KWS+
Reclama header after big part 2

Rasa Angus în România – de la o rasă necunoscută la o afacere în continuă creștere chiar și pe timp de pandemie

Publicat: 26 noiembrie 2020 - 11:25
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Acum 12 ani, Karpaten Meat Group dădea startul unei noi afaceri în România – business-ul cu bovine de carne ANGUS. 

0001_s

La acel moment, pe pășunile României nu erau întâlnite rasele de bovine de carne. Rând pe rând fermieri din toate zonele țării au înțeles eficiența managementului unei ferme de bovine Angus și beneficiile aduse de această rasă foarte ușor adaptabilă la condițiile de mediu. Cu sprijin tehnic și logistic, pe baza experienței avute în ferma pilot de la Marpod, fiecare start-up din domeniu s-a integrat în sistemul creat și promovat de Karpaten Meat Group.

Iată discutăm astăzi așadar, despre o rețea extinsă de antreprenori autohtoni care împreună au adus plus de valoare în piața de bovine dar și de carne din țara noastră. Acest business și-a urmat drumul și în acest an dificil, Karpaten Meat Group a continuat programele de parteneriat atât vânzarea de bovine Angus în sistem de parteneriat prin achiziția produșilor, cât și îngrășarea bovinelor în vederea abatorizării.

Focusul acestui sector, în România, rămâne axat pe popularea exploatațiilor cu bovine Aberdeen Angus prin o atenție sporită în selecția exemplarelor valoroase din punct de vedere genetic. Efectivele actuale trebuie să treacă printr-un proces de triere, bazat pe indicatori de performanță a vițeilor produși. Urmărirea geneticii într-o fermă de reproducție generează un progres rapid și o profitabilitate crescută prin produși cu caracteristici performante. Prin selecția corectă a animalelor de reproducție se vor obține și produși cu nivel genetic ridicat și se va putea atinge un management eficient. De aceea e foarte important ca startul în acest business să fie cu bovine cu potențial genetic ridicat.

IMG_4649 crop_b

Unul dintre programele de parteneriat lansate de Karpaten Meat Group anul trecut este programul de leasing bulls, creat pentru a oferi posibilitatea diversificării linilor genetice, prin montă naturală, înspre îmbunătățirea diverselor caractere ale rasei. Părinții taurilor din acest program sunt lideri incontestabili pentru creștere, performanță, lungimea corpului, dezvoltarea musculaturii și putere, unii provin din ferme extrem de longevive, cu istorie și sunt câștigători ai concursurilor internaționale de prestigiu.

Scopul comun al tuturor care activează în domeniu este ca prin ameliorarea rasei să crească rentabilitatea fermei dar mai ales să asigure livrarea unui produs local de calitate superioară, care răspunde cerințelor pieței europene.

Deși inițial privite cu scepticism de către fermierii locali, care erau învățați cu producția de lapte, bovinele Angus și-au dovedit în timp rentabilitatea. Eficiența și profitabilitatea unei ferme de bovine Angus i-a convins, așadar pe tot mai mulți să își îndrepte focusul spre acest business care se poate pune ușor pe picioare, cu o investiție minimă.
Luna aceasta ferma Karpaten Meat are o ofertă de sfârșit de an. La achiziționarea unui lot de 30 de vițele Angus cu vârsta între 12-15 luni, primești un taur de reproducție Aberdeen Angus cadou. Animalele pot fi selectate individual din cadrul fermei din localitatea Marpod, judeţul Sibiu, pe baza unei programări prealabile.

Pentru mai multe detalii vă rog să ne sunați la numărul +40 743 221 773 sau să ne scrieți pe info@karpaten-meat.com

Vizualizat: 3636 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Drumul spre casă

Drumul spre casă
Un beţiv, în drum spre casă, se împiedică şi cade. Se ridică cu greu, porneşte şi iar cade. Detalii