ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Mizona® - noul fungicid BASF care permite un control excelent al bolilor foliare, la un cost rezonabil

Publicat: 24 februarie 2022 - 12:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Bolile precum septorioza sau ruginile sunt printre cele mai mari riscuri cu care culturile de cereale se confruntă primăvara. Pentru aceasta, BASF a dezvoltat noul fungicid Mizona® pentru fermierii care doresc un produs gata formulat, cu două substanțe active și moduri diferite de acțiune, ce permite un control foarte bun al bolilor care atacă cerealele, la un cost rezonabil.

mizona-adv_b
Produsul Mizona®, cu acțiune FAST (Formula Activă în Spațiu și Timp), asigură nu doar eficacitate foarte mare împotriva bolilor, ci și efecte fiziologice Agcelence. Fungicidul se poate aplica atât în primul tratament, împotriva bolilor care apar primăvara devreme, cât și în tratamentul doi, pentru combaterea bolilor foliare și ale spicului.

Fungicidul Mizona® conține Xemium®, molecula inteligentă cu acțiune FAST și piraclostrobin. Xemium® este cea mai nouă și puternică substanță activă creată de BASF din grupa chimică SDHI, cu cea mai mare mobilitate în plantă din această grupă chimică. Are un spectru foarte larg de combatere a bolilor, cu excelente proprietăți preventive și curative, fiind cea mai eficientă substanță activă împotriva septoriozei. Xemium® acționează prin inhibarea enzimei succinat dehidrogenază, blocând astfel cu eficiență complexul II al ciclului Kerbs. Piraclostrobin este cea mai eficientă strobilurină creată vreodată, având beneficii numeroase precum: un spectru larg de combatere, în special a ruginilor și septoriozei, dar și efecte fiziologice benefice. Astfel, cele două moduri diferite de acțiune fac ca tratamentul cu Mizona® să asigure toate premisele pentru o producție mare și de calitate. 

mizona-competitori_bProdusul Mizona® este omologat pentru aplicarea la culturile de grâu de toamnă, grâu de primăvară, grâu durum, grâu spelta, orz de toamnă și orz de primăvară. Se poate utiliza atât în primul, cât și în al doilea tratament din primăvară. Fungicidul BASF combate cu succes boli precum: septorioza (Zymoseptoria tritici), rugina brună (Puccinia triticina), pătarea reticulară a frunzelor de orz (Pyrenophora teres), arsura frunzelor de orz (Rhynchosporium secalis). Mizona® poate fi aplicat într-o doză de 0,5 – 1L/ha în maximum 2 tratamente, la un interval de minim 21 de zile între tratamente, cu un timp de pauză de 35 de zile. Perioada de aplicare este BBCH 30-69, de la începutul alungirii tulpinii și până la sfârșitul înfloritului.

mizona-productie_b
Spre deosebire de alte fungicide similare, Mizona® este singurul produs gata formulat, cu 2 substanțe active și eficacitate bună la un cost redus per hectar. Cele două substanțe active, Xemium® și piraclostrobin, oferă beneficiul modurilor diferite de acțiune (util pentru managementul rezistenței), respectiv al efectelor fiziologice AgCelence®. Având cea mai mare concentrație de piraclostrobin din segmentul său, Mizona® poate ajunge la o eficacitate de 93% împotriva septoriozei, atunci când produsul se aplică în doza de 1 l/ha. Însă raportul excelent calitate/preț stă și în faptul că Mizona® poate fi aplicat și într-o doză de 0.5 – 0.6 L/ha, ceea ce face ca fermierii să aibă la dispoziție un fungicid de calitate de la BASF, la un cost per hectar accesibil.

Află mai multe detalii despre Mizona® accesând pagina produsului de pe site-ul BASF, sau discută cu reprezentantul local BASF din regiunea ta.

 

 

Vizualizat: 708 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Krone Highland – chemarea muntelui

Krone Highland – chemarea muntelui

Pentru a ajunge pe vârful muntelui ai nevoie de forță, rezistență și uneltele potrivite. Cu echipamentul potrivit poți cuceri orice munte. 

Seria Highland KRONE este perfectă pentru toți „alpiniştii”: cositoarea EasyCut F Highland, grebla răvășitoare Vendro Highland și grebla rotativă Swadro S Highland.

Pentru mai multe informații despre seria KRONE Highland pentru condiții alpine contactați dealerii KRONE:

MUNAX – 0732970219

Vest Tract  - 0748095848

Agrowest – 0744324001

Green Expert - 0744631795

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica!

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii