Adama
Agreena
AGRICOVER

Priaxor® EC: alegerea fermierilor care vor mai mult

Publicat: 07 mai 2022 - 20:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Gestionarea protecției culturii de cereale devine tot mai complexă, de la un an la altul. Vremea tot mai imprevizibilă, atacurile tot mai virulente ale agenților patogenilor și complexitatea tot mai mare a tehnologiilor de protecție pun în dificultate până și pe cei mai experimentați fermieri.

priaxor_1920px_b

Pentru aceasta, BASF a creat un fungicid care a devenit rapid una dintre vedetele portofoliului de produse dedicate protecției culturilor de cereale. Priaxor® EC a devenit rapid cunoscut printre fermieri grație celui mai bun control împotriva septoriozei și a capacității sale de a asigura sporuri de producție prin efectele fiziologice AgCelence®.

Priaxor® EC poate să salveze până la 50% din potențialul de producție, comparativ cu o solă netratată. Producția mărită este un efect direct al tehnologiei AgCelence®, de care beneficiază Priaxor® EC, cumulată cu cel mai bun control al septoriozei de pe piață. Mai mult, fungicidul BASF poate fi ușor integrat în programele de management al rezistenței patogenilor prin alternarea modurilor de acțiune. Fermierii au astfel la dispoziție soluții atât pentru primul, cât și pentru al doilea tratament la cultura de cereale.

priaxor-depozite-fluxapiroxad-cristale_b

Formulare de top

Fungicidul Priaxor® EC conține Xemium® și piraclostrobin. Xemium®, molecula inteligentă cu acțiune FAST, este cea mai eficientă substanță activă din grupa chimică SDHI din portofoliul BASF. Substanța de ultimă generație formează depozite pe frunză după aplicare și rămâne activă, fiind rezistentă la spălare. Acțiunea sistemică și mobilitatea unică în plantă fac ca protecția asigurată să fie independentă de vreme.

A doua substanță activă, piraclostrobin, are nu doar efect preventiv, ci și efect de vitalizare, grație tehnologiei AgCelence®. Astfel, plantele tratate cu Priaxor® EC au un grad mai mare de vitalitate, absorb mai bine azotul, își îmbunătățesc procesul de fotosinteză și rezistă mai bine la secetă și la arsurile solare. Pentru fermier, aceste efecte se traduc într-o producție foarte bună și într-un conținut mai mare de proteină și de gluten.

priaxor-lot-tratat-netratat_b

Acțiune complementară de încredere

Cele două substanțe active au un efect cumulat preventiv, curativ și eradicativ împotriva celor mai importante boli la cereale: septorioza, rugina, fuzarioza, făinarea, helmintosporioza sau arsura frunzelor. Spectrul de protecție foarte larg și efectele de vitalizare AgCelence® fac ca fungicidul Priaxor® EC să fie soluția optimă pentru tratamentul culturii de cereale.

Produsul combate cu eficacitate foarte mare în special septorioza și rugina brună. Sunt bolile care pot afecta poate cel mai mult cantitatea și calitatea recoltelor. Testele BASF au arătat că Priaxor® EC oferă o eficacitate de 86.9% împotriva Septoria tritici, aplicat în stadiul BBCH 32-39, în doza omologată. Spre deosebire de fungicidul BASF, alte produse similare oferă o eficacitate de doar 59.5%.

Aplicat la culturile de cereale păioase, produsul este deosebit de eficient în combaterea următorilor agenți patogeni:

 • Făinare (Erysiphe graminis)
 • Septorioze (Septoria tritici, Septoria spp.)
 • Pătarea reticulară a frunzelor de grâu (Pyrenophora tritici-repentis)
 • Rugina brună (Puccinia recondita)
 • Arsura frunzelor (Rhynchosporium secalis)
 • Pătarea reticulară a frunzelor de orz (Pyrenophora teres)
 • Rugina orzului (Puccinia hordei)
 • Fuzarioza (Fusarium spp.)      

priaxor-momentul-aplicarii_b

Recomandări de la BASF pentru aplicare

Pentru combaterea septoriozei, ruginilor, fuzariozei sau făinării la cultura de grâu, produsul Priaxor® EC se aplică în doza recomandată, de 0,75 – 1 litri la hectar. La orz, se aplică în funcție de gradul de infestare, pentru combaterea arsurii frunzelor de orz, a făinării orzului, a pătării reticularea frunzelor sau împotriva ruginii orzului, în doza de 0.75 – 1 l/ha. Aceeași doză se poate folosi și pentru protecția culturilor de secară sau triticale. Fereastra recomandată de aplicare este de la mijlocul înfrățirii până la sfârșitul înfloririi, respectiv stadiile BBCH 25-69. Se pot efectua maxim două tratamente, la un interval de 21 de zile între ele.

Beneficiile Priaxor® EC pentru fermierii profesioniști

 • Eficacitate excelentă împotriva septoriozei
 • Partener perfect în câmp în lupta contra patogenilor culturilor de grâu sau orz
 • Distribuție sistemică, efect curativ și eficacitate de durată ce oferă un cumul de protecție pentru cultură
 • Efecte fiziologice AgCelence® pentru sporuri ridicate de producție

Contactează-ți reprezentantul local BASF și află cum îți poți îmbunătăți programul de management al rezistenței împotriva bolilor prin integrarea Priaxor® EC în al doilea tratament la cereale.

Vizualizat: 1468 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cartoful, o cultură sănătoasă și profitabilă, cu produsele Corteva Agriscience

Cartoful, o cultură sănătoasă și profitabilă, cu produsele Corteva Agriscience

12 iunie 2024 - 17:13

Cartoful este unul dintre alimentele de bază în hrana oamenilor, iar cultura acestuia devine tot mai provocatoare, mai ales în contextul schimbărilor climatice.

FMC dă startul noului sezon de monitorizare Arc

FMC dă startul noului sezon de monitorizare Arc

10 iunie 2024 - 12:49

FMC dă startul noului sezon de monitorizare Arc - monitorizare a dăunătorilor Ostrinia nubilalis (Sfredelitorul porumbului) și Helicoverpa armigera (Omida fructificațiilor) din cultura de porumb, cu ajutorul aplicației mobile Arc™ farm intelligence  program digital oferit gratuit de către compania FMC!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Corteva aniversează cinci ani de creare a valorii

Corteva aniversează cinci ani de creare a valorii

07 iunie 2024 - 17:19

Livrarea inovației revoluționare pentru a ajuta fermierii să asigure hrana lumii într-un mod sigur și sustenabil

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

07 iunie 2024 - 14:25

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile și se stabilește cuantumul unitar al plății către beneficiarii intervențiilor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal/zootehnic și ecoscheme a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 523/2024.

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

06 iunie 2024 - 15:25

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că s-a luat decizia prelungirii campaniei de primire a cererilor pentru plata subvențiilor agricole până la data de 12 iunie 2024.

Ghid finanțare lansat ASTĂZI de AFIR!

Ghid finanțare lansat ASTĂZI de AFIR!

05 iunie 2024 - 18:56

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet www.afir.ro, la secțiunea Comunicare – Dezbatere publică, versiunea consultativă a Ghidului solicitantului „ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII LICEELOR CU PROFIL AGRICOL”, precum și a anexelor acestuia.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată! Un interviu cu Daniel Grosz, director tehnic Bayer Crop Science România pe zona de vest.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În autobuz

În autobuz
O taxatoare se apropie într-un autobuz de un tip: Detalii