ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

PACHET AVANSAT CEREALE: Leander + Poleposition + Custodia

Publicat: 12 aprilie 2022 - 13:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Protecție din primăvară până la recoltat, fără compromis.

Bolile prezente în culturile de cereale reprezintă o adevărată problemă, limitând producțiile și în unele cazuri se poate ajunge până la compromiterea culturii. 

ADMA - pachet avansat cereale_bAgenții patogeni care duc la apariția bolilor utilizează nutrienții produși de planta gazdă și reduc suprafața utilă necesară pentru fotosinteză. Primele simptome se manifestă inițial prin apariția unor pete de îngălbenire sau decolorare, care pot fi confundate cu simptome provocate de carențe de microelemente sau efectul temperaturilor scăzute. În faze incipiente, depistarea cu exactitate a bolilor se face printr-o examinare în detaliu la microscop.     

 

Presiunea de infecție din fiecare parcelă depinde de mai mulți factori:      

    

  • apa liberă pe suprafața limbului foliar 
  • susceptibilitatea plantelor gazdă (genetice sau leziuni) 
  • densitatea plantelor în cultură 
  • temperatura ambientală 
  • fertilizările în exces 
  • planta premergătoare 

Majoritatea condițiilor optime pentru declanșarea infecțiilor se întrunesc la desprimăvărare, din cauza temperaturilor și umidității în creștere. Acesta este momentul optim pentru aplicarea primului tratament pentru controlul bolilor. Aplicarea preventivă a produselor fungicide reduce semnificativ cantitatea de inocul, efect vital în limitarea incidenței ciupercilor patogene la densități ridicate a plantelor de cultură.        

Pe măsură ce plantele se dezvoltă, eficiența procesului de fotosinteză a frunzelor bazale scade treptat, 75% din nutrienții necesari pentru formarea producției ajungând să fie produși de frunza stindard. Prezența bolilor pe aceasta sau pe spicul în dezvoltare are efect direct asupra producțiilor și duce la degradarea acestora, atât cantitativ, cât și calitativ.  

Combaterea întregului spectru de boli este primul pas pentru obținerea unei recolte ridicate și de bună calitate, care se realizează prin utilizarea unui plan integrat de măsuri precum bunele practici agronomice, rotații raționale și utilizarea produselor de protecție a plantelor.        

Pentru controlul întregului spectru de boli prezente de la desprimăvărare până la înflorit, ADAMA recomandă PACHETUL AVANSAT CEREALE


Pachetul este compus din trei fungicide premium:  


  • LEANDER - Conține fenpropidin, care are un efect diferit față de restul fungicidelor azolice, nefiind afectat de formarea rezistențelor. Acesta este ideal pentru a fi folosit de la începutul împăierii păioaselor. Efect crescut asupra făinărilor. 
  • POLEPOSITION - Este un fungicid pe bază de protioconazol, cel mai activ triazol, cu efect sistemic împotriva compexului de boli foliare și ale spicului. Se poate aplica singur sau în combinație cu LEANDER
  • CUSTODIA - Este un ready-mix cu două substanțe active (o strobilurină și un triazol) cu utilizare în protecția etajului superior al frunzelor, datorită substanței active azoxistrobin. Aplicarea produsului de la apariția frunzei stindard până la înflorirea completă protejează cultura și îmbunătățește calitatea recoltei prin efectul de "stay green". 

 

PACHET AVANSAT CEREALE - Protecție completă până la recoltat, fără compromis!     

Fermierii știu că ADAMA răstoarnă miturile agricole!     

Hai să discutăm și să vedem ce putem face pentru cultura ta!

 

 

 

 

Vizualizat: 314 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

„Nu există viață fără agricultură. Simplu ca buna ziua.” - Dr. Ing. Josef Horstmann

Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica! LIVIU STANIMIR: Costul inputurilor scade marja de profit

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii