.

Totodată, o atenţie deosebită va fi acordată verificării mijloacelor de transport care sosesc sau care au tranzitat ţările în care au evoluat focarele de pestă porcină.

potrivit ANSVSA, din experienţa statelor membre deja infectate, a rezultat faptul că, fără colaborare şi conlucrare eficiente, aplicarea măsurilor de control al bolii nu este posibilă, iar propagarea acesteia în teritoriile libere de boală este grăbită, scăpând repede de sub control.

Facem eforturi susţinute şi încercăm, atâta cât putem, să ne ţinem ţara departe de riscul apariţiei pestei porcine africane. Nu ştim însă cât timp vom putea face acest lucru. Avem, într-adevăr, intensificate toate formele de control, chiar pot să vă spun că am solicitat reţelelor de benzinării, precum şi aeroporturilor, să îşi intensifice acţiunile de salubrizare a spaţiilor destinate depozitării reziduurilor alimentare şi colectarea acestora, având în vedere această experienţă oarecum nouă cu Cehia. De asemenea, avem alertate la maximum autorităţile din cadrul Direcţiilor Sanitar Veterinare din cele opt judeţe riverane, pe Nord şi pe Est, a declarat Geronimo Brănescu, preşedintele ANSVSA.

Potrivit acestuia, punctele vamale sunt alertate pentru a face un control cât se poate de eficient al bagajelor călătorilor. Se face un control, de asemenea, cu maximă rigurozitate, a transportatorilor, a mărfurilor transportate, asigurăm o supraveghere cât de eficient se poate pentru a putea identifica într-un timp cât se poate de scurt un eventual cadavru cu provenienţă de la un animal mort de pesta porcină africană sau animale cu un comportament schimbat şi cu suspiciune de pestă porcină africană, a adăugat Brănescu.

Vedeţi ce recomandă ANSVSA pentru a proteja porcii din exploataţii de pesta porcină africanăALERTĂ MAXIMĂ: Se închid târgurile! Ce NU aveţi voie să faceţi?

Vizualizat: 2431 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

PESTA PORCINĂ, un MARE PERICOL!

PESTA PORCINĂ, un MARE PERICOL!

NEMULȚUMIRILE FERMIERILOR. Ce vom face noi fermierii? Vom ucide animalele fără a fi despăgubiţi, vom suporta închiderea graniţelor pentru carnea de porc pentru încă vreo zece ani şi tăierea porcului viu românesc de pe lista ţărilor terţe! Scrie Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine (ACEBOP) într-un comunicat transmis redacției noastre.

COMITET DE URGENȚĂ! ALERTĂ de pestă porcină africană! EXPORTUL de PORCI VII, în PERICOL!

COMITET DE URGENȚĂ! ALERTĂ de pestă porcină africană! EXPORTUL de PORCI VII, în PERICOL!

COMITET DE URGENȚĂ LA MINISTERUL DE INTERNE. Apariția pestei porcine africane periclitează liberul la export de porci vii, abia aprobat pentru România de Uniunea Europeană! Marți la Ministerul Afacerilor Interne a fost convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU).

ALERTĂ MAXIMĂ pentru FERMIERI! Ce fac AUTORITĂŢILE române?

ALERTĂ MAXIMĂ pentru FERMIERI! Ce fac AUTORITĂŢILE române?

RISC EXTREM! Pesta porcină africană a ajuns la 50 de kilometri de graniţa României! Autorităţile veterinare sunt în alertă. Se vor închide frontierele! Ce măsuri au luat autorităţile până acum şi ce trebuie să ştie crescătorii de animale?

Pesta Porcină Africană: boala dezastrului e tot mai aproape de România

Pesta Porcină Africană: boala dezastrului e tot mai aproape de România

O ameninţare fără precedent se apropie zilnic de România, de lumea satului românesc, de pădurile noastre. Pesta Porcină Africană, boala dezastrului, atât pentru gospodăriile populaţiei sau ferme, cât şi pentru populaţia de mistreţi din fondurile de vânătoare. 

PANICĂ în ESTUL ţării! PESTA PORCINĂ e la 10 km de GRANIŢĂ! Ce face ANSVSA?

PANICĂ în ESTUL ţării! PESTA PORCINĂ e la 10 km de GRANIŢĂ! Ce face ANSVSA?

Vicepreşedintele Autorităţii Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) Laszlo Nagy Csutak a cerut marţi, 14 iunie, tuturor medicilor veterinari din opt judeţe aflate la graniţa cu Ucraina şi Rep. Moldova să adopte măsuri stricte pentru prevenirea apariţiei în România a pestei porcine africane, după ce Ucraina a anunţat, săptămâna trecută, apariţia unui nou focar de boală la o fermă de porci situată la 10 kilometri de graniţa cu România. Ce măsuri a luat ANSVSA şi ce trebuie să facă fermierii care cresc porci?

ALERTĂ MAXIMĂ: Se închid târgurile! Ce NU aveţi voie să faceţi?

ALERTĂ MAXIMĂ: Se închid târgurile! Ce NU aveţi voie să faceţi?

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a decis, pe 17 mai 2016, închiderea târgurilor şi expoziţiilor de porci pe o perioadă nelimitată şi a dispus intensificarea verificărilor la Punctele de Inspecţie la Frontieră aflate în judeţele din nord-estul ţării, după ce a fost confirmat un focar de pestă porcină africană la porcii domestici în Ucraina, într-o zonă foarte apropiată de nordul României.

Pesta porcină africană bate la poarta ţării noastre. Ce ne recomandă ANSVSA?

Pesta porcină africană bate la poarta ţării noastre. Ce ne recomandă ANSVSA?

De la apropierea virusului Pesta Porcină Africană (PPA) de graniţele naţionale, prin notificarea focarelor din Ucraina de la Odessa şi Nicolayv, în 28 octombrie 2015, autorităţile veterinare din România sunt într-o permanentă alertă şi încearcă să ţină virusul la distanţă de graniţele naţionale. 

Alte articole in aceasta categorie

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

10 decembrie 2024 - 19:30

"În această perioadă am intensificat controalele la nivel național datorită faptului că rolul Autorității Național Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor este acela de a se asigura că tot ce ajunge pe masa consumatorului sunt produse bune și sigure pentru consum. Spun acest lucru pentru că este important ca populația să achiziționeze produse autorizate și produse doar din unități autorizate și înregistrate sanitar-veterinar," a declarat astăzi Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii