Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Priaxor® EC: alegerea fermierilor care vor mai mult

Publicat: 07 mai 2022 - 20:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Gestionarea protecției culturii de cereale devine tot mai complexă, de la un an la altul. Vremea tot mai imprevizibilă, atacurile tot mai virulente ale agenților patogenilor și complexitatea tot mai mare a tehnologiilor de protecție pun în dificultate până și pe cei mai experimentați fermieri.

priaxor_1920px_b

Pentru aceasta, BASF a creat un fungicid care a devenit rapid una dintre vedetele portofoliului de produse dedicate protecției culturilor de cereale. Priaxor® EC a devenit rapid cunoscut printre fermieri grație celui mai bun control împotriva septoriozei și a capacității sale de a asigura sporuri de producție prin efectele fiziologice AgCelence®.

Priaxor® EC poate să salveze până la 50% din potențialul de producție, comparativ cu o solă netratată. Producția mărită este un efect direct al tehnologiei AgCelence®, de care beneficiază Priaxor® EC, cumulată cu cel mai bun control al septoriozei de pe piață. Mai mult, fungicidul BASF poate fi ușor integrat în programele de management al rezistenței patogenilor prin alternarea modurilor de acțiune. Fermierii au astfel la dispoziție soluții atât pentru primul, cât și pentru al doilea tratament la cultura de cereale.

priaxor-depozite-fluxapiroxad-cristale_b

Formulare de top

Fungicidul Priaxor® EC conține Xemium® și piraclostrobin. Xemium®, molecula inteligentă cu acțiune FAST, este cea mai eficientă substanță activă din grupa chimică SDHI din portofoliul BASF. Substanța de ultimă generație formează depozite pe frunză după aplicare și rămâne activă, fiind rezistentă la spălare. Acțiunea sistemică și mobilitatea unică în plantă fac ca protecția asigurată să fie independentă de vreme.

A doua substanță activă, piraclostrobin, are nu doar efect preventiv, ci și efect de vitalizare, grație tehnologiei AgCelence®. Astfel, plantele tratate cu Priaxor® EC au un grad mai mare de vitalitate, absorb mai bine azotul, își îmbunătățesc procesul de fotosinteză și rezistă mai bine la secetă și la arsurile solare. Pentru fermier, aceste efecte se traduc într-o producție foarte bună și într-un conținut mai mare de proteină și de gluten.

priaxor-lot-tratat-netratat_b

Acțiune complementară de încredere

Cele două substanțe active au un efect cumulat preventiv, curativ și eradicativ împotriva celor mai importante boli la cereale: septorioza, rugina, fuzarioza, făinarea, helmintosporioza sau arsura frunzelor. Spectrul de protecție foarte larg și efectele de vitalizare AgCelence® fac ca fungicidul Priaxor® EC să fie soluția optimă pentru tratamentul culturii de cereale.

Produsul combate cu eficacitate foarte mare în special septorioza și rugina brună. Sunt bolile care pot afecta poate cel mai mult cantitatea și calitatea recoltelor. Testele BASF au arătat că Priaxor® EC oferă o eficacitate de 86.9% împotriva Septoria tritici, aplicat în stadiul BBCH 32-39, în doza omologată. Spre deosebire de fungicidul BASF, alte produse similare oferă o eficacitate de doar 59.5%.

Aplicat la culturile de cereale păioase, produsul este deosebit de eficient în combaterea următorilor agenți patogeni:

  • Făinare (Erysiphe graminis)
  • Septorioze (Septoria tritici, Septoria spp.)
  • Pătarea reticulară a frunzelor de grâu (Pyrenophora tritici-repentis)
  • Rugina brună (Puccinia recondita)
  • Arsura frunzelor (Rhynchosporium secalis)
  • Pătarea reticulară a frunzelor de orz (Pyrenophora teres)
  • Rugina orzului (Puccinia hordei)
  • Fuzarioza (Fusarium spp.)      

priaxor-momentul-aplicarii_b

Recomandări de la BASF pentru aplicare

Pentru combaterea septoriozei, ruginilor, fuzariozei sau făinării la cultura de grâu, produsul Priaxor® EC se aplică în doza recomandată, de 0,75 – 1 litri la hectar. La orz, se aplică în funcție de gradul de infestare, pentru combaterea arsurii frunzelor de orz, a făinării orzului, a pătării reticularea frunzelor sau împotriva ruginii orzului, în doza de 0.75 – 1 l/ha. Aceeași doză se poate folosi și pentru protecția culturilor de secară sau triticale. Fereastra recomandată de aplicare este de la mijlocul înfrățirii până la sfârșitul înfloririi, respectiv stadiile BBCH 25-69. Se pot efectua maxim două tratamente, la un interval de 21 de zile între ele.

Beneficiile Priaxor® EC pentru fermierii profesioniști

  • Eficacitate excelentă împotriva septoriozei
  • Partener perfect în câmp în lupta contra patogenilor culturilor de grâu sau orz
  • Distribuție sistemică, efect curativ și eficacitate de durată ce oferă un cumul de protecție pentru cultură
  • Efecte fiziologice AgCelence® pentru sporuri ridicate de producție

Contactează-ți reprezentantul local BASF și află cum îți poți îmbunătăți programul de management al rezistenței împotriva bolilor prin integrarea Priaxor® EC în al doilea tratament la cereale.

Vizualizat: 1245 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fermierii campioni la rapiță din Transilvania

Fermierii campioni la rapiță din Transilvania

28 septembrie 2023 - 11:56

Fermierii din zona Transilvaniei au terminat campania de semănat din această toamnă, se pregătesc deja de primele intervenții în culturi, nu înainte însă de a ne detalia ce hibrizi Pioneer au performat campania trecută în propriile ferme, precum și ce tehnologie au aplicat. Astfel, compania Corteva Agriscience prezintă fermierii campioni din județele Brașov, Cluj, Covasna și Mureș.

Fermierii, la președintele României!

Fermierii, la președintele României!

28 septembrie 2023 - 10:13

Alianța pentru Agricultură și Cooperare, Forumul APPR și Clubul Fermierilor Români s-au întâlnit marți cu consilierii președintelui României.

Comunicat Agenția Domeniilor Statului: Redevențe terenuri agricole!

Comunicat Agenția Domeniilor Statului: Redevențe terenuri agricole!

27 septembrie 2023 - 06:05

Agenția Domeniilor Statului înregistrează un nivel de încasare a redevențelor de peste 98% în trimestrul II al anului 2023. Rata aferentă acestui trimestru reprezintă, de regulă, 20% din valoarea anuală a redevenței ce trebuie plătită pentru contractele de concesiune și arendă încheiate pentru terenurile proprietate de stat date în exploatare.

Prognoza agrometeorologică 27 septembrie - 3 octombrie 2023!

Prognoza agrometeorologică 27 septembrie - 3 octombrie 2023!

26 septembrie 2023 - 20:25

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza agrometeorologică pentru perioada 27 septembrie - 3 octombrie 2023.

Bucharest Food Expo 2023: Producătorii români își pot valorifica roadele muncii!

Bucharest Food Expo 2023: Producătorii români își pot valorifica roadele muncii!

26 septembrie 2023 - 11:12

În perioada 28 septembrie – 01 octombrie 2023, MADR va participa cu un spațiu dedicat la cea de-a doua ediție a Bucharest Food Expo, cea mai mare expoziție destinată sectorului de alimente și băuturi din România, ce se va desfășura în incinta Halei Laminor din București. Evenimentul își propune să contribuie la dezvoltarea sectorului agroalimentar din România pe toată filiera de producție, astfel încât consumatorii de alimente din țară și din străinătate să se bucure de produse românești de calitate.

Secretar de stat MADR Aurel Simion: Politica agricolă trebuie să fie atractivă pentru tineri!

Secretar de stat MADR Aurel Simion: Politica agricolă trebuie să fie atractivă pentru tineri!

25 septembrie 2023 - 17:55

Politica agricolă trebuie să devină atractivă din toate punctele de vedere pentru tineri, pentru că nu putem păstra zonele rurale populate și atractive dacă condițiile de trai diferă mult de zona urbană, a spus secretarul de stat Aurel Simion la conferința europeană Pâinea Păcii.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

Document Guvern taxe și impozite! Impozit special pe case și mașini!

Document Guvern taxe și impozite! Impozit special pe case și mașini!

20 septembrie 2023 - 13:47

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de lege privind noile măsuri fiscal-bugetare, pentru care Guvernul ar urma să îşi asume răspunderea în Parlament.

Fermierii campioni la rapiță din județul Timiș

Fermierii campioni la rapiță din județul Timiș

20 septembrie 2023 - 11:26

Compania Corteva Agriscience prezintă fermierii campioni la rapiță din județul Timiș. În zonă, fermierii au obținut rezultate foarte bune campania trecută și s-a dovedit că în fermele în care au fost aleși hibrizii potriviți, producțiile peste așteptări nu au întârziat să apară. Care au fost alegerile câștigătoare ale fermierilor timișoreni? Hibrizii PT298/Agile și PT303 Sclerotinia Protector, bineînțeles.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Pentru a avea succes tranziţia la agricultura biologică trebuie pregătită din timp, atât în ceea ce înseamnă combaterea principalelor buruieni şi a dăunătorilor problemă, rotaţia culturilor, dar şi pregătirea solului. Sfaturi utile pentru fermierii care doresc să "intre" în cultura biologică găsiţi în cartea lui Paolo Barchetta.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Nedumerire...

Nedumerire...
Un beţiv strigă: Detalii