Adama
Agreena
AGRICOVER

Pachet Cereale - eficacitate fără compromis la primul tratament

Publicat: 23 martie 2022 - 10:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pe plan mondial, problema dezvoltării rezistențelor la fungicide a agenților patogeni este bine cunoscută și de interes pentru agricultura modernă, iar combaterea integrată a bolilor și a dăunătorilor începe a prinde contur și în Romania.

ADAMA - pachet cereale_b
Agenții patogeni – din ce în ce mai rezistenți la fungicide


Este știut faptul că principala cauză care duce la dezvoltarea rezistențelor este utilizarea pe perioadă îndelungată a tratamentelor cu substanțe active clasice, cu un singur mod de acțiune asupra agentului patogen. Folosite în mod repetat, există riscul ca ciupercile patogene să dezvolte rezistență asupra modului de acțiune a produsului, în timp rezultând un control redus al bolii prin apariția de rase noi, adaptate la modul de acțiune al acestora. 

Folpet_ mod de actiune_bFaptul că de la un an la altul, produse care își făceau foarte bine efectul în trecut încep să piardă din eficacitate, confirmă această regulă din natură. Agentul patogen se adaptează treptat pentru a rezista acțiunii fungicidelor.

În agricultura clasică se recomandă utilizarea unei varietăți de substanțe active cu mod unic de acțiune pentru prevenirea apariției rezistențelor. Această metodă poate da rezultate, însă în timp pot apărea mutații pentru fiecare substanță, ulterior ciupercile patogene putând să dezvolte rezistențe încrucișate.

Romania nu este exceptată de la posibilitatea existenței de mutatii ale agentilor patogeni care să ducă la rezistențe. Tocmai de aceea ADAMA a efectuat teste la un laborator independent, teste care au aratat tendința crescătoare de apariție a rezistentelor. Această tendință poate fi oprită doar printr-un management integrat al controlului bolilor, o verigă importantă fiind utilizarea de produse cu acțiune multi-site ce pot contracara dezvoltarea mutatiilor patogenilor către rezistență.

 

ADAMA îți oferă soluția


Ca răspuns la acest fenomen deja semnalat în multe dintre fermele cultivatore de cereale păioase, ADAMAlansează Pachetul Cereale (PHOENIX® + LEANDER)unica soluție pentru stoparea rezistențelor în cultura de cereale. 

Pachetul Cereale conține singurul produs din România cu efect potențator și acțiune antifungică multi-site (acțiune prin multiple căi biochimice în paralel) pentru stoparea rezistențelor, adică produsul PHOENIX®, care împreună cu fungicidul LEANDER combat cu succes întreg spectrul de boli foliare întâlnite primăvara în culturile de cereale.

Adama - eficienta impotriva tuturor raselor de septoria_bCombinația dintre cele două produse inhibă dezvoltarea rezistețelor și stopează apariția bolilor foliare prin: 

  • întreruperea diviziunii celulare din nucleu 
  • sistarea producției de energie din mitocondrii 
  • blocarea biosintezei ergosterolului 
  • împiedică dezvoltarea sporilor

Utilizează și tu Pachetul Cereale în cultura ta pentru a crește eficacitatea primului tratament!

Fermierii știu că ADAMA răstoarnă miturile agricole

 

 

 

Vizualizat: 1027 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Recondiționarea și comercializarea modelelor de generație mai veche este un segment de piață important pentru multe industrii. Am vrut să vedem ce presupune și ce avantaje oferă acest model de business clienților finali de pe piața utilajelor agricole. În acest sens, am vorbit cu fermierul Cherecheș Mihai Alexandru din Lehliu-Gară (jud. Călărași) și cu Vlad Miron, managerul general al diviziei IPSO Utilaje de Ocazie.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Lucruri mici...

Lucruri mici...
Adevărata fericire constă în lucrurile mici: Detalii