KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Ziua Porţilor Deschise la Biofuel Energy – “DDGS - produsul care învinge preţul furajelor tradiţionale”

Publicat: 26 noiembrie 2012 - 09:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pe 22 noiembrie a.c., la sediul de producţie din oraşul Zimnicea, peste 80 de participanţi, dintre care 52 din rândul crescătorilor de animale şi producătorilor de furaje, s-au întâlnit cu specialiştii companiei Biofuel Energy şi au analizat posibilitatea introducerii în fermele pe care le deţin a produsului numit D.D.G.S. (Dried Distillers Grains with Solubles). 

Materia primă pentru obţinerea DDGS-ului este porumbul, triticalele şi grâul cu secară. Acest produs poate asigura cu succes furajarea suinelor, bovinelor, ovinelor, galinaceelor, cabalinelor, dar şi a altor specii de animale. Digestibilitatea fosforului din DDGS este de aproximativ 59%, ceea ce înseamnă ca această valoare este mai mare decât la porumb. În general, 10% DDGS poate înlocui aproximativ 4.25% faină de soia şi 5.70% porumb dacă se include în dieta 0.10% lizină cristalină.

Pentru ca evenimentul Ziua Porţilor Deschise la Biofuel Energy s-a dorit a fi o informare de specialitate, prin prezentarea reţetelor special create pentru diverse specii de animale şi prin analiza produsului la faţa locului, producătorii de carne au avut posibilitatea de a cunoaşte o alternativă eficientă la furajele clasice, atât din punct de vedere al costurilor cat şi a productivităţii. “Nu am dorit să aducem pe piaţa furajelor din România un produs scump şi inaccesibil ca preţ, ci un produs competitiv atât din punct de vedere al preţului cât şi al modului în care acesta îmbunătăţeşte calitatea hranei animalelor. Anul acesta, comparativ cu anul 2011 preţul porumbului achiziţionat de firma noastră a crescut cu cca. 40% şi este în creştere. În aceste condiţii dorim şi facem toate eforturile pentru a oferi pieţei (în special utilizatorilor finali - firma noastră având în portofoliul de clienţi ferme de creştere a animalelor şi avicole) un produs al cărui raport calitate-preţ să fie unul corect. Conform previziunilor realizate de noi creşterea preţului DDGS-ului va fi de 28-30% în perioada următoare. Seceta prelungită este principalul factor de creştere a preţurilor atât la nivel naţional cat şi internaţional. Compania Biofuel Energy este parte a InterAgro, firmă care încă din 1995 a devenit unul dintre principalii producători de cereale şi plante tehnice din România. Pentru a obţine o producţie relativ bună în condiţiile actuale firma are cheltuieli legate de costul irigaţiilor, fapt ce a condus la creşterea preţurilor", a declarat Octavian Stanculet, Direcror General BIOFUEL ENERGY.

biofuel-energy_b

Pe o piaţă concurenţială, o creştere a preţului materiei prime determină fără echivoc o creştere a preţului produsului final, în condiţiile în care ceilalţi factori rămân neschimbaţi. Firmele care activează în industria cărnii trebuie să ţină cont atât de puterea de cumpărare a populaţiei cât şi de gradul de îndatorare al acesteia şi să încerce să se adapteze cât mai bine la nevoile pieţei. “Seceta este factorul determinant al unei producţii scăzute de cereale şi implicit al unui preţ ridicat. Dar, într-o ţară cu un potenţial agricol ca al României, condiţiile meteorologice precum lipsa precipitaţiilor ar trebui înlăturate prin investiţii în sistemul de irigaţii şi comasarea terenurilor în asociaţii. Pentru a fi competitivi pe piaţa cerealelor trebuie să reformăm atât modul de percepţie asupra proprietăţii terenurilor cât şi asupra investiţiilor în utilaje, noi tehnologii şi irigaţii. Ceea ce dorim să subliniem este faptul ca ponderea creşterii preţului cărnii nu trebuie să depăşească ponderea creşterii preţurilor furajelor. În consecinţă, noi toţi trebuie să ne orientăm către un management eficient al resurselor de care dispunem, luând în calcul utilizatorul final pentru fiecare industrie în parte. Pe o astfel de piaţă precum cea a furajelor considerăm ca relaţia vânzător-cumărător trebuie să fie una corectă în ambele sensuri. În condiţiile actuale vor dispărea intermediarii care doar determină o creştere a preţului. Firma noastră a dorit încă de la început, din anul 2009, să stabilească relaţii economice directe cu utilizatorii finali ai DDGS-ului produs de noi, fără a apela la intermediari", a concluzionat Octavian Stanculet.

Vizualizat: 2916 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie ASTĂZI Comisia Europeană: Ajutoare de stat, ajutoare Covid!

Decizie ASTĂZI Comisia Europeană: Ajutoare de stat, ajutoare Covid!

23 iulie 2021 - 18:29

Comisia Europeană a adoptat astăzi, 23 iulie, o extindere a domeniului de aplicare al Regulamentului general de exceptare pe categorii de ajutoare (RGECA), care le va permite statelor membre să pună în aplicare anumite măsuri de ajutor, fără o examinare prealabilă din partea Comisiei, anunță Comisia Europeană, într-un comunicat transmis Agroinfo.

Eurodeputat Daniel Buda: Ordonanță de o importanță crucială pentru fermierii români!

Eurodeputat Daniel Buda: Ordonanță de o importanță crucială pentru fermierii români!

23 iulie 2021 - 17:54

Europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European, se arată mulțumit de aprobarea ordonanței de urgență care prevede intervenția rapidă în cazul atacurilor urșilor. Guvernul condus de Cîțu a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență propusă de Ministerul Mediului, care stabilește intervenția în 24 de ore în cazul atacurilor urșilor.

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii și crescătorii de animale!

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii și crescătorii de animale!

23 iulie 2021 - 12:05

!!! 2 august 2021 este ultima zi pentru depunerea Cererii de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură pentru trimestrul II, 2021, avertizează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat transmis acum pentru Agroinfo.

APIA anunță apicultorii: Termen limită ajutoare apicultură pentru 2021! Cerere! LISTA completă de acte necesare!

APIA anunță apicultorii: Termen limită ajutoare apicultură pentru 2021! Cerere! LISTA completă de acte necesare!

23 iulie 2021 - 11:49

Termenul limită de depunere a cererilor de plată pentru ajutoarele din apicultură este data de 31 iulie 2021 însă ținând cont că data de 31 iulie este zi nelucrătoare, solicitanții pot depune cererile de plată până la data de 02.08.2021, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

VIDEO! Fermierii din Olt, în ajutorul sinistraților din Munții Apuseni!

VIDEO! Fermierii din Olt, în ajutorul sinistraților din Munții Apuseni!

23 iulie 2021 - 10:36

Fermierii din județul Olt au sărit în ajutorul sinistraților din Roșia Montană, județul Alba, Munții Apuseni, care au fost puternic afectați de inundațiile și viiturile din ultima perioadă. Fermierii s-au mobilizat exemplar pentru a strânge ajutoare, legume, dar și saltele de dormit, care au fost trimise oamenilor din Munții Apuseni afectați de furia apelor.

Decizie MADR pentru subvențiile fermierilor, crescătorilor de animale!

Decizie MADR pentru subvențiile fermierilor, crescătorilor de animale!

23 iulie 2021 - 07:44

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a acordat mandat Reprezentanței Permanente a României pe lângă UE- Comitetul Special pentru Agricultură pentru îmbunătățirea textului Regulamentului în baza căruia se va creiona Planul Național Strategic, astfel încât acesta să răspundă nevoilor și priorităților agriculturii românești, anunță MADR într-un comunicat transmis Agroinfo.

Agroland, investiție de 1,3 milioane de euro într-o fabrică de nutrețuri!

Agroland, investiție de 1,3 milioane de euro într-o fabrică de nutrețuri!

22 iulie 2021 - 18:20

Agroland a decis preluarea activității fabricii de nutrețuri combinate de la Caransebeș, printr-o investiție de 1.300.000 euro. Aceasta va deveni prima fabrică din România, pentru care se va obține certificarea non-GMO, pentru producția de furaje nemodificate genetic. Capacitatea de producție a fabricii este în prezent de 12.000 tone/ an și este vizată o creștere a acesteia, de circa 25% pe an, anunță Agroland într-un comunicat transmis Agroinfo.

Anunț ASTĂZI Ministerul Agriculturii: Start cereri pentru ajutoare europene!

Anunț ASTĂZI Ministerul Agriculturii: Start cereri pentru ajutoare europene!

22 iulie 2021 - 15:50

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță lansarea sesiunilor de depunere a cererilor de finanțare pentru submăsura 17.1 - „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” și de depunere a proiectelor pentru submăsura 9.1 – „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol”.

Prim-ministrul Cîțu, anunț ACUM pentru fermieri legat de închiderea piețelor și de noi taxe în agricultură!

Prim-ministrul Cîțu, anunț ACUM pentru fermieri legat de închiderea piețelor și de noi taxe în agricultură!

22 iulie 2021 - 15:30

Premierul Florin Cîţu s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Federaţiei Agrostar. Ce le-a spus premierul României despre închiderea piețelor agro-alimentare și despre noi taxe în agricultură?

APROBAT! Ajutor de 20 de milioane de euro pentru fermieri, crescători de animale!

APROBAT! Ajutor de 20 de milioane de euro pentru fermieri, crescători de animale!

22 iulie 2021 - 12:52

Fermierii, crescătorii de animale din România beneficiază de prime pentru asigurarea culturilor, animalelor și plantelor. Ghidul solicitantului submăsurii 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor, pentru anul 2021, a fost aprobat și este publicat pe site-ul oficial al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), anunță Ministerul Agriculturii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Este necesară asigurarea culturilor agricole? Fermierul Dorel Istrate (jud. Mureș) ne spune de ce și cu cine își asigură culturile!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Blonda la volan

Blonda la volan
Un polițist oprește o blondă pentru viteză: Detalii