Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Ziua Porţilor Deschise la Biofuel Energy – “DDGS - produsul care învinge preţul furajelor tradiţionale”

Publicat: 26 noiembrie 2012 - 09:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pe 22 noiembrie a.c., la sediul de producţie din oraşul Zimnicea, peste 80 de participanţi, dintre care 52 din rândul crescătorilor de animale şi producătorilor de furaje, s-au întâlnit cu specialiştii companiei Biofuel Energy şi au analizat posibilitatea introducerii în fermele pe care le deţin a produsului numit D.D.G.S. (Dried Distillers Grains with Solubles). 

Materia primă pentru obţinerea DDGS-ului este porumbul, triticalele şi grâul cu secară. Acest produs poate asigura cu succes furajarea suinelor, bovinelor, ovinelor, galinaceelor, cabalinelor, dar şi a altor specii de animale. Digestibilitatea fosforului din DDGS este de aproximativ 59%, ceea ce înseamnă ca această valoare este mai mare decât la porumb. În general, 10% DDGS poate înlocui aproximativ 4.25% faină de soia şi 5.70% porumb dacă se include în dieta 0.10% lizină cristalină.

Pentru ca evenimentul Ziua Porţilor Deschise la Biofuel Energy s-a dorit a fi o informare de specialitate, prin prezentarea reţetelor special create pentru diverse specii de animale şi prin analiza produsului la faţa locului, producătorii de carne au avut posibilitatea de a cunoaşte o alternativă eficientă la furajele clasice, atât din punct de vedere al costurilor cat şi a productivităţii. “Nu am dorit să aducem pe piaţa furajelor din România un produs scump şi inaccesibil ca preţ, ci un produs competitiv atât din punct de vedere al preţului cât şi al modului în care acesta îmbunătăţeşte calitatea hranei animalelor. Anul acesta, comparativ cu anul 2011 preţul porumbului achiziţionat de firma noastră a crescut cu cca. 40% şi este în creştere. În aceste condiţii dorim şi facem toate eforturile pentru a oferi pieţei (în special utilizatorilor finali - firma noastră având în portofoliul de clienţi ferme de creştere a animalelor şi avicole) un produs al cărui raport calitate-preţ să fie unul corect. Conform previziunilor realizate de noi creşterea preţului DDGS-ului va fi de 28-30% în perioada următoare. Seceta prelungită este principalul factor de creştere a preţurilor atât la nivel naţional cat şi internaţional. Compania Biofuel Energy este parte a InterAgro, firmă care încă din 1995 a devenit unul dintre principalii producători de cereale şi plante tehnice din România. Pentru a obţine o producţie relativ bună în condiţiile actuale firma are cheltuieli legate de costul irigaţiilor, fapt ce a condus la creşterea preţurilor", a declarat Octavian Stanculet, Direcror General BIOFUEL ENERGY.

biofuel-energy_b

Pe o piaţă concurenţială, o creştere a preţului materiei prime determină fără echivoc o creştere a preţului produsului final, în condiţiile în care ceilalţi factori rămân neschimbaţi. Firmele care activează în industria cărnii trebuie să ţină cont atât de puterea de cumpărare a populaţiei cât şi de gradul de îndatorare al acesteia şi să încerce să se adapteze cât mai bine la nevoile pieţei. “Seceta este factorul determinant al unei producţii scăzute de cereale şi implicit al unui preţ ridicat. Dar, într-o ţară cu un potenţial agricol ca al României, condiţiile meteorologice precum lipsa precipitaţiilor ar trebui înlăturate prin investiţii în sistemul de irigaţii şi comasarea terenurilor în asociaţii. Pentru a fi competitivi pe piaţa cerealelor trebuie să reformăm atât modul de percepţie asupra proprietăţii terenurilor cât şi asupra investiţiilor în utilaje, noi tehnologii şi irigaţii. Ceea ce dorim să subliniem este faptul ca ponderea creşterii preţului cărnii nu trebuie să depăşească ponderea creşterii preţurilor furajelor. În consecinţă, noi toţi trebuie să ne orientăm către un management eficient al resurselor de care dispunem, luând în calcul utilizatorul final pentru fiecare industrie în parte. Pe o astfel de piaţă precum cea a furajelor considerăm ca relaţia vânzător-cumărător trebuie să fie una corectă în ambele sensuri. În condiţiile actuale vor dispărea intermediarii care doar determină o creştere a preţului. Firma noastră a dorit încă de la început, din anul 2009, să stabilească relaţii economice directe cu utilizatorii finali ai DDGS-ului produs de noi, fără a apela la intermediari", a concluzionat Octavian Stanculet.

Vizualizat: 2837 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii