Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Ziua Porţilor Deschise la Biofuel Energy – “DDGS - produsul care învinge preţul furajelor tradiţionale”

Publicat: 26 noiembrie 2012 - 09:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pe 22 noiembrie a.c., la sediul de producţie din oraşul Zimnicea, peste 80 de participanţi, dintre care 52 din rândul crescătorilor de animale şi producătorilor de furaje, s-au întâlnit cu specialiştii companiei Biofuel Energy şi au analizat posibilitatea introducerii în fermele pe care le deţin a produsului numit D.D.G.S. (Dried Distillers Grains with Solubles). 

Materia primă pentru obţinerea DDGS-ului este porumbul, triticalele şi grâul cu secară. Acest produs poate asigura cu succes furajarea suinelor, bovinelor, ovinelor, galinaceelor, cabalinelor, dar şi a altor specii de animale. Digestibilitatea fosforului din DDGS este de aproximativ 59%, ceea ce înseamnă ca această valoare este mai mare decât la porumb. În general, 10% DDGS poate înlocui aproximativ 4.25% faină de soia şi 5.70% porumb dacă se include în dieta 0.10% lizină cristalină.

Pentru ca evenimentul Ziua Porţilor Deschise la Biofuel Energy s-a dorit a fi o informare de specialitate, prin prezentarea reţetelor special create pentru diverse specii de animale şi prin analiza produsului la faţa locului, producătorii de carne au avut posibilitatea de a cunoaşte o alternativă eficientă la furajele clasice, atât din punct de vedere al costurilor cat şi a productivităţii. “Nu am dorit să aducem pe piaţa furajelor din România un produs scump şi inaccesibil ca preţ, ci un produs competitiv atât din punct de vedere al preţului cât şi al modului în care acesta îmbunătăţeşte calitatea hranei animalelor. Anul acesta, comparativ cu anul 2011 preţul porumbului achiziţionat de firma noastră a crescut cu cca. 40% şi este în creştere. În aceste condiţii dorim şi facem toate eforturile pentru a oferi pieţei (în special utilizatorilor finali - firma noastră având în portofoliul de clienţi ferme de creştere a animalelor şi avicole) un produs al cărui raport calitate-preţ să fie unul corect. Conform previziunilor realizate de noi creşterea preţului DDGS-ului va fi de 28-30% în perioada următoare. Seceta prelungită este principalul factor de creştere a preţurilor atât la nivel naţional cat şi internaţional. Compania Biofuel Energy este parte a InterAgro, firmă care încă din 1995 a devenit unul dintre principalii producători de cereale şi plante tehnice din România. Pentru a obţine o producţie relativ bună în condiţiile actuale firma are cheltuieli legate de costul irigaţiilor, fapt ce a condus la creşterea preţurilor", a declarat Octavian Stanculet, Direcror General BIOFUEL ENERGY.

biofuel-energy_b

Pe o piaţă concurenţială, o creştere a preţului materiei prime determină fără echivoc o creştere a preţului produsului final, în condiţiile în care ceilalţi factori rămân neschimbaţi. Firmele care activează în industria cărnii trebuie să ţină cont atât de puterea de cumpărare a populaţiei cât şi de gradul de îndatorare al acesteia şi să încerce să se adapteze cât mai bine la nevoile pieţei. “Seceta este factorul determinant al unei producţii scăzute de cereale şi implicit al unui preţ ridicat. Dar, într-o ţară cu un potenţial agricol ca al României, condiţiile meteorologice precum lipsa precipitaţiilor ar trebui înlăturate prin investiţii în sistemul de irigaţii şi comasarea terenurilor în asociaţii. Pentru a fi competitivi pe piaţa cerealelor trebuie să reformăm atât modul de percepţie asupra proprietăţii terenurilor cât şi asupra investiţiilor în utilaje, noi tehnologii şi irigaţii. Ceea ce dorim să subliniem este faptul ca ponderea creşterii preţului cărnii nu trebuie să depăşească ponderea creşterii preţurilor furajelor. În consecinţă, noi toţi trebuie să ne orientăm către un management eficient al resurselor de care dispunem, luând în calcul utilizatorul final pentru fiecare industrie în parte. Pe o astfel de piaţă precum cea a furajelor considerăm ca relaţia vânzător-cumărător trebuie să fie una corectă în ambele sensuri. În condiţiile actuale vor dispărea intermediarii care doar determină o creştere a preţului. Firma noastră a dorit încă de la început, din anul 2009, să stabilească relaţii economice directe cu utilizatorii finali ai DDGS-ului produs de noi, fără a apela la intermediari", a concluzionat Octavian Stanculet.

Vizualizat: 2909 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Soluțiile Ecofol pentru un randamentul maxim al culturii de floarea-soarelui

Soluțiile Ecofol pentru un randamentul maxim al culturii de floarea-soarelui

10 mai 2021 - 16:17

Având un potenţial ridicat de producție, floarea-soarelui prezintă un consum mare de nutrienți, atât de micro cât și de macroelemente. Din cercetări s-a constatat că pentru fiecare 100 kg boabe plantele de floarea-soarelui consumă aproximativ 6,5 kg azot, 2,5 kg fosfor şi 13,5 kg potasiu. Pe majoritatea tipurilor de sol, floarea-soarelui valorifică bine atât îngrăşămintele organice cât şi pe cele chimice. Dozele de îngrăşăminte chimice se stabilesc ţinând cont, în principal, de nivelul producţiei scontate, de consumul specific şi de rezervele de elemente nutritive din sol (valori determinate în urma unei cartări a solului). Fertilizarea echilibrată cu azot, fosfor şi potasiu asigură o mai bună toleranţă a plantei la boli cum sunt necrozarea tulpinilor sau pătarea neagră, dar şi la atacul afidelor.

Investigații la ferme mari!

Investigații la ferme mari!

10 mai 2021 - 16:12

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie în rândul unor mari producători şi comercianţi de carne de pasăre din România, în urma unor indicii care arată că ar putea exista înţelegeri sau practici pentru limitarea ofertei de produse, scopul final fiind creşterea artificială a preţurilor de vânzare, potrivit unui comunicat de presă al autorităţii. Referitor la aceste investigații, Uniunea Crescătorilor de Păsări ne-a transmis astăzi un comunicat.

Ministrul Oros: Verificăm dacă rezultatele recensământului se suprapun fidel cu bazele de date cu animale!

Ministrul Oros: Verificăm dacă rezultatele recensământului se suprapun fidel cu bazele de date cu animale!

10 mai 2021 - 13:50

De astăzi, 10 mai 2021, începe recensământul general agricol, demararea acțiunii a fost marcată printr-o conferință de presă susținută la Ministerul Agriculturii, fiind prezenți, alături de ministrul agriculturii, și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Institutului Național de Statistică, Serviciului de Telecomunicații Speciale. Ministrul Adrian Oros a declarat că rezultatele vor arăta dacă numărul de animale se suprapune pe bazele de date deja existente, suprafața agricolă, numărul de ferme, etc.

Scrisoarea fermierilor români către Bruxelles!

Scrisoarea fermierilor români către Bruxelles!

10 mai 2021 - 13:02

Fermierii români au transmis o scrisoare către Bruxelles, Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniuna Europeană, Parlamentului European, europarlamentarilor români, anunță Alianța pentru Agricultură și Cooperare, într-un comunicat transmis pentru Agroinfo.

Ministrul Oros, anunț astăzi despre plata subvențiilor APIA!

Ministrul Oros, anunț astăzi despre plata subvențiilor APIA!

10 mai 2021 - 12:31

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a transmis astăzi un mesaj fermierilor care solicită subvențiile agricole din acest an. Șeful MADR a ținut o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii.

Subvenție APIA de 7.000 euro/ha! Culturile agricole care iau cei mai mulți bani de la APIA!

Subvenție APIA de 7.000 euro/ha! Culturile agricole care iau cei mai mulți bani de la APIA!

10 mai 2021 - 09:15

Sume mari pe hectar pentru aceste culturi agricole! Au crescut spectaculos ajutoarele pentru fermierii care cultivă legume în spații protejate. La momentul acesta, cultivatorii de legume par să beneficieze de sumele cele mai generoase pe hectar acordate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Lista subvențiilor APIA la plată acum!

Lista subvențiilor APIA la plată acum!

10 mai 2021 - 07:17

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită, în această perioadă, fermierilor, crescătorilor de animale subvențiile agricole aferente anului de cerere 2020. Termenul limită pentru virarea banilor către fermieri este 30 iunie 2021.

Ministrul agriculturii, în direct ASTĂZI!

Ministrul agriculturii, în direct ASTĂZI!

10 mai 2021 - 06:28

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi, 10 mai 2021, o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii. Declarațiile ministrului sunt transmise în direct de la ora 12:00 pe pagina Facebook a Ministerului Agriculturii și a ministrului agriculturii.

Ministrul Oros, la stâna unui mic crescător de ovine!

Ministrul Oros, la stâna unui mic crescător de ovine!

09 mai 2021 - 20:41

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost la sfârșitul săptămânii la stâna unui tânăr crescător de ovine. Oierul are o fermă mică de care se ocupă împreună cu familia sa.

Atenție! Data limită pentru obținerea subvenției la usturoi, 3.000 euro/ha!

Atenție! Data limită pentru obținerea subvenției la usturoi, 3.000 euro/ha!

07 mai 2021 - 07:54

Cuantumul ajutorului de minimis la usturoi, pentru acest an, este de 3.000 euro/ha. Pentru a fi eligibili, legumicultorii trebuie să deţină o suprafaţă de minimum 3.000 de metri pătraţi, să obţină o producţie de 3 kg de usturoi de pe fiecare 10 metri pătraţi cultivaţi, să fie înregistraţi în registrele agricole ale primăriilor pe a căror rază se află culturile şi să facă dovada producţiei realizate prin documente justificative.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW

Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW

Folosind aceeași normă de semănat, tehnologia DeltaRow mărește spațiul de nutriție al plantelor cu pana la 70% prin dispunerea boabelor într-o forma de triunghi, cu un spatiu între ele de 12,5 cm si posibilitatea distanțării rândurilor între 37.5cm și 87.5cm.

Testată de Universitatea din Osnabruck și confirmată în multe ferme din vestul Europei, tehnologia DeltaRow a adus cu peste 4.5% în plus la producția de boabe, 5.4% mai mult în ceea ce înseamnă producția de biogas, 7.9% în energie metabolizată (ME) și peste 8.2% Energie Netă în Lactatie (NEL).


Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare! Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Bancul zilei

Educaţie?

Educaţie?
O mamă îşi dojeneşte fiul: Detalii