Adama
Agreena
AGRICOVER

11,1 milioane de euro, bani prea puțini ca să fie dați toți fermierilor! Un fermier ar primi doar 6 euro/cap de animal!

Publicat: 07 octombrie 2015 - 12:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Claudiu Frânc confirmă că liderii fermierilor vor să direcționeze o sumă din cele 11,1 milioane de euro spre zona de promovare și etichetare a produselor românești. Pentru că echipa Ministerului Agriculturii nu a fost de acord ca toată suma destinată pieței laptelui să meargă la promovare, o parte s-ar putea împărți micilor fermieri. Cu o condiție, însă!

Discuțiile au fost acum două săptămâni. Federația, în urma unei adunări  a fermierilor, a stabilit clar cum se împart acești bani. Este anacronic să discutăm de o sumă atât de mică. Discutăm de ajutorul național în zootehnie în care avem aproape 200 de milioane de euro buget și abia ajunge la 400 de lei/cap de bovină/an. Dacă discutăm de 11,1 milioane, împărțiți și veți vedea că poate ajungem undeva la 6 - 7 euro/cap de vacă. Un fermier cu 30 de capete ar primi undeva la 200 de euro. Nu facem absolut nimic. Federația Crescătorilor de Bovine s-a gândit ca o sumă de 5 milioane de euro să fie împărțită pentru fermierii care au între 3 și 15 capete de vaci, condiția este ca fermierul respectiv să nu încaseze sprijinul cuplat pe zootehnie, iar diferența să o folosim ca organizații profesionale pentru promovarea produselor din lapte și a laptelui românesc, spune Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine. Diferența ar fi undeva la peste 3 milioane de euro.

Suntem curioși la câți crescători de bovine va ajunge un euro din cele 5 milioane de euro. Suma este extrem de mică raportată la numărul fermierilor. Cu certitudine, fermierii care dețin peste 10 capete de bovine vor prefera sprijinul cuplat dacă îndeplinesc criteriile de eligibilitate. Cuantumul acestui sprijin fiind mult mai mare decât le-ar reveni din suma promisă de liderul fermierilor.

Cele 11,1 milioane de euro reprezintă un ajutor trimis de Comisia Europeană, în urma Consiliului Miniștrilor Agriculturii din statele membre UE, ținut la Bruxelles pe 7 septembrie 2015. Banii ar trebui să ajute producătorii de lapte și de carne de porc. Aproximativ 2,8 milioane de euro ar reveni producătorilor de carne de porc, grav afectați de scăderea dramatică a prețului.

Vizualizat: 2052 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Ajutorul european de 11,1 milioane de euro nu a fost încă împărțit! Termenul limită 30 noiembrie!

Ajutorul european de 11,1 milioane de euro nu a fost încă împărțit! Termenul limită 30 noiembrie!

Întâlnirea de miercuri, 23 septembrie, cu liderii fermierilor la Ministerul Agriculturii, a fost catalogată de șeful Agriculturii românești ca o ședință de lucru. Cele 11,1 milioane de euro au rămas tot neîmpărțite. Nici vorbă că pentru fermierii mici s-ar pregăti  o sumă în euro, un așa-zis ajutor de minimis.

Cum se împart 11,1 milioane de euro fermierilor?

Cum se împart 11,1 milioane de euro fermierilor?

Comisia Europeană a împărțit 420 de milioane de euro la cele 28 de state membre UE. Sumele nu sunt uniforme, iar României îi revin 11,1 milioane de euro. Ce vom face cu banii?

Comisia Europeană împarte 420 mil.euro la 28 de țări! 11,1 mil. euro revin României!

Comisia Europeană împarte 420 mil.euro la 28 de țări! 11,1 mil. euro revin României!

Phil Hogan, comisar european pentru Agricultură, anunță pe pagina sa că pachetul de sprijin financiar pe care-l acordă Comisia Europeană celor 28 de state membre UE este în valoare de 420 milioane de euro și nu de 500 de milioane de euro, cum era prevăzut inițial.

Alte articole in aceasta categorie

Cine beneficiază  anul acesta de subvenția APIA pe hectarul de pășune/teren arabil și cap animal!

Cine beneficiază anul acesta de subvenția APIA pe hectarul de pășune/teren arabil și cap animal!

29 martie 2024 - 08:19

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat condițiile minime, generale de eligibilitate pentru plata subvențiilor agricole aferente acestui an și beneficiarii. 

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

29 martie 2024 - 06:09

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) atrage atenția fermierilor, crescătorilor de animale asupra obligațiilor pe care le au pentru a se califica la plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal.

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

28 martie 2024 - 20:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță documentele necesare pentru toți fermierii, crescătorii de animale care cer subvenții agricole în 2024.

APIA: Condiții, acte plata ANT ovine/caprine pentru anul acesta!

APIA: Condiții, acte plata ANT ovine/caprine pentru anul acesta!

28 martie 2024 - 19:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat, pe site-ul oficial, condițiile pentru obținerea în 2024 a ajutorului național tranzitoriu, ANT, ovine/caprine, subvenție plătită de la bugetul de stat.

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

28 martie 2024 - 11:15

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 4 aprilie – 7 iunie 2024, la Centrele APIA, se vor depune Cererile de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024.

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

28 martie 2024 - 05:41

Fermierii care cultivă minim un hectar cu lucernă pot încasa anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sprijinul cuplat pentru venit-lucernă, subvenție plătită din bani europeni. Condițiile de eligibilitate sunt prevăzute de Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

Perspectivele agriculturii ecologice

Perspectivele agriculturii ecologice

27 martie 2024 - 21:15

Viorel Morărescu, directorul Direcției Politici în Sectorul Vegetal (DPSV), din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ambasador pentru agricultura ecologică, a susținut astăzi, 25 martie 2024, la Academia de Studii Economice (ASE) o prezentare în fața studenților din anul II la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului, ce a vizat Planul Național de Acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice din România, precum și situația prezentă și perspectivele în agricultura ecologică.

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

27 martie 2024 - 16:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în perioada 29 – 31 martie 2024, în curtea instituției, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, un nou târg de promovare a produselor agroalimentare românești.

APIA ACUM: Plata ANT ajutor național tranzitoriu bovine!

APIA ACUM: Plata ANT ajutor național tranzitoriu bovine!

27 martie 2024 - 15:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le-a răspuns crescătorilor de animale care întreabă de plata ajutorului național tranzitoriu, ANT, vaci lapte și vaci carne.

De ce au fost amendați trei fermieri!

De ce au fost amendați trei fermieri!

27 martie 2024 - 05:47

Garda de Mediu Arad a făcut verificări după găsirea pe câmp a unor leșuri de căprioare, iepuri, vulpi. Controlul Gărzii s-a soldat cu amenzi și suspendarea activității pentru trei fermieri.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii