Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Mai mult cu mai puțin, cu îngrășăminte cu eliberare controlată

Publicat: 23 ianuarie 2023 - 13:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agricultura modernă de succes se măsoară în producție mai mare cu cheltuieli mai puține. Acest lucru înseamnă că îngrășămintele din prezent și din viitor trebuie să fie capabile să crească randamentul fără a crește aportul de nutrienți necesar.

Mai mult cu mai putin, cu ingrasaminte cu eliberare controlata_b

Eficiența utilizării azotului

 

Eficiența utilizării azotului joacă un rol esențial în agricultura de viitor și ar trebui luată în considerare la evaluarea diferitelor îngrășăminte.

Azotul este nutrientul aplicat în cele mai mari cantități în agricultură. Pe de altă parte, la nivel mondial, eficiența utilizării azotului pentru producția de cereale este estimată la doar 33-40%. Cele 60-67% neacoperite reprezintă pierderi anuale de ~20 de miliarde de dolari de îngrășăminte cu azot, perderi care se manifestează prin denitrificare în sol, volatilizare, scurgere de suprafață și levigare. Acestea sunt cele mai mari rate de pierdere dintre toți nutrienții din agricultură. Fracțiunea care se pierde din sistemul de cultivare semnifică cea mai mare parte a poluării mediului asociată cu fertilizarea. Tocmai de aceea trebuie să ne îndreptăm atenția către soluții sustenabile.

 

Îngrășămintele cu eliberare controlată reduc pierderile de azot prin levigare, volatilizare și denitrificare

 

Îngrășămintele cu eliberare controlată (CRF) sunt o alegere viabilă pentru îmbunătățirea randamentului, ele jucând un rol important nu doar în reducerea pierderilor de nutrienți, dar și în simplificarea aplicării îngrășămintelor.

Aceste produse ajută la reglarea nivelurilor de nutrienți pe parcursul întregului ciclu de creștere a plantelor. Plantele mai tinere nu sunt afectate sau stresate de nivelurile excesive de sare, în timp ce plantele mature au suficientă nutriție pentru a rezista până la sfârșitul ciclului de creștere. O singură aplicare de CRF oferă o nutriție țintită care duce la plante sănătoase, creștere uniformă și randament optim. Cu CRF, aprovizionarea cu nutrienți se potrivește cu necesitățile plantelor pentru a oferi atât o creștere optimă, cât și eficiență în nutriție. Rezultate maxime cu un efort minim.

 

Nutrienți, randament și mediu: totul e în control cu Agromaster

 

Tehnologia avansată de acoperire a îngrășămintelor de specialitate ICL și granulele convenționale special selectate: o combinație care face din Agromaster un îngrășământ cu eliberare controlată care stăpânește chiar și cele mai dificile circumstanțe.

 

Tehnologia E-Max Release

 

Tehnologia de eliberare E-Max este un înveliș de polimer care îmbunătățește eficiența utilizării nutrienților. Influențat de temperatură, stratul semipermeabil reglează eliberarea zilnică a nutrienților. La temperaturi mai ridicate, eliberarea nutrienților va fi mai rapidă. La temperaturi mai scăzute, eliberarea va fi mai lentă, în conformitate cu nevoile nutriționale ale plantelor. Astfel este asigurată longevitatea previzibilă.

 

Principiile de acționare a granulelor

 

  • Sub influența temperaturii solului, umiditatea pătrunde în stratul semipermeabil E-Max și dizolvă miezul nutritiv.
  • Absorbția umidității și dizolvarea miezului nutritiv are ca rezultat acumularea presiunii osmotice în interiorul granulei acoperite cu E-Max.
  • Presiunea osmotică face ca soluția nutritivă să se elibereze prin porii microscopici din acoperirea E-Max.
  • Nutrienții sunt complet eliberați, iar învelișul E-Max se dezintegrează în sol.

 

Beneficiile tangibile ale îngrășământului Agromaster

 

  • Producție mai mare sau egală cu un aport mai mic de minerale datorită nutriției continue
  • Mai puține aplicații = mai puține costuri
  • Mai bun pentru mediu datorită reducerii levigării, volatilizării și denitrificării
  • Separarea de succes a fertilizarării și irigării
  • Fertilizare controlată chiar și în condiții meteo dificile

 

Numeroase studii demonstrează că îngrășămintele CRF, astfel și Agromaster asigură o reducere semnificativă a pierderilor de azot și poate crește considerabil eficiența utilizării nutrienților, crește randamentul și calitatea acestuia.

Dacă aveți întrebări despre produsele noastre, dozele recomandate sau aveți nevoie de sfaturi vă rugăm să ne contactați.


un articol de


Irinel Lincă - Reprezentant România și Republica Moldova

Telefon: 0040.769.941.175

Email: Linca.Irinel@icl-group.com

Vizualizat: 315 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

O colaborare de peste 12 ani între ProCredit și ProCereal Agrosan! ProCereal Agrosan este o companie care produce până la 20.000 tone de cereale pe an, dezvoltată de către domnul Micu Cosmin. Vezi în video-ul de mai jos cum a pornit totul și cât de frumos s-a conturat o idee dezvoltată cu pasiune.

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Apel la Poliţie

Apel la Poliţie
- Alo, Poliţia, am călcat un curcan pe DN 70, ce să fac? Detalii