Adama
AGRICOVER

LEANDER - Partenerul de încredere al primului tratament!

Publicat: 16 martie 2023 - 12:12
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Condițiile de vegetație din această primăvară au fost prielnice pentru dezvoltarea accelerată a culturilor de cereale păioase în jumătatea de vest a țării. 

Leander Adama 3_b

Precipitațiile înregistrate în aceste zone, de la momentul semănatului și până acum, depășesc 200 de mm/m² iar temperaturile au fost frecvent pozitive, chiar cu recorduri de temperaturi de 18 până la 20°C.

Aceste condiții au dus la o presiune crescută de infecție, în principal cu făinarea (Blumeria graminis) și septorioza (Septoria spp.), care s-au instalat și au fost semnalate încă din perioada de toamnă.

Toate premisele acestui an conduc la concluzia că aceste condiții se vor menține și în perioada următoare, accentuându-se și în restul zonelor din România, iar presiunea de infecție si frecvența de apariție a făinării și septoriozelor se vor dezvolta pe arii extinse.

            Apariția bolilor în lan este favorizată de multipli factori:

  • excesul de îngrășăminte cu azot, aplicate în dozele mari mai ales când nu sunt echilibrate cu fosfor și potasiu
  • densitățile ridicate ale plantelor de cultură
  • semănatul în epoci timpurii
  • resturile vegetale infectate
  • aplicarea de tratamente fungicide clasice la care agentul patogen s-a adaptat

În aceste condiții de presiune ridicată de infecție, specialiștii ADAMA recomandă utilizarea fungicidului sistemic Leander.

Leander Adama 2_b

 

Avantaje produsului Leander:

 

  • Fungicid sistemic, cu substanță activă unică în clasa ei, ceinhibă apariția dezvoltării rezistențelor și combate bolile prezente în lan.
  • Efect preventiv și curativ cu efect de protecție de lungă durată, de până la 30 de zile de la aplicare.
  • Îmbunătățește substanțial eficacitatea partenerului de amestec, fiind activ inclusiv împotriva unor boli precum septorioza, rugina brună, arsura frunzelor, sfâșierea frunzelor și fuzarioza cerealelor.
  • Produs cu o concentrație foarte ridicată de substanță activă, 750 g/l fenpropidin, ceea ce asigură o eficacitate imbatabilă împotriva bolilor la culturile de orz, grâu, triticale, secară pe o perioadă îndelungată.

 LEANDER Adama-_b

 Fermierii știu că ADAMA răstoarnă miturile agricole.

 

Pentru a avea o cultură curată și pentru a fi la curent cu cele mai recente avertizări legate de apariția bolilor și a dăunătorilor din zona ta, descarcă aplicația ADAMA și abonează-te la serviciul de Alerte Boli și Dăunători!

Descarcă de pe Google Play aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adama.app_ro&pli=1

Descarcă de pe App Store aici: https://apps.apple.com/ro/app/adama/id1636292803

 

Hai să discutăm și să vedem ce putem face pentru cultura ta. https://www.adama.com/romania/ro/contact

Vizualizat: 224 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11

Ionuț s-a născut în Vaideeni, județul Vâlcea, locul din care mulți oieri au plecat, pe drumul transhumanței și s-au stabilit în mai toate zonele țării. Chiar dacă ferma de ovine a familiei Cioranu este acum în județul Arad, poveștile copilăriei și amintirile îi sunt legate de această comună frumoasă din Oltenia de sub munte.

Își amintește de bunicul care era tăbăcar, de iernile cu zăpadă și săniușul de pe uliță, de verile cu arșiță când, cu mic, cu mare, mergeau toți la câmp să adune fânul pentru oi. Are și acum pătura din piei de oaie, făcută de bunul său și spune că nu există ceva care să țină mai bine de cald... așa că o ia cu el peste tot când pleacă la drum lung.

E pasionat de utilaje și, împreună cu fratele și tatăl său, Nicu Cioranu țin bine frâiele fermei de ovine populată cu Țurcane, Cap negru german și metișii dintre acestea, dar și un efectiv din rasa Assaf, specializată pe producția de lapte. Este Ionuț Cioranu, tânărul fermier care ne spune la #agroSTORY care sunt provocările și bucuriile pe care i le aduce viața de crescător de oi. Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 10 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Ionuț Cioranu la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, CIOBĂNIE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii