Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Studiul Corteva găsește răspunsuri la problemele inegalității de gen în agricultura românească

Publicat: 08 noiembrie 2022 - 16:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Discriminarea de gen este încă prezentă în agricultură, dar, după cum arată studiul, există speranțe de progres atât pentru societatea civilă, cât si pentru întreprinderi.

Compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă Corteva Agriscience a dezvăluit rezultatele studiului asupra stilului de viață, a priorităților și a provocărilor cu care se confruntă femeile din România care lucrează în agricultură în viața de zi cu zi. Studiul condus de Corteva a urmărit să înțeleagă mai bine nivelul discriminării de gen și să creeze o înțelegere aprofundată din care să se poată măsura progresul în sectorul agricol românesc.

Studiu Corteva-1_b

Fiind determinată să promoveze întotdeauna echitatea în agricultură, Corteva Agriscience susține și accelerează progresul prin implementarea unei abordări fundamentale care îi permite să îmbunătățească viața angajaților săi și să consolideze performanța companiei, precum și să construiască sfera agriculturii la fel de diversă precum comunitățile pe care le servește. Sprijinind inițiative de îmbunătățire a vieții în întreaga lume, Corteva se străduiește să investigheze amănunțit fenomenul inegalității de gen, căutând mereu modalități de a reduce decalajul. Cu acest obiectiv stabilit, în septembrie 2022, Corteva în parteneriat cu ProInsight Lab a realizat un studiu dorind să pună în lumină problemele disparității de gen în agricultura românească.

Studiu Corteva-2_b


IDENTIFICAREA OBSTACOLELOR DE CARE SE LOVESC FEMEILE ÎN AGRICULTURA ROMÂNEASCĂ

 

Rezultatele sondajului relevă faptul că, deși femeile intervievate au fost destul de îngăduitoare, peste 53% considerând că discriminarea a scăzut în ultimii 10 ani, iar 35% afirmă că aceasta va dispărea în următorii 10 ani, încă percep discriminarea de gen în agricultura românească ca fiind un fenomen răspândit. Peste 60% dintre respondente au răspuns că problema discriminării femeilor este prezentă în agricultură (42% - complet de acord și 21% - mai degrabă de acord), dar doar 13% au menționat discriminarea femeilor ca fiind o problemă personală pentru ele.

Studiu Corteva-3_b

În evaluarea evoluției fenomenului de discriminare, aproape 54% dintre respondente au remarcat că în agricultură, femeile, prin comparație cu bărbații, au mai puține șanse de a primi finanțare în cazul unei achiziții mari de afaceri (54%); au mai puțin timp de dedicat pentru ele și pentru hobby-urile lor (52%); și au mai puține oportunități de carieră (49%), precum și un venit mai mic (40%).

Aproximativ jumătate dintre respondente au declarat că au posibilitatea (mult sau suficient) de a folosi tehnologiile moderne în agricultură și de a fi instruite (46% - 50%, respectiv). Cu toate acestea, accesibilitatea la noile tehnologii diferă semnificativ în funcție de vârstă și de tipul întreprinderilor agricole în care lucrează participantele la studiu. Femeile tinere cu vârsta cumprinsă între 18 și 30 de ani și cele care lucrează în întreprinderi agricole internaționale sau românești au acces mai mare la noile tehnologii. În consecință, noile tehnologii sunt cel mai puțin accesibile respondentelor cu vârsta peste 40 de ani și celor care lucrează în „fermele de subzistență”.

Studiu Corteva-4_b

ABORDAREA OBSTACOLELOR


Majoritatea femeilor intervievate au raportat progrese către egalitatea de gen, dar 80% au declarat, de asemenea, că eforturile depuse de stat nu sunt suficiente pentru a atrage femeile către agricultură. La evaluarea diferitelor programe guvernamentale menite să atragă femeile în agrobusiness, nu au fost găsite priorități semnificative. Toate programele prezentate în chestionar au primit 30-40% sprijin din partea respondentelor.

Potrivit respondentelor, au fost identificate patru direcții cheie pentru a elimina obstacolele aflate în calea egalității:

  • Politici de gen: protejarea și educarea femeilor cu privire la discriminare, educație de gen
  • prioritizând egalitatea în drepturi și oportunități atât pentru bărbați cât și pentru femei, precum și emanciparea femeii;
  • Educație: acces la formare în noile tehnologii în agricultură;
  • Economie: consiliere în afaceri, dezvoltarea de programe speciale pentru a atrage femeile către agrobusiness, introducerea de programe de stat pentru sprijinirea micilor întreprinderi în domeniul agriculturii;
  • Social: cultivarea unei imagini atractive a muncii rurale și a femeii moderne în agricultură în mass-media, crearea de evenimente pentru femeile din agrobusiness.

Studiu Corteva-5_b

„Femeile au o contribuție esențială la economia agricolă și rurală din toată România și, adesea, gestionează gospodării complexe și urmăresc strategii multiple în traiul zilnic. Acest studiu mărește înțelegerea diversității rolului femeilor în agricultură și a constrângerilor cu care se confruntă ca fermieri și muncitori rurali. În plus, reafirmă că femeile inovatoare din zonele rurale hrănesc mai mult decât familiile și comunitățile lor, ele ajută la hrănirea lumii. În Corteva Agriscience lucrăm cu fermierii pentru a afla despre provocările de zi cu zi cu care se confruntă și despre modul în care compania poate oferi un sprijin mai bun. Prin urmare, am creat programe precum TalentA pentru a da putere femeilor care lucrează în domeniu pentru a asigura securitatea alimentară în comunitățile lor. Pentru Corteva, este o confirmare că acest proiect aduce beneficii semnificative în rândul comunităților din care provin participanții, iar proiectele pe care le depun sunt de interes și merită susținute” a declarat Maria Cîrjă, Marketing Manager Corteva Agriscience România & Moldova.

TalentA este un program gratuit de educație, mentorat și granturi destinat fermierilor din zonele rurale. Acest program a fost creat pentru dezvoltarea competențelor profesionale în managementul afacerilor și agricultură dedicate femeilor inovatoare din mediul rural. Programul este implementat de Corteva Agriscience în șapte țări și a oferit mentorat pentru aproape 800 de participanți. În România, programul a fost implementat de 3 ori, iar anul acesta a găzduit peste 40 de participanți, care au fost instruiți să înțeleagă, să învețe și să practice conceptele, procesele și instrumentele necesare dezvoltării unui agrobusiness. În 2022, Corteva Agriscience România a acordat granturi în valoare totală de 15.000$ pentru trei participate, bani ce speră că le vor ajuta să-și dezvolte afacerea.

Studiu Corteva-6_b

Studiu Corteva-7_b

Despre Corteva Agriscience 

 

Corteva Agricience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată la bursă, ce combină inovația de vârf din industrie, implicarea clienților și execuția operațională pentru a oferi soluții la cele mai mari provocări agricole din lume. Corteva generează opțiuni avantajoase pe piață prin strategia sa unică de distribuție, împreună cu mixul său echilibrat și divers de semințe, produse de protecția a plantelor și servicii digitale la nivel mondial. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, ce pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare.

 

Mai multe informații sunt disponibile pewww.corteva.ro 

Urmăriţi Corteva Agriscience pe FacebookInstagramLinkedInTwitter şi YouTube 

Studiu Corteva-8_b

Studiu Corteva-9_b

Vizualizat: 561 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Pentru a avea succes tranziţia la agricultura biologică trebuie pregătită din timp, atât în ceea ce înseamnă combaterea principalelor buruieni şi a dăunătorilor problemă, rotaţia culturilor, dar şi pregătirea solului. Sfaturi utile pentru fermierii care doresc să "intre" în cultura biologică găsiţi în cartea lui Paolo Barchetta.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii