Adama
Vinasa Rompak

Sclerotinia Protector – o tehnologie unică pentru cultura de rapiță

Publicat: 15 iunie 2022 - 13:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Corteva Agriscience pune accent pe inovatie si cercetare pentru a-si extinde gama de produse pe piața semințelor, oferind astfel acces fermierilor la o genetică avansată care permite creșterea randamentului și calității recoltelor, maximizând astfel potențialul productiv al fermelor agricole.

Sclerotinia Protector – o tehnologie unică pentru cultura de rapiță_b

După mai bine de 10 ani de cercetare în sere și laboratoare, realizând mai mult de 100 de testări în întreaga Europă, cercetătorii de la Corteva aduc în câmp o combinație de hibrizi cu cel mai bun randament de productivitate și în plus, toleranță împotriva Sclerotinia, în același produs, în același sac de semințe.

Sclerotinia Protector este o tehnologie unică aplicată culturii de rapiță. În plus, această nouă genetică este adaptată pe scară largă și furnizează rezultate excelente în diferite regiuni și areale, de-a lungul anilor. Programul este axat pe îmbunătățirea potențialului genetic de productivitate, prin livrarea de gene defensive puternice și îmbunătățirea calității recoltei.  

Programul de cercetare pentru rapița de toamnă  este parte a programului global de cercetare  și este dezvoltat prin folosirea markerilor moleculari și expertiza  transferului trăsăturilor și tehnologiilor în germoplasma europeană de elită.

Corteva Agriscience a lansat în sezonul de semănat 2021, hibridul PT303 Sclerotinia Protector (SP), acesta conține o trăsătură unică între hibrizii de rapiță de toamnă. Această caracteristică a fost obținută ca urmare a multor ani de ameliorare specifică și testări în Europa. Am vrut astfel să ne asigurăm că vom oferi fermierilor noștri o protecție consistentă și stabilă, folosind germoplasma noastră de elită pentru performanțe de producție mai ridicate și mai sigure. 

Sclerotinia Protector – o tehnologie unica pentru cultura de rapita 2_b

Beneficiul imediat și vizibil pentru fermierii care cultivă hibrizi de rapiță Sclerotinia Protector, este scăderea incidenței bolii în câmp corelat cu impactul pozitiv asupra producției în momentul în care comparăm hibridul Sclerotinia Protector (SP) cu un hibrid sensibil, în aceeași situație.

Primul nostru candidat, hibridul PT303 este exemplul perfect al acestei linii noi de produse, care oferă siguranță prin cel mai bun pachet de trăsături și un potențial productiv ridicat, confirmat de rezultatele înregistrate.

Până în prezent, niciun hibrid de rapiță nu a prezentat rezistență la Sclerotinia. Astfel, singura soluție a cultivatorilor de a controla boala, a fost aplicarea în mod sistematic de fungicide la căderea primelor petale, pentru a preveni contaminările foliare.

Lansarea primului hibrid tolerant permite regândirea strategiei de protecție împotriva Sclerotiniei. Cu hibridul PT303, devine posibilă raționalizarea protecției fungice împotriva patogenului.

Astfel, fermierul poate să adapteze strategia de aplicare a fungicidelor în funcție de factorii agronomici specifici terenurilor sale și contextului meteorologic la momentul înfloririi culturii de rapiță.

În 2022, continuăm cercetările cu scopul de a completa baza noastră de date și de a ne îmbunătăți cunoștințele legate de optimizarea programelor de utilizare a fungicidelor pe hibrizii toleranți din portofoliul Corteva.

Acesta este obiectivul nostru în ceea ce privește ameliorarea, iar Sclerotinia Protector este parte a angajamentului nostru pentru o inovație continuă și o agricultură mai sustenabilă.

 Sclerotinia Protector – o tehnologie unica pentru cultura de rapita 1_b

 

Și cel mai important aspect îl reprezintă angajamentul Corteva de a răspunde solicitărilor consumatorilor de produse și practici ecologice și de a răspunde cerințelor fermierilor de produse noi care să le asigure venituri stabile.  Acesta este obiectivul nostru în ceea ce privește ameliorarea, iar Sclerotinia Protector este parte a angajamentului nostru pentru o inovație continuă și o agricultură mai sustenabilă.  

 

 un articol de Andrei Ciocoiu - Category Marketing Manager Seeds Corteva Agriscience Romania & Moldova

Vizualizat: 876 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii