Adama
Agreena
AGRICOVER

Fermierii români şi moldoveni îşi îmbunătăţesc cunoştinţele despre produsele biologice

Publicat: 18 martie 2024 - 12:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii români şi moldoveni au pornit într-o călătorie pentru a descoperi produse biologice inovatoare, prin participarea la evenimentul educativ organizat de compania internaţională Corteva Agriscience de cercetare şi dezvoltare în domeniul agricol, care introduce în 2024 aceste inovaţii revoluţionare în ambele ţări.

Launch of Biologicals_Corteva Agriscience event_bPeste 500 de fermieri şi distribuitori din România şi Republica Moldova s-au alăturat experţilor Corteva pentru a afla despre noile practici sustenabile, care îşi au originile direct în natură, şi care contribuie la recolte mai bogate şi mai sănătoase.
Galyna Radzitska, Lider Comercial pentru Produse Biologice în Europa Centrală şi de Est la Corteva Agriscience, a ţinut să sublinieze modul în care utilizarea produselor biologice în practicile agricole reprezintă o abordare de viitor, sustenabilă şi care oferă o soluţie viabilă pentru probleme precum seceta, temperaturile extreme şi rezistenţa la dăunători: „Substanţele biologice reprezintă următorul pas în agricultură şi valorifică puterea naturii pentru a îmbunătăţi sănătatea şi protecţia plantelor. La Corteva, ne-am luat angajamentul de a dezvolta produse care să se integreze cu uşurinţă în practicile existente ale fermierilor, fie că sunt ele tradiţionale sau ecologice, pentru a optimiza rezistenţa culturilor şi productivitatea în vederea unui viitor sustenabil”, a precizat Galyna.

Evenimentul a continuat cu o prezentare a rezultatelor uimitoare înregistrate de stimulatorul şi optimizatorul fotosintetic Utrisha™ N, o soluţie inovativă, care stă la baza acestor transformări în câmp, precum şi la o rată de succes ridicată a productivităţii recoltelor pe întreg teritoriul Europei. Potrivit lui Marcin Dzikowski, Lider pentru Produsele Biologice la nivel global, Managementul Nutrienţilor şi al Biostimulenţilor la Corteva Agriscience, la recoltele de grâu, cu o fertilizare de sub 150 UN (unităţi de azot), UtrishaTM N a dus la o creştere a producţiei cu un beneficiul mediu al randamentului de +0,4 tone/hectar. La culturile de porumb, cu o fertilizare de sub 180 UN, aplicarea produsului a dus la o creştere a randamentului în 80% din cazuri, cu un beneficiu mediu de +0,6 tone/hectar. În plus, la culturile de rapiţă pe timpul iernii, UtrishaTM N a obţinut rezultate de succes la 54% din testele desfăşurate toamna şi la 63% din testele desfăşurate primăvara, cu creşteri medii ale randamentului de +0,19 şi, respectiv, +0,27 tone/hectar.

În plus, Marcin Dzikowski a declarat, subliniind şi mai mult caracterul inovator al UtrishaTM N: „Această inovaţie vizează procesele naturale, precum fixarea azotului, esenţiale pentru sintetizarea biomoleculelor necesare dezvoltării plantelor. Prin integrarea acestor procese în practicile agricole, optimizatorul de fertilizare oferă o sursă continuă de aprovizionare cu azot pentru plante, crescând potenţialul de producţie, eficienţa utilizării azotului şi furnizând azot, fără să se înregistreze pierderi prin levigare sau denitrificare. Eficienţa sa remarcabilă este demonstrată de rezultatele uimitoare obţinute pe câmp, în toate ţările europene în care a fost testat”.

Adrian Ionescu, Managerul de Marketing Corteva pentru categoria Fungicide, Insecticide şi Produse Biologice în România şi Republica Moldova, a prezentat rezultatele pe care le-a înregistrat UtrishaTM N la testele pe câmp din România, în perioada 2021–2023, la culturi precum porumb, grâu, rapiţă, floarea- soarelui sau culturi horticole. Astfel, fermierii au beneficiat de niveluri ridicate de productivitate, de la 300 kg la 1500 kg, stimulentul furnizând o cantitate suplimentară de 30 până la 70 kg de azot (ingredient activ), aplicat în perioada de vegetaţie la temperaturi cuprinse între 10 şi 30 de grade Celsius.

În afară de UtrishaTM N, Corteva Agriscience introduce în 2024 mai multe tipuri de soluţii biologice concepute cu moduri de acţiune unice, precum îmbunătăţirea utilizării nutrienţilor, creşterea rezistenţei plantelor la factori de stres abiotic, secetă sau temperaturi extreme, precum şi la ameliorarea proceselor de dezvoltare a plantelor. Printre acestea se numără produse inovatoare pentru o gamă largă de provocări agricole, precum fertilizantul foliar lichid Harbest, îngrăşământul cu oligoelemente în formă lichidă Keylate B, îngrăşământul mineral StarterMn Platinum, fertilizantul mineral în formă lichidă BioForge şi fertilizantul lichid SugarMover Zn, cu certificare organică. Toate aceste produse îmbunătăţesc utilizarea azotului, abordează deficienţele de nutrienţi, promovează o dezvoltare echilibrată, sporesc rezistenţa culturilor la stres şi îmbunătăţesc nivelurile de carbohidraţi pentru producţii superioare, evidenţiind totodată angajamentul pentru practicile agricole sustenabile şi eficiente în regiune.
Introducerea acestor produse biologice în România şi Republica Moldova marchează un moment important în agricultură pentru cele două ţări. Produsele biologice oferă o abordare durabilă, care poate spori nivelul de rezilienţă al fermierilor în faţa provocărilor ce ţin de managementul rezistenţei, îmbunătăţesc profitul, productivitatea şi utilizarea resurselor mult mai eficient.

Despre Corteva
Corteva, Inc. (NYSE: este o companie globală, pur-agricolă, care combină cea mai bună inovare, interacţiune personalizată cu clienţii şi execuţie operaţională pentru a livra, în mod rentabil, soluţii pentru cele mai urgente provocări agricole de la nivel global. Corteva generează preferinţe de piaţă avantajate prin strategia de distribuţie unică, alături de un amestec echilibrat, la nivel global, de seminţe, protecţie a culturilor, produse şi servicii digitale. Alături de unele dintre cele mai recunoscute brand-uri din agricultură şi oportunităţi tehnologice bine poziţionate pentru a promova creşterea, compania şi-a luat angajamentul să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborând, totodată, cu părţile interesate din domeniul alimentar, pe măsură ce îndeplineşte promisiunea de a îmbogăţi vieţile celor care produc şi celor care consumă, asigurând progresul pentru generaţiile viitoare. Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.corteva.com.

Urmăriţi Corteva pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube.

Persoană de contact comunicaţii corporative Corteva:
Ana-Maria Grigore
+40 (754) 228 975
Anamaria.grigore@corteva.com

Vizualizat: 535 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Corteva și Pairwise își unesc forțele pentru a accelera editarea genetică

Corteva și Pairwise își unesc forțele pentru a accelera editarea genetică

04 octombrie 2024 - 12:36

Colaborarea strategică va include, de asemenea, formarea unui parteneriat de afaceri pentru a accelera soluțiile de editare genetică.

ANF a lansat aplicația FITS pentru digitalizarea procesului de formare profesională

ANF a lansat aplicația FITS pentru digitalizarea procesului de formare profesională

04 octombrie 2024 - 11:06

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF) anunță lansarea aplicației FITS destinată utilizatorilor profesioniști, distribuitorilor și consilierilor privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor, în data de 1 octombrie 2024. Astfel, procesul de formare profesională este digitalizat.

Ministrul Florin Barbu efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova

Ministrul Florin Barbu efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova

03 octombrie 2024 - 20:01

O delegație condusă de ministrul Florin-Ionuț Barbu va efectua în data 4 octombrie 2024 o vizită de lucru în Republica Moldova, la invitația viceprim-ministrului Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova.

Interzicerea importurilor de ouă și carne de pasăre din Ucraina!

Interzicerea importurilor de ouă și carne de pasăre din Ucraina!

03 octombrie 2024 - 15:17

Având în vedere solicitarea crescătorilor de păsări din România cu privire la interzicerea importurilor de produse avicole din Ucraina, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale face următoarele precizări:

Comunicat APIA ASTĂZI: Plăți APIA cap animal!

Comunicat APIA ASTĂZI: Plăți APIA cap animal!

03 octombrie 2024 - 15:01

Sprijin financiar în valoare de peste 3,98 milioane lei pentru crescătorii de animale, anunță astăzi Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat transmis Agroinfo.

Fermierii primesc 1.000 de lei/ha!

Fermierii primesc 1.000 de lei/ha!

03 octombrie 2024 - 08:34

Guvernul a aprobat în ședința din 2 octombrie 2024 Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Ajutor de stat fermieri, crescători animale, suplimentat ASTĂZI de Guvern!

Ajutor de stat fermieri, crescători animale, suplimentat ASTĂZI de Guvern!

02 octombrie 2024 - 17:36

Guvernul a aprobat astăzi, 2 octombrie 2024, Hotărârea pentru modificarea alin. (14) și alin.(11) ale art. 10 din Hotărârea Guvernului nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Comunicat AFIR ASTĂZI: Achiziție utilaje!

Comunicat AFIR ASTĂZI: Achiziție utilaje!

02 octombrie 2024 - 15:01

Fermierii, procesatorii și antreprenorii din mediul rural, care solicită finanțare prin intermediul AFIR, pot achiziționa direct prin Baza de date a AFIR – fără parcurgerea procedurilor specifice achizițiilor – mașini, utilaje, echipamente specializate, silozuri, sere, hale, grajduri și mobilier pentru proiectele de investiții finanțate cu fonduri europene nerambursabile.

Ministrul Barbu: Un buget mai mare pentru plățile fermierilor!

Ministrul Barbu: Un buget mai mare pentru plățile fermierilor!

01 octombrie 2024 - 09:26

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, a primit luni, 30 septembrie 2024, la sediul MADR o delegație condusă de Peter Hauk, ministrul pentru alimentație, afaceri rurale și protecția consumatorilor al landului Baden-Württemberg (R.F. Germania).

Subvenții APIA de 493.000 euro încasate ilegal de un comisar de poliție!

Subvenții APIA de 493.000 euro încasate ilegal de un comisar de poliție!

01 octombrie 2024 - 04:58

Un comisar de poliție este acuzat de procurorii anticorupție că ar fi fraudat Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cu suma de 493.000 de euro.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La curse

La curse
Un tip avea un cal de curse ce nu câştigase niciodată o cursa. Detalii