Adama
Vinasa Rompak

Ziua Porţilor Deschise la Biofuel Energy – “DDGS - produsul care învinge preţul furajelor tradiţionale”

Publicat: 26 noiembrie 2012 - 09:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pe 22 noiembrie a.c., la sediul de producţie din oraşul Zimnicea, peste 80 de participanţi, dintre care 52 din rândul crescătorilor de animale şi producătorilor de furaje, s-au întâlnit cu specialiştii companiei Biofuel Energy şi au analizat posibilitatea introducerii în fermele pe care le deţin a produsului numit D.D.G.S. (Dried Distillers Grains with Solubles). 

Materia primă pentru obţinerea DDGS-ului este porumbul, triticalele şi grâul cu secară. Acest produs poate asigura cu succes furajarea suinelor, bovinelor, ovinelor, galinaceelor, cabalinelor, dar şi a altor specii de animale. Digestibilitatea fosforului din DDGS este de aproximativ 59%, ceea ce înseamnă ca această valoare este mai mare decât la porumb. În general, 10% DDGS poate înlocui aproximativ 4.25% faină de soia şi 5.70% porumb dacă se include în dieta 0.10% lizină cristalină.

Pentru ca evenimentul Ziua Porţilor Deschise la Biofuel Energy s-a dorit a fi o informare de specialitate, prin prezentarea reţetelor special create pentru diverse specii de animale şi prin analiza produsului la faţa locului, producătorii de carne au avut posibilitatea de a cunoaşte o alternativă eficientă la furajele clasice, atât din punct de vedere al costurilor cat şi a productivităţii. “Nu am dorit să aducem pe piaţa furajelor din România un produs scump şi inaccesibil ca preţ, ci un produs competitiv atât din punct de vedere al preţului cât şi al modului în care acesta îmbunătăţeşte calitatea hranei animalelor. Anul acesta, comparativ cu anul 2011 preţul porumbului achiziţionat de firma noastră a crescut cu cca. 40% şi este în creştere. În aceste condiţii dorim şi facem toate eforturile pentru a oferi pieţei (în special utilizatorilor finali - firma noastră având în portofoliul de clienţi ferme de creştere a animalelor şi avicole) un produs al cărui raport calitate-preţ să fie unul corect. Conform previziunilor realizate de noi creşterea preţului DDGS-ului va fi de 28-30% în perioada următoare. Seceta prelungită este principalul factor de creştere a preţurilor atât la nivel naţional cat şi internaţional. Compania Biofuel Energy este parte a InterAgro, firmă care încă din 1995 a devenit unul dintre principalii producători de cereale şi plante tehnice din România. Pentru a obţine o producţie relativ bună în condiţiile actuale firma are cheltuieli legate de costul irigaţiilor, fapt ce a condus la creşterea preţurilor", a declarat Octavian Stanculet, Direcror General BIOFUEL ENERGY.

biofuel-energy_b

Pe o piaţă concurenţială, o creştere a preţului materiei prime determină fără echivoc o creştere a preţului produsului final, în condiţiile în care ceilalţi factori rămân neschimbaţi. Firmele care activează în industria cărnii trebuie să ţină cont atât de puterea de cumpărare a populaţiei cât şi de gradul de îndatorare al acesteia şi să încerce să se adapteze cât mai bine la nevoile pieţei. “Seceta este factorul determinant al unei producţii scăzute de cereale şi implicit al unui preţ ridicat. Dar, într-o ţară cu un potenţial agricol ca al României, condiţiile meteorologice precum lipsa precipitaţiilor ar trebui înlăturate prin investiţii în sistemul de irigaţii şi comasarea terenurilor în asociaţii. Pentru a fi competitivi pe piaţa cerealelor trebuie să reformăm atât modul de percepţie asupra proprietăţii terenurilor cât şi asupra investiţiilor în utilaje, noi tehnologii şi irigaţii. Ceea ce dorim să subliniem este faptul ca ponderea creşterii preţului cărnii nu trebuie să depăşească ponderea creşterii preţurilor furajelor. În consecinţă, noi toţi trebuie să ne orientăm către un management eficient al resurselor de care dispunem, luând în calcul utilizatorul final pentru fiecare industrie în parte. Pe o astfel de piaţă precum cea a furajelor considerăm ca relaţia vânzător-cumărător trebuie să fie una corectă în ambele sensuri. În condiţiile actuale vor dispărea intermediarii care doar determină o creştere a preţului. Firma noastră a dorit încă de la început, din anul 2009, să stabilească relaţii economice directe cu utilizatorii finali ai DDGS-ului produs de noi, fără a apela la intermediari", a concluzionat Octavian Stanculet.

Vizualizat: 3290 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii