Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Actul care vă ajută să luați banii!

Publicat: 17 martie 2016 - 17:09
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii de lapte au nevoie de o dovadă că au livrat laptele ca să încaseze de la APIA un ajutor de minim 12 euro/tona de lapte și maxim 2.900 euro/fermier. Problema se ivește la fermierii persoane fizice. Care este documentul fiscal de care au nevoie fermierii ca să ia banii?

8.773.154 euro este ajutorul financiar, aprobat pe 16 martie de Guvern, pentru fermierii din sectorul laptelui.
 
Sunt eligibili pentru ajutorul de minimis fermierii care îndeplinesc următoarele criterii:
 
Sunt înscrişi în sistemul cotelor de lapte la Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură, prin Compartimentul de administrare a cotelor de lapte, ca producători cu cote de livrări  pentru anul de cotă 2014-2015, respectiv dețin cotă de livrări la data de 31 martie 2015.
 
Sunt în activitate, respectiv au încheiat un contract pe o perioadă de minimum 6 luni, valabil la data depunerii solicitării, cu un prim - cumpărător, şi dețin cel puţin un document fiscal care să ateste livrarea laptelui, aferent contractului.
 
Producţia de lapte livrată pe beneficiar este de minimum 5 tone de lapte în anul de cotă 2014-2015.  Documentul fiscal le dă bătăi de cap fermierilor persoane fizice.
 
Mulți dintre ei ne-au întrebat care este acest document fiscal cu care pot să dovedească la APIA livrarea laptelui?
 
Fermierii pot să atașeze cererii un borderou de achiziții de la fabrica/procesatorul unde au livrat laptele sau o factură fiscală/chitanță prin care fabrica le-a plătit marfa, spun surse APIA.
 
Suma cuvenită fiecărui producător se calculează de către APIA conform cantității de lapte livrată în anul de cotă 2014-2015:
 
240 euro/beneficiar pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte cuprinsă între 5 tone inclusiv şi 20 tone inclusiv;
12 euro/tonă pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 20 tone şi până la 200 tone inclusiv;
2900 euro/beneficiar pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 200 tone.
 
ATENȚIE! TERMENUL LIMITĂ PENTRU DEPUNEREA CERERILOR ESTE 8 APRILIE. APIA trebuie să vireze banii până la 30 iunie 2016.
Vizualizat: 3636 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii