SYNGENTA
Adama

Priaxor® EC: alegerea fermierilor care vor mai mult

Publicat: 07 mai 2022 - 20:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Gestionarea protecției culturii de cereale devine tot mai complexă, de la un an la altul. Vremea tot mai imprevizibilă, atacurile tot mai virulente ale agenților patogenilor și complexitatea tot mai mare a tehnologiilor de protecție pun în dificultate până și pe cei mai experimentați fermieri.

priaxor_1920px_b

Pentru aceasta, BASF a creat un fungicid care a devenit rapid una dintre vedetele portofoliului de produse dedicate protecției culturilor de cereale. Priaxor® EC a devenit rapid cunoscut printre fermieri grație celui mai bun control împotriva septoriozei și a capacității sale de a asigura sporuri de producție prin efectele fiziologice AgCelence®.

Priaxor® EC poate să salveze până la 50% din potențialul de producție, comparativ cu o solă netratată. Producția mărită este un efect direct al tehnologiei AgCelence®, de care beneficiază Priaxor® EC, cumulată cu cel mai bun control al septoriozei de pe piață. Mai mult, fungicidul BASF poate fi ușor integrat în programele de management al rezistenței patogenilor prin alternarea modurilor de acțiune. Fermierii au astfel la dispoziție soluții atât pentru primul, cât și pentru al doilea tratament la cultura de cereale.

priaxor-depozite-fluxapiroxad-cristale_b

Formulare de top

Fungicidul Priaxor® EC conține Xemium® și piraclostrobin. Xemium®, molecula inteligentă cu acțiune FAST, este cea mai eficientă substanță activă din grupa chimică SDHI din portofoliul BASF. Substanța de ultimă generație formează depozite pe frunză după aplicare și rămâne activă, fiind rezistentă la spălare. Acțiunea sistemică și mobilitatea unică în plantă fac ca protecția asigurată să fie independentă de vreme.

A doua substanță activă, piraclostrobin, are nu doar efect preventiv, ci și efect de vitalizare, grație tehnologiei AgCelence®. Astfel, plantele tratate cu Priaxor® EC au un grad mai mare de vitalitate, absorb mai bine azotul, își îmbunătățesc procesul de fotosinteză și rezistă mai bine la secetă și la arsurile solare. Pentru fermier, aceste efecte se traduc într-o producție foarte bună și într-un conținut mai mare de proteină și de gluten.

priaxor-lot-tratat-netratat_b

Acțiune complementară de încredere

Cele două substanțe active au un efect cumulat preventiv, curativ și eradicativ împotriva celor mai importante boli la cereale: septorioza, rugina, fuzarioza, făinarea, helmintosporioza sau arsura frunzelor. Spectrul de protecție foarte larg și efectele de vitalizare AgCelence® fac ca fungicidul Priaxor® EC să fie soluția optimă pentru tratamentul culturii de cereale.

Produsul combate cu eficacitate foarte mare în special septorioza și rugina brună. Sunt bolile care pot afecta poate cel mai mult cantitatea și calitatea recoltelor. Testele BASF au arătat că Priaxor® EC oferă o eficacitate de 86.9% împotriva Septoria tritici, aplicat în stadiul BBCH 32-39, în doza omologată. Spre deosebire de fungicidul BASF, alte produse similare oferă o eficacitate de doar 59.5%.

Aplicat la culturile de cereale păioase, produsul este deosebit de eficient în combaterea următorilor agenți patogeni:

  • Făinare (Erysiphe graminis)
  • Septorioze (Septoria tritici, Septoria spp.)
  • Pătarea reticulară a frunzelor de grâu (Pyrenophora tritici-repentis)
  • Rugina brună (Puccinia recondita)
  • Arsura frunzelor (Rhynchosporium secalis)
  • Pătarea reticulară a frunzelor de orz (Pyrenophora teres)
  • Rugina orzului (Puccinia hordei)
  • Fuzarioza (Fusarium spp.)      

priaxor-momentul-aplicarii_b

Recomandări de la BASF pentru aplicare

Pentru combaterea septoriozei, ruginilor, fuzariozei sau făinării la cultura de grâu, produsul Priaxor® EC se aplică în doza recomandată, de 0,75 – 1 litri la hectar. La orz, se aplică în funcție de gradul de infestare, pentru combaterea arsurii frunzelor de orz, a făinării orzului, a pătării reticularea frunzelor sau împotriva ruginii orzului, în doza de 0.75 – 1 l/ha. Aceeași doză se poate folosi și pentru protecția culturilor de secară sau triticale. Fereastra recomandată de aplicare este de la mijlocul înfrățirii până la sfârșitul înfloririi, respectiv stadiile BBCH 25-69. Se pot efectua maxim două tratamente, la un interval de 21 de zile între ele.

Beneficiile Priaxor® EC pentru fermierii profesioniști

  • Eficacitate excelentă împotriva septoriozei
  • Partener perfect în câmp în lupta contra patogenilor culturilor de grâu sau orz
  • Distribuție sistemică, efect curativ și eficacitate de durată ce oferă un cumul de protecție pentru cultură
  • Efecte fiziologice AgCelence® pentru sporuri ridicate de producție

Contactează-ți reprezentantul local BASF și află cum îți poți îmbunătăți programul de management al rezistenței împotriva bolilor prin integrarea Priaxor® EC în al doilea tratament la cereale.

Vizualizat: 1564 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat APIA ASTĂZI! Subvențiile APIA la plată!

Comunicat APIA ASTĂZI! Subvențiile APIA la plată!

17 ianuarie 2025 - 19:22

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 90% din totalul fermierilor declarați eligibili în Campania aferentă anului de cerere 2024.

Syngenta, lider în preemergență și postemergență timpurie la porumb cu noul pachet erbicid Lumax® Dual® Next

Syngenta, lider în preemergență și postemergență timpurie la porumb cu noul pachet erbicid Lumax® Dual® Next

16 ianuarie 2025 - 18:34

Syngenta continuă tradiția pe poziția de lider în preemergență și postemergență timpurie la cultura de porumb odată cu lansarea pachetului erbicid Lumax® Dual® Next.

Noi subvenții APIA aprobate ASTĂZI de Guvern!

Noi subvenții APIA aprobate ASTĂZI de Guvern!

16 ianuarie 2025 - 15:45

Guvernul a aprobat astăzi, 16 ianuarie 2025, Hotărârea pentru modificarea și completarea HG nr.1571/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor aferente sectoarelor vegetal și zootehnic din cadrul Planului Strategic (PS) PAC 2023-2027, finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și de la bugetul de stat.

Aprobată de Guvern ASTĂZI: Hotărâre ajutoare fermieri!

Aprobată de Guvern ASTĂZI: Hotărâre ajutoare fermieri!

16 ianuarie 2025 - 15:37

Guvernul a aprobat astăzi, 16 ianuarie 2025, Hotărârea pentru modificarea și completarea HG nr.1570/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor specifice dezvoltării rurale cuprinse în Planul Strategic (PS) PAC 2023-2027.

Agricover deschide primul depozit certificat SEVESO din România dedicat exclusiv inputurilor agricole

Agricover deschide primul depozit certificat SEVESO din România dedicat exclusiv inputurilor agricole

16 ianuarie 2025 - 10:29

Agricover transformă distribuția agricolă prin deschiderea primului depozit certificat SEVESO din România, dedicat exclusiv inputurilor agricole (semințe și produse de protecția plantelor).

Sumele APIA plătite ASTĂZI fermierilor, crescătorilor de animale!

Sumele APIA plătite ASTĂZI fermierilor, crescătorilor de animale!

15 ianuarie 2025 - 19:23

În perioada 02 decembrie 2024 – 15 ianuarie 2025, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată suma totală de 337.658.900 euro (1.679.964.783 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 639.440 fermieri. 

Participarea României la expoziția internațională Săptămâna verde 2025

Participarea României la expoziția internațională Săptămâna verde 2025

15 ianuarie 2025 - 15:33

În perioada 17 – 26 ianuarie 2025, se desfășoară la Berlin, Germania, cea de-a 89-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde 2025” (Grüne Woche). Anual, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) participă la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul căruia experți din MADR promovează produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.

Fungicidul pentru cereale păioase Queen® - ultima inovație pe bază de Inatreq™ active

Fungicidul pentru cereale păioase Queen® - ultima inovație pe bază de Inatreq™ active

15 ianuarie 2025 - 14:02

Începând cu 2025 Corteva introduce pe piața din România fungicidul QUEEN. Corteva Agriscience continuă astfel angajamentul de a oferi fermierilor soluții de ultimă generație pentru protecția culturilor și securizarea producțiilor.

Mesaj URGENT ANSVSA pentru toți crescătorii de animale!

Mesaj URGENT ANSVSA pentru toți crescătorii de animale!

15 ianuarie 2025 - 06:47

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, la data de 10 ianuarie 2025, Germania a notificat prin Sistemul Mondial de Informații privind Sănătatea Animalelor (WAHIS) al Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (WOAH), apariția primului focar de febră aftoasă într-o fermă de bivoli din landul Brandenburg, aflat în apropiere de Berlin. Boala a fost confirmată prin analizele efectuate de Institutul Friedrich Loeffler (FLI).

Comunicat APIA ASTĂZI!

Comunicat APIA ASTĂZI!

14 ianuarie 2025 - 16:35

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025 inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie - 31 decembrie 2024).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Cultivatorul Treffler: mod de lucru și avantaje

Cultivatorul Treffler: mod de lucru și avantaje

A fost numit ”cea mai bună alternativă ecologică la glifosat”. Utilizat la dezmiriștire, la prelucrarea terenului și chiar la semănat direct, cultivatorul de precizie Treffler, de la Tehnodiesel, a schimbat modul de lucru într-o fermă din România care exploatează 3.700 ha de teren în sistem ecologic.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii