Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Ziua Porţilor Deschise la Biofuel Energy – “DDGS - produsul care învinge preţul furajelor tradiţionale”

Publicat: 26 noiembrie 2012 - 09:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pe 22 noiembrie a.c., la sediul de producţie din oraşul Zimnicea, peste 80 de participanţi, dintre care 52 din rândul crescătorilor de animale şi producătorilor de furaje, s-au întâlnit cu specialiştii companiei Biofuel Energy şi au analizat posibilitatea introducerii în fermele pe care le deţin a produsului numit D.D.G.S. (Dried Distillers Grains with Solubles). 

Materia primă pentru obţinerea DDGS-ului este porumbul, triticalele şi grâul cu secară. Acest produs poate asigura cu succes furajarea suinelor, bovinelor, ovinelor, galinaceelor, cabalinelor, dar şi a altor specii de animale. Digestibilitatea fosforului din DDGS este de aproximativ 59%, ceea ce înseamnă ca această valoare este mai mare decât la porumb. În general, 10% DDGS poate înlocui aproximativ 4.25% faină de soia şi 5.70% porumb dacă se include în dieta 0.10% lizină cristalină.

Pentru ca evenimentul Ziua Porţilor Deschise la Biofuel Energy s-a dorit a fi o informare de specialitate, prin prezentarea reţetelor special create pentru diverse specii de animale şi prin analiza produsului la faţa locului, producătorii de carne au avut posibilitatea de a cunoaşte o alternativă eficientă la furajele clasice, atât din punct de vedere al costurilor cat şi a productivităţii. “Nu am dorit să aducem pe piaţa furajelor din România un produs scump şi inaccesibil ca preţ, ci un produs competitiv atât din punct de vedere al preţului cât şi al modului în care acesta îmbunătăţeşte calitatea hranei animalelor. Anul acesta, comparativ cu anul 2011 preţul porumbului achiziţionat de firma noastră a crescut cu cca. 40% şi este în creştere. În aceste condiţii dorim şi facem toate eforturile pentru a oferi pieţei (în special utilizatorilor finali - firma noastră având în portofoliul de clienţi ferme de creştere a animalelor şi avicole) un produs al cărui raport calitate-preţ să fie unul corect. Conform previziunilor realizate de noi creşterea preţului DDGS-ului va fi de 28-30% în perioada următoare. Seceta prelungită este principalul factor de creştere a preţurilor atât la nivel naţional cat şi internaţional. Compania Biofuel Energy este parte a InterAgro, firmă care încă din 1995 a devenit unul dintre principalii producători de cereale şi plante tehnice din România. Pentru a obţine o producţie relativ bună în condiţiile actuale firma are cheltuieli legate de costul irigaţiilor, fapt ce a condus la creşterea preţurilor", a declarat Octavian Stanculet, Direcror General BIOFUEL ENERGY.

biofuel-energy_b

Pe o piaţă concurenţială, o creştere a preţului materiei prime determină fără echivoc o creştere a preţului produsului final, în condiţiile în care ceilalţi factori rămân neschimbaţi. Firmele care activează în industria cărnii trebuie să ţină cont atât de puterea de cumpărare a populaţiei cât şi de gradul de îndatorare al acesteia şi să încerce să se adapteze cât mai bine la nevoile pieţei. “Seceta este factorul determinant al unei producţii scăzute de cereale şi implicit al unui preţ ridicat. Dar, într-o ţară cu un potenţial agricol ca al României, condiţiile meteorologice precum lipsa precipitaţiilor ar trebui înlăturate prin investiţii în sistemul de irigaţii şi comasarea terenurilor în asociaţii. Pentru a fi competitivi pe piaţa cerealelor trebuie să reformăm atât modul de percepţie asupra proprietăţii terenurilor cât şi asupra investiţiilor în utilaje, noi tehnologii şi irigaţii. Ceea ce dorim să subliniem este faptul ca ponderea creşterii preţului cărnii nu trebuie să depăşească ponderea creşterii preţurilor furajelor. În consecinţă, noi toţi trebuie să ne orientăm către un management eficient al resurselor de care dispunem, luând în calcul utilizatorul final pentru fiecare industrie în parte. Pe o astfel de piaţă precum cea a furajelor considerăm ca relaţia vânzător-cumărător trebuie să fie una corectă în ambele sensuri. În condiţiile actuale vor dispărea intermediarii care doar determină o creştere a preţului. Firma noastră a dorit încă de la început, din anul 2009, să stabilească relaţii economice directe cu utilizatorii finali ai DDGS-ului produs de noi, fără a apela la intermediari", a concluzionat Octavian Stanculet.

Vizualizat: 2860 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

07 iulie 2020 - 19:06

ATENȚIE, ITM ÎN CONTROL! Inspectoratele Teritoriale de Muncă din toată țara desfășoară o amplă acțiune de control care vizează, printre alte nereguli, munca la negru, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. În atenția inspectorilor, este munca în agricultură, fermele din vegetal și cele de creștere a animalelor.

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

07 iulie 2020 - 17:26

COMUNICAT. Închiderea fabricilor de lapte de la Vatra Dornei şi Floreni arată cât de mult sprijină autorităţile locale şi judeţene companiile care investesc la nivel local - adică deloc, a declarat astăzi deputatul Daniel Popescu (USR), membru în Comisia de agricultură din Parlamentul României.

SORGUL, MAI SCUMP DECÂT PORUMBUL

SORGUL, MAI SCUMP DECÂT PORUMBUL

07 iulie 2020 - 13:58

În 2019, producţia americană de sorg a înregistrat o scădere netă, ajungând la 8,7 milioane tone faţă de 9,3 milioane tone în 2018. Pentru 2020 previziunile sunt mult mai optimiste, fiind aşteptată o recoltă de 10,7 milioane tone.

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

06 iulie 2020 - 19:45

SCHEMĂ NOUĂ DE AJUTOR DE STAT. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial proiectul Ordonanței de Urgență pentru schema de ajutor acordată fermierilor care au avut pierderi din cauza secetei extreme din acest an. Fermierii care nu au depus cererea unică la APIA pentru subvențiile aferente acestui an nu se încadrează pentru plata ajutorului la secetă.

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

06 iulie 2020 - 11:02

Prognozele privind producţia de grâu a statelor UE şi a celor din regiunea Mării Negre sunt mai pesimiste decât se aştepta în urmă cu două luni. Producția bună și creșterea exporturilor de grâu din Rusia nu vor fi suficiente pentru a compensa pierderile de producţie ale statelor UE şi Ucrainei. Exportul de grâu din aceste două regiuni exportatoare va scădea cu 3,5-4 milioane tone. În aceste condiţii, prețul grâului va crește mai devreme decât de obicei.

REGULI OBLIGATORII ÎN ACEST AN pentru ÎNCASAREA SUBVENȚIILOR APIA!

REGULI OBLIGATORII ÎN ACEST AN pentru ÎNCASAREA SUBVENȚIILOR APIA!

06 iulie 2020 - 09:52

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează care sunt regulile pe care sunt obligați fermierii să le respecte în acest an pentru a încasa subvențiile agricole solicitate în Campania 2020.

EȘANTIOANE CONTROL FERMIERI EXTRASE DE APIA PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ!

EȘANTIOANE CONTROL FERMIERI EXTRASE DE APIA PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ!

06 iulie 2020 - 09:25

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează care sunt eșantioanele de control în teren, stabilite până la această dată, în cadrul Campaniei 2020 pentru plata subvențiilor agricole cuvenite fermierilor români pentru acest an.

CE VERIFICĂRI FACE APIA în FERME pentru FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ de FERMIERI!

CE VERIFICĂRI FACE APIA în FERME pentru FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ de FERMIERI!

06 iulie 2020 - 09:03

CONTROL APIA PE TEREN! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început de la 1 iulie 2020 eșantionarea fermierilor pentru efectuarea controlului la fața locului. AGROINFO vă spune ce verificări face APIA pentru fiecare schemă de plată în parte. Informațiile ne-au fost furnizate de către APIA.

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

06 iulie 2020 - 08:39

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează care sunt termenele stabilite pentru plata subvențiilor APIA în luna iulie 2020.

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

04 iulie 2020 - 15:23

O REȚEA CARE SĂ REZOLVE PROBLEMA VÂNZĂRII PRODUSELOR ROMÂNEȘTI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, 2 iulie 2020, la conferința de presă că-n programul de relansare a agriculturii, problema vânzării produselor românești va fi rezolvată prin crearea unei rețele de colectare, depozitare și distribuire a produselor de la fermieri. Șeful MADR a detaliat vineri, 3 iulie, acest plan pentru care sunt alocate 500 de milioane de euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Căsnicie

Căsnicie
Soţul intră în cameră şi-i spune soţiei: Detalii