Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Forumul Academia Aectra – Cum să producem mai mult cu mai puține resurse?

Publicat: 09 martie 2021 - 09:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Eveniment realizat pentru profitul fermierilor români

  • Impactul Pactului Verde European asupra profitabilității fermelor românești
  • Soluții tehnologice pentru creșterea productivității culturilor
  • Recomandări ale experților din agribusiness pentru profitul fermei

Luna februarie a adus în agribusiness-ul românesc un eveniment de amploare, Forumul Online Academia Aectra, ce a tratat problematica Pactului Verde European și impactul acestuia asupra sectorului agribusiness, în special în ceea ce privește profitabilitatea fermei românești.

Forum Academia Aectra (1)_b

Evenimentul Academia Aectra s-a diferențiat prin a propune direcții de analiză, în a identifica noi oportunități de a crește profitabilitatea și productivitatea fermei, chiar și cu resurse limitate.

La eveniment au luat parte invitați de seamă, experți cunoscuți ai agribusiness-ului românesc.

În deschidere, domnul Dan Popescu, președinte al Aectra Group a prezentat o nouă paradigmă economică, cea a jocului de sumă 0, care trebuie evitat în agricultura românească. În contextul în care Uniunea Europeană impune din ce în ce mai multe reglementări, fermierii români nu trebuie să piardă, ci trebuie susținuți pentru a avea business-uri profitabile și prietenoase cu mediul înconjurător.

În debutul primului panel, domnul Robert Arsene, Ara Management, a adus în vedere potențialul pe care România îl are în a-și diversifica și crește exporturile, în contextul creșterii cererii de cereale, ceea ce reprezintă o oportunitate pentru fermieri.

Doamna Cristina Cionga, director afaceri europene APPR, a expus oportunitatea accesării ecoschemelor de către fermieri, urmând ca aceste instrumente să se bucure de o finanțare semnificativă în Pilonul 1 din noua Politică Agricolă Comună (PAC).

Domnul Lucian Buzdugan, senior advisor AlDahra, a menționat că, pentru a facilita conversia spre o agricultură durabilă și sustenabilă, în acord cu Green Deal, este necesară reducerea dozei de pesticide și creșterea randamentului producțiilor.

În aceste condiții a recomandat extinderea utilizării biostimulatorilor și integrarea acestora ca element tehnologic obligatoriu pentru culturile agricole.

În cel de al doilea panel, domnul Dan Popescu a prezentat faptul că 70% din pierderile de producții sunt cauzate de factori limitativi. Astlfel, pentru creșterea productivităților trebuie asigurată plantelor o nutriție adecvată, oferită prin intermediul biostimulatorilor. Pentru ca plantele să depășească momentele de stres, este necesar ca fermierul să investească inteligent. Pentru aceasta compania Aectra dezvoltă scheme integrate de nutriție ce oferă culturilor șansa de a-și exploata potențialul, și, implicit fermierului român, posibilitatea de a face profit.

Aurelian Palade, director tehnic al Aectra a prezentat soluții tehnologice pentru creșterea fertilității solului și scăderea dozelor de azot convențional, evidențiind beneficiile BlackJak, biostimulator distribuit de companie, apreciat pentru creșterea materiei organice în sol. În plus, a evidențiat soluții tehnologice Aectra pentru a reduce amprenta de carbon și a utiliza eficient azotul, marcând beneficiile produsului NHDelta.

Domnul Jean Ionescu, country leader Corteva România & Republica Moldova a apreciat că, urmare a legislației europene, fermierii români sunt limitați din punct de vedere tehnologic, ceea ce va crea probleme în randamentul de producție.

Domnul Radu Popescu, director general Compact Industrial, a prezentat soluții tehnologice în vederea automatizării agriculturii, prin monitorizarea constantă a solului și a culturilor agricole.

Domnul Vasile Iosif, președinte AIPROM a evidențiat provocările anului 2020, despre cantitatea redusă de substanță activă/ha utilizată de România (700 g) comparativ cu media UE (2.000 g). În acest context, fermierul român are acces la doar 198 de substanțe active din cele 277 aprobate la nivelul UE și 920 recunoscute la nivel mondial.

În a doua intervenție, domnul Lucian Buzdugan a amintit de necesitatea conservării humusului în sol și a exprimat din nou oportunitatea creșterii utilizării de biostimulatori pentru culturi, în vederea obținerii unui randament ridicat.

Alexandra Suciu Sorensen, CommodiCarbon, a prezentat oportunitatea accesării de către fermieri a certificatelor de carbon, ce le permit acestora obținerea unor venituri suplimentare în contextul adoptării de  măsuri pentru limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Pe parcursul celor 4 ore, Forumul Academia Aectra s-a bucurat de un interes major în rândul fermierilor, aceștia adresând întrebări vorbitorilor, dorind să afle cum pot să producă mai mult cu mai puține resurse.

AECTRA - Tehnologiiile profitului logo_sAECTRA AGROCHEMICALS, societate cu capital integral autohton, este una dintre companiile cu cea mai  mare  experiență de business din România, activând de peste 30 de ani în domeniul agriculturii.

Aectra este expert în nutriția plantelor, remarcându-se prin tradiția îndelungată în acest segment și prin soluții tehnologice integrate, moderne, de biostimulare și nutriție foliară.

  • 1992: Aectra devine reprezentanța DuPont în România
  • 1999: introduce primul stimulant de creștere pe piața din România (Atonik)
  • 2008: introduce în România primul biostimulator (Terra Sorb)
  • 2015: lansează propriului brand de fertilizanți foliari, produși la CIG Câmpia Turzii, Ferticig
  • 2017: efectuează primele validări în câmp ale serviciilor de teledetecție avio și prin satelit și ale serviciilor de diagnoză foliară

Vizualizat: 678 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Pentru a avea succes tranziţia la agricultura biologică trebuie pregătită din timp, atât în ceea ce înseamnă combaterea principalelor buruieni şi a dăunătorilor problemă, rotaţia culturilor, dar şi pregătirea solului. Sfaturi utile pentru fermierii care doresc să "intre" în cultura biologică găsiţi în cartea lui Paolo Barchetta.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Nedumerire...

Nedumerire...
Un beţiv strigă: Detalii