Adama
Agreena
AGRICOVER

Hibrizii Pioneer® au câștigat încă o dată competiția națională “Porumbul de Aur”

Publicat: 03 aprilie 2023 - 12:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii care au folosit hibrizii Pioneer® au reușit încă o dată să se impună în cadrul competiției naționale organizate de Asociația Producatorilor de Porumb din România (APPR). 

În cadrul celei de-a VIII-a ediții a congresului “De la fermieri pentru fermieri”, Corteva Agriscience a demonstrat încă o dată rezultatele excepționale pe care le oferă hibrizii Pioneer®. În cadrul evenimentului a avut loc decernarea trofeelor “Porumbul de Aur”, prilej cu care a fost premiată excelența fermierilor din anul precedent și de această dată, cele două trofee au fost câștigate de hibrizii aflați în portofoliul Corteva Agriscience.

Trofeu Porumbul de Aur-_b

Astfel, la categoria neirigat, câștigător a fost desemnat Valentin Mărginean, fermier din județul Mureș, ce a cultivat Hibridul P9889, cel mai vândut hibrid din Romania, și a obținut o producție de 14 t/ha. “Folosim în fermă noastră doar hibrizii Pioneer®, încă de la înființarea ei în anul 1997 cu 100 ha și am ajuns astăzi la aproximativ 1450 ha și la un parc de mașini de ultimă generație, pentru a beneficia de toate avantajele pe care digitalizarea agriculturii ne-o poate oferi. Clima în continuă schimbare, precipitatiile tot mai puține și distribuția neuniformă nu mai sunt o surpriză, de aceea ne bazăm pe hibrizii Pioneer® pe care îi alegem cu grijă în funcție de particularitățile zonei în care îi semănăm.” a spus Valentin Mărginean.

Hibridul P9889 face parte din grupa de maturitate FAO 360 și este un hibrid recomandat pentru toate zonele de cultură și tehnologii medii. Explicând ce tehnologie a aplicat pentru a obține această producție, domnul Mărginean a declarat: “Suprafața cu hibridul campion P9889 a fost semănată în dată de 18.04.2022, cu o densitate de semănat de 75.000 plante la ha, având ca plantă premergătoare rapița. S-a aplicat o fertilizare înainte cu o zi de semănat și în ziua semănatului cu 200 kg/ha 20.20.0 și 130 kg/ha 15.15.15 plus 25 kg/ha starter iar apoi la începutul lunii iunie s-au aplicat 220 kg/ha uree protejată cu descompunere lentă. Combaterea buruienilor s-a făcut în două etape cu un erbicid preemergent și apoi în postemergență cu erbicidul Principal® Plus și Mustang™. De asemenea s-a aplicat și insecticidul

Inazuma® pentru protecția porumbului împotriva Ostriniei. La recoltare care a avut loc în 4.11.2022, am avut o densitate de 68.000 plante la ha cu o producție de 14 t/ha și o umiditate de 17.9.”

Porumbul de aur-1_b

La categoria irigat, câștigător a fost Nutre Farming, o companie din județul Ialomița reprezentată la ceremonia de premiere de Ionuț Grîu, ce a adjudecat trofeul “Porumbul de Aur 2022” folosind hibridul P0937, FAO 540 și a obținut o producție de aproximativ 18 t/ha.

“Pentru a garanta soliditatea afacerii, investim în culturi cu cerere mare, care oferă randamente economice ridicate. De aceea, pentru a ne putea atinge potențialul maxim de producție, încă din anul 2019 am ales să folosim hibrizii Pioneer® ai Corteva Agriscience. Hibrizii oferiți de Corteva, combinați cu suprafețele noastre agricole extinse permit practicarea rotației și păstrează bogăția solului și a ceea ce semănăm în el. Desigur, in spatele acestui rezultat este o muncă asiduă și trebuie să le mulțumim tuturor echipelor pentru că fără cercetători și fără oameni care să ne învețe să facem agricultură nu am fi ajuns unde suntem astăzi.”

Reprezentanții companiei Corteva Agriscience îi felicită pe toți fermierii care au participat la acest concurs, precum și pe toți cei implicați în organizarea evenimentului.

“Suntem fericiți de fiecare dată când fermierii ce aleg hibrizii Corteva sunt răsplătiți pentru rezultatele incredibile pe care le obțin și, mai ales, pentru că au an de an încredere în genetica Pioneer®. Toți cei care s-au înscris în cadrul acestei competiții sunt agricultori de seamă, iar recunoașterea performanței în cadrul unui astfel de concurs precum Porumbul de Aur este cu atât mai importantă. Dorim pe această cale să îi felicităm pe câștigători, dar și pe membrii echipelor lor. Le mulțumim pentru munca pe care o depun, profesionalismul lor, dar și pentru faptul ca au încredere in produsele Corteva Agriscience.” a declarat Maria Cîrjă, Marketing Manager Corteva Agriscience România & Republica Moldova.

Porumbul de aur-2_b

 

Despre Corteva Agriscience 

 

Corteva Agricience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată la bursă, ce combină inovația de vârf din industrie, implicarea clienților și execuția operațională pentru a oferi soluții la cele mai mari provocări agricole din lume. Corteva generează opțiuni avantajoase pe piață prin strategia sa unică de distribuție, împreună cu mixul său echilibrat și divers de semințe, produse de protecția a plantelor și servicii digitale la nivel mondial. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, ce pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare.

 

Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro 

Urmăriţi Corteva Agriscience pe FacebookInstagramLinkedInTwitter şi YouTube 

Vizualizat: 923 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

În exploatația Agro Roban Roxet Farm SRL din localitatea Fălcoiu, județul Olt, recolta se măsoară nu doar în kilograme, ci și în kilowați. Aici, activitatea agricolă, reprezentată de 800 de hectare cultivate preponderent cu cereale, și un parc de utilaje performante achiziționate de la Sigma România, se îmbină cu producția de combustibili alternativi (brichete și peleți), realizată în două unități de prelucrare a paielor. O afacere agricolă integrată, născută din ambiția a doi tineri, naș și fin, în cadrul căreia își desfășoară activitatea nu mai puțin de 16 angajați.

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii